Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Прокурорски син въведе ред в НС и МС

Вече има стабилно мнозинство и няколко телесни повреди

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ЕХ, ДОКЛЕ Е МЛАДОСТ! 

18-годишен прокурорски син взе участие в работата на Народното събрание и Министерския съвет. Младежът щеше да свика и коалиционен съвет, но още не е научил за този политически инструмент. 

Прокурорският син е адаш на Азис (истинско име Васил), но има по-твърда китка от певеца и е известен в Перник като строг, но справедлив уличен отмъстител.

Кметът на Перник Станислав Владимиров, други представители на местната власт и жители на града се събраха тази сутрин на протест заради безчинставата на 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам. окръжния прокурор Бисер Михайлов.

***

В Народното събрание младият Васил попаднал случайно. Той се разхождал по жълтите павета и имал намерение да погледне под опашката на коня на Цар Освободител. Тогава чул някаква гюрултия в Народното събрание и решил, че някой има нужда от помощ. Това той ни разказа в откровен разговор от два метра разстояние. 

"Чуваха се крясъци, помислих, че има групово изнасилване или нещо от сорта - разказва младежът. - Аз не понасям безредици, цял Перник ме знае, че видя ли нещо нередно, веднага се намесвам на страната на Правдата. Не че пребивам хора, но такова име ми е излязло, хората се самонараняват в мое присъствие, чувстват силата на аргументацията ми, разкайват се и се самонаказват. Мисля, че това е правилно, така трябва да постъпва всеки истински мъж. Затова влязох да видя какво става в Народното събрание и ако има нужда, да изложа аргументите си" - разказва и същевременно формулира принципите си младият мъж. 

"Вътре в пленарната зала наистина се извършваше някакво меле - продължава разказа си той. - Срамна история. Тези хора са нашият елит, а се държат като улични гангстери, само че с торбесто телосложение. Аз имам хубав силен глас и извиках: я, внимавай, мирно! Повечето депутати се сепнаха и ако са изнасилвали някого, веднага спряха. Обаче един от тях почна да ми чупи стойки..."

Маноил Манев няма достъп до класифицирана информация и е бил разследван за  присвояване - Bureau for Investigative Reporting and Data
Колаж: Иван Червенков.

***

"После ми казаха, че това бил някой си Манов, писател от ГЕРБ. На мен ми изглеждаше по-скоро маносан. 

Отидох и му казах спокойно: Господине, насилието не е решение! Така нищо няма да постигнете. И окото му внезапно посиня. Не съм го удрял, това е против принципите ми" - казва лъчезарният младеж. 

За да има плурализъм, прокурорският син казал и на представители от други партии, че не са прави. Те също се сдобили със синини, за които прокурорският син предполага, че са получени при някакъв катарзис. 

Камери в Народното събрание са го заснели как се аргументира, но младият мъж е категоричен, че не е докосвал никого. 

"Аз съм малко емоционален и понякога жестикулирам по-енергично. Възможно е да съм размахвал ръце и крака, правя го без да се замисля, но истината е, че не съм способен да нараня и свиня.

Просто съм си такъв, знам, че насилието не е решение. Факт е, че след като се появих, мелето спря за секунди, а някои депутати дори ми признаха, че ми дължат пари. Видя ми се странно, ала приех парите, чисти сметки, добри приятели. Заръчах им да се уважават и да работят за народа. Те сформираха ново парламентарно мнозинство. Мнозинството е с работно заглавие "Силата на убеждението". Хареса ми. Така е правилно" - аргументира се младежът от разстояние, защото не искахме да му нарушаваме личното пространство. 

После прокурорският син минал и през Министерския съвет, заръчал и там да мислят повече за народа, по-малко за себе си. И всички в изпълнителната власт се замислили. 

***

Главният прокурор бе възхитен от действията на младия прокурорски син и обеща да му даде една мандра. Да ѝ се радва, да се почувства стопанин, да хапва млечни продукти и протеинови бомбички - за още по-силна аргументация и апломб.

 

Още по темата