Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Митрофанова сготви кокошка при Гала

Според руския посланик курицата е птица, а галината е бланка

Pixabay

НА КАФЕ С ТВЪРДО ГОРИВО

Руският посланик Н. Пр. Елеонора Митрофанова участва в развлекателно обедно телевизионно шоу на добра дипломатическа воля. 

"Стига политика, стига напрежение, България не е мишена!" - бе мотивацията на Митрофанова да участва в дамското предаване за сладки приказки и домакински лакърдии.

Пред драгите зрителки Митрофанова сготви бяла кокошка като доволна невеста, с което показа познаване на българските обичаи.
За да покаже колко добре е разположена, тя освободи водещата Гала да си почине и се ангажира да изкара предаването сама. 

"Не искам да има някакви манипулативни тълкувания с това, че готвя кокошка пред домакиня на име Гала. Нали знаеш, миличка, какво значи gallina blanca? Бяла кокошка! Някой ще каже, че съм дошла да те сготвя. А ние сме против словото на омразата" - разтълкува езика на дипломацията Митрофанова. 

"Ние не сме тук на гости, да не сме някакъв Атлантически съюз! Ние сме си у дома, ние няма нужда да шпионираме България, защото сърдечните връзки, енергийните връзки, историческата близост, географската близост и взаимното ни доверие са по-силни от всякакви враждебни действия" - засмя се дипломатката и направи "заключ" на устата си, за да покаже, че повече за политика няма да гъкне. 

"Ние уважаваме държавните граници. Курицата си е птица и България е заграница. Ние пазим тези граници при всички положения по-добре от НАТО. Както пазим украинската граница, така можем да опазим и вашата. Ние нямаме геополитически спор с България. Уважаваме вашия избор, но си знаем семейните връзки. Искаме ли да се караме с роднините? Четете Пушкин, четете Вазов и Евтушенко, за да разберете нашата психология."

И докато кокошката се вари, Митрофанова прочете известните стихове на Пушкин, в които Слънцето на руската поезия се кара на западните държави да не се месят в семейните работи на Русия, които се разгръщат на широка славянска почва ("...это спор славян между собою, / Домашний, старый спор...")

След това Митрофанова извади листчето с Вазов, но се оказа, че се е объркала и вместо "Здравствуйте, братушки!" си е донесла нещо друго, пак на Вазов, но плод на поетически заблуди. 

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?


На тая строфа Митрофанова прекъсна четенето, за да си нагледа манджата и заяви строго, че някой трябва да поеме поетическата отговорност!  

След това дипломатката разви изненадваща теза: 

"Ако вие българите все пак се почувствате като мишена, ползвайте като жив щит Q-Пейкин. Майтап! Обаче ако решим да ви освобождаваме, да знаете, че един път като стъпим тука, най-напред ще разчистим психо-русофилите. Те са екстремисти и създават нестабилност. Това ви го казвам като близък човек!" - шокира аудиторията и дипломатическите среди посланичката.

www.praktijkvoko.nl Voetreflexologie:Voor een ontspannen gevoel en nieuwe energie.Is een effectieve therapie tegen stress, gespannenheid, vermoeidheid en bur...

Paloma blanca и Gallina blanca са различни птици. В песента за Белия гълъб лирическият аз разказва как се отървал от клетката и лети волно в простора, и никой вече няма да му отнеме свободата. 

Още по темата