Медия без
политическа реклама

Есе

Какво могат да постигнат канибалите и лилипутите на Путин

 YouTube

Офицери и представители на частните военни компании (ЧВК) обикалят затворите на Руската федерация да вербуват затворници за доброволци на украинския фронт, обещавайки отмяна на присъдите срещу половин година на първа линия. Това стана тема за рускоезичните коментатори.
Следва част от есе на Александър Невзоров по темата. 

***
...Трябва да си дадем сметка, че "пандизчията-победител", това е по-скоро медиен, отколкото военен факт. Върху трагичния за Русия ход на войната пандизчиите не биха могли да окажат никакво влияние. Някои от тях наистина могат да се окажат в окопите. 
Например доцентът-разчленител Соколов (Олег Соколов - осъден в шумен процес през 2020 петербургски доцент, военен историк и орденоносец, който разчленил своя аспирантка, б.р.)
Той или чака Пригожин,* или вече са го пратили на фронта - но какво представлява Соколов? Това е силно плашлива твар, способна единствено да се облива в сълзи, докато стърже доволно компактната си възлюбена върху паркета на апартамента си в Питер. При това непрекъснато възстановявайки наркозата си с водка, тичайки в магазина за домашни потреби да сменя изтърканите ножовки. При положение, че Соколов е имал възможност да се труди върху девойката без странични затруднения, доцентът я разфасовал цели три денонощия. С такова темпо на фронта, разбира се, такъв човек няма работа. 
Не си струва от военна гледна точка да надценяваме и канибалите, от които се предполага, че ще се формира някаква специална част "Канибалите на Русия". 
Канибалът в Русия е същество срамежливо, пъзливо, повратливо във всеки смисъл на думата. 
Разбира се. Разбира се, руският канибал е благонамерен, патриотичен, путинолюбив. Но той повече се увлича от рецептурата на разни супи и вкусовите качества на жертвата, отколкото от самия процес по добиването на продукта. За него Деня на победата мирише на шницел и не изтръгва сълзи на възторг. За него в крайна сметка е все едно с какво ще замези - джолан на псковски десантчик, мариновани бурятски уши или бедро на харковчанка. На всичко отгоре руските канибали са капризни. Озовали се на фронта, те ще поискат за техните подразделенията снабдяване с микровълнови фурни, тигани, маринати и редки подправки. По едно време действително суровоядството беше на мода, но днес канибалът суровоядец е крайно рядко явление. 
Тази специална част от бойни канибали на Путин, нека отбележим, също няма да е многочислена. Последно време в Русия са регистрирани всичко на всичко 144 случая на канибализъм. От тях около 50 представляват напълно битов добросъседски канибализъм, частично по взаимно съгласие. В 9 от случаите канибалите предпочели да подядат чужда плячка, бидейки очевидци на тежки престъпления. В 23 случая това било просто силна любов към деца в кърмаческа и яслена възраст. Тоест предполагаемият марш на канибалите в Донецк ще произведе шокиращо впечатление за не повече от 2 часа, дори взводът им да получи страховитото име Малечко-Канибалечко. 
Не по-розово е положението с разчленителите. За последно време в затворите са събрали от тоя вид общо 290 екземпляра, но всички те са някакви вариации на доцент Соколов. Тоест нещо особено жалко. 
Доста по-оптимистична е мобилизационната прогноза за спецчастите, съставени от изнасилвачи. Росия в тоя отрасъл бележи всяка година устойчив ръст и по пандизите има събрани вече 5000-7000. Напълно прилично число за това свещено войнство. 
Но нека погледнем реалната картина. За година в Русия се извършват около 3500 изнасилвания. От тях 95% са все едни такива битово-дружески. 
(...) (Тук спестяваме на семейната публика особено живописните описания на руския изнасилвач, а в края на този текст оставяме за най-любопитните читатели линк към оригинала на произведението.) (...)
...Сиреч това са миризливи, тъпи и много страхливи отрепки. 
Да, разбира се, руската земя винаги е била богата на педофили. Отлично върви работата по това направление и тази година. Към момента имаме около 6000 осъдени за педофилия. Сред педофилите се намират най-различни персонажи, в това число дръзки. Но тук възниква въпросът за мотивацията. Очаквано, рекламната кампания по мобилизацията дразни въображението на педофилите с картини на тълпи от беззащитни украински дечица в зоната на бойните действия.
Но когато отидат на позициите и видят през биноклите страшните бради на азовците, педофилите ще загубят всякакъв интерес към врага, подвига и войната като такава. И вероятно ще пренасочат усилията си към по-достъпните сирачета от ДНР и ЛНР, числото на които, както е известно, с всеки изминал ден се удвоява. 
Ето това, независимо от иронията, това е реалният разбор на пандизчиите фронтоваци. Никакъв обрат във войната не може да се очаква от затворническия материал. 
Впрочем, впрочем! Имайки в запас около 4000 лилипути, за Путин е рано да се отчайва. От тях може да се издумка цял един батальон. Военната полза от лилипутската мобилизация, разбира се, е съмнителна. Но затова пък около два пъти ще се съкратят разходите за погребения и размерът на посмъртните компенсации. 
______
* Евгений Пригожин - собственик на ЧВК "Вагнер", известен с прякора Готвача на Путин. В интернет се разпространява видео как Пригожин вербува затворници. 
 

На видео человек, "чудовищно похожий" на Евгения Пригожина, в одной из российских колоний вербует заключенных для участия в "спецоперации" в рядах ЧВК "Вагне...


_____
Източник: 

Онлaйн школа британского образования LEO school : https://www.leo-school.uk/ukrainian-refugees🆘 Пожертвовать средства на обучение детей украинских беженцев ...