Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Нинова праща военна помощ на Гуайдо срещу Мадуро

Соцлидерката цял ден бърка ляво и дясно, сено и слама, призовка и повиквателна

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ
Стресът си казва думата! Лидерката на Българската социалистическа партия днес цял ден бъркаше някакви работи - първо вдигна аларма, че Гешев иска да я арестува и да ѝ пуска топли-студени вълни с мултитемпературния охладител. Оказа се, че никой не иска да я арестува, а я викат на дело, което самата тя е завела. Тя обаче не се успокои, защото според нея призовката всъщност била повиквателна за мобилизация, а тя не била подготвена да даде думата на Товарищ Маузер. Съпартийци и колеги от други групи едвам я успокоиха. 

Соцлидерката Корнелия Нинова забърка истинска драма днес, след като привидя в посещение на служители на "Съдебна охрана" към Министерството на правосъдието собственото си задържане. Всичко започна, след  като Нинова драматично обяви в парламента, че в 7:30 ч.

С това обаче недоразуменията само започнаха. 
Разсеяната Нинова обърка военната помощ за Украйна с военна помощ за "Коалицията анти-Мадуро". 
Българският парламент в момента се дели на безброй плаващи коалиции по интереси, което действа много объркващо. Привържениците на електронното гласуване например ги наричат "Коалиция Мадуро". Друга коалиция пък подкрепя военната помощ за Украйна. Трета коалиция се оформя по линията про-Гешев. 
И всичко това се завъртя като калейдоскоп в прегрялата глава на соцлидерката, която обяви, че ще подкрепи изпращане на военна помощ за Латинска Америка в помощ на десния Гуайдо (признат от САЩ) срещу левия Мадуро. Друга пратка с оръжия и боеприпаси Нинова смята да прати на Жаир Болсонаро, който пък иска да прави военен преврат срещу левия Лула да Силва в Бразилия. Нинова иска да се намеси и в конфликтите в Никарагуа, и в Колумбия. 
Казахме ѝ, че май бърка ляво и дясно, тя се разсърди и каза, че нищо не бърка, защото Латинска Америка е в Южното полукълбо, където ляво и дясно, горе и долу, въобще посоките си разменят местата, защото слънцето грее наобратно. 
"Много добре знам кое е ляво и кое дясно" - каза Нинова и показа с маршова стъпка: сено, слама, леви, леви, раз-два-три. 
Пробва да изрецитира "Левый марш" на Маяковски, но обърка крантата на историята с магарето на Хитър Петър. 
***
КОЙ ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ!
Корнелия Нинова добави към всичките си чудатости в тоя ден и един фантастичен разказ за политическите си връзки с Хуан Гуайдо от Венецуела. Според разказа ѝ, Гуайдо ѝ звъннал да пият кафенце по скайпа и произнесъл следния монолог:
"Корни, мила, кой ще ни даде пари! Кой ще ни даде военна помощ, за да възстановим демокрацията във Венецуела? С тия машини за гласуване Мадуро опорочи целия свят! Веднъж да го махнем, вие също ще се отървете от тия лъжливи машини, които само объркват възрастните хора и броят гласовете как си искат! Венецуела е пропищяла, Бразилия е пропищяла, България е пропищяла от тези машини. Ако не си помогнем сами, няма кой друг да ни помогне!" 
После обаче Нинова се замисли и призна, че мъжът от Скайп може да не е бил Гуайдо, ами Костадин Костадинов или Апостол Апостолов от Симитли. 
"Светът стана много объркан" - въздъхна Нинова. 
 

 

Още по темата