Медия без
политическа реклама

Новини с добавена стойност

Тикви с оскърбителна невинност. Десатанизация

Из "Политически НЕкоректно" по БНР с водещ Силвия Великова

30 Окт. 2022Г-н БАЛЕВ
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

“Новини с добавена стойност” - е неделен радиобюлетин по "Хоризонт" стил будителски пънк рок.
***
Будителството - това е да станеш рано-рано сутринта преди всички и да задрънчиш като будилник, за да се надигне от сън гуреливата народна съвест. Примерно с някаква такава песен: Вставай, держава скромная!
Ще извинявате, че на руски се изразявам, то е защото съм русофил до мозъка на тиквата си.
И даже искам сега да отделя малко време за важните новини от тая необятна страна Русия, която не е като нашата, нашата си е съвсем обятна - като една човешка длан.
В Санкт Петербург, културната столица на Русия, в някакъв магазин наредили известен брой художествено обработени хелоуински тикви. И една гражданка снимала тиквите, крещейки за оскърбените си религиозни чувства.
Как може такова нещо, вика гражданката, тези тикви са противозаконни, махайте ги, ще извикам полиция! Нашата страна, казва тя, води война със сатанизма. Тиквите ми оскърбяват чувствата на верующа и така нататък.
Това за сатанизма са думи на Владимир Путин, последно така формулира той главната задача на Спецоперацията в Украйна - първо беше денацификация и демилитаризация, сега вече имаме десатанизация на Украйна.  
Така че тая жена от магазина с тиквите, от една страна нарушава правните норми, наричайки войната - война, а не спецоперация. От друга страна, повтаря теософските тези на Путин за сатанизма и в тоя смисъл е нормативно и политически коректна.
Друга важна новина е, че моя голяма тръпка - журналистка и манекенка от Петербург, напусна внезапно Русия.
Говоря за Ксения Собчак, тя е много интересна личност - знаменита кифла и звезда от Биг Брадър, героиня на жълтите хроники и модна икона. Но също така - талантлива либерална журналистка, която допреди дни се ползваше с извънредни права в професията. Свободата на словото в Руската федерация е доста строго понятие. А Ксения Собчак си позволяваше да прави антивоенна журналистика, интервюта със забранени хора и тем подобни своеволия. Тя можеше да си го позволи, защото не е обикновена либералка, а има, така да се каже, благороден произход. Ксения е кръщелница на Владимир Путин. Нейният баща Анатолий Собчак пък беше кръстник на Путин в политиката. Нейната майка е действащ сенатор. Въобще - Ксения, Ксюша на галено, е голяма будителка и бунтарка, но не е някаква обикновена либерална тиквеница, ами е расла на бостана с привилегиите.
Но и за нея свършиха привилегиите, и на нея ѝ се наложи да бяга от родината, малко преди да я арестуват за някаква глупост.
Аз толкова много я уважавам, че бих я приел като бежанка, но се страхувам, че жилищно-битовите условия, които мога да ѝ предложа, са малко оскърбителни за момиче като нея. И освен това, казват, че макар и либералка, Ксения била доста властна феминистка. Ще ме държи под контрол като някакъв главен прокурор под чехъл.
Няма налично описание на снимката.
Ксюша Собчак: Г-н Балев, дръжте се сериозно!
***
И тук мислено се телепортираме в нашия си бостан с тикви и неговите верни пъдари. У нас също отделни граждани се чувстват оскърбени, че Алиансът на тиквите е натикал идеята за европейската солидарност в едно чекмедже.
Искат, значи, да реформират съдебната система и да я превърнат от тиква - в каляска, за да не сме страна на пепеляшки и гаврошовци, а да сме умни и красиви като Ксения Собчак.
Оказва се обаче, че у нас въпросът с контрола на главния прокурор е хем будителски, хем феминистки.
Главният прокурор тия дни провежда срещи на високо равнище с парламентарно представени партии. В тия срещи има един въпрос - горещ като печена тиква: кой контролира главния прокурор?
И главният прокурор отговаря с остроумия, най-горчивото от които звучи така:
Ако трябва да съм честен, мен ме контролира жена ми, михихи.
Ето това вече е някакъв радикален, едва ли не сатанински феминизъм, срещу който решително негодуваме.

Седя и мисля, тиквата ми пуши -
изпуска дим като конклав на кардинали.
Мирише ми на развалено суши -
а главен кардинал не сме избрали.

Затуй не влизат тикви във кауша,
системата си гние като круша -
щот’ Главният жена си само слуша,
а тя е властна като Ксюша.
***

Може да бъде изображение с 1 човек
Да пипнем брадичката интелектуалски...
***
Звуков файл - тук: 

 

Още по темата