Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Ердоган защити башбакан Бойко от евронападките

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Турският президент Реджеп Ердоган защити българския башбакан от нападките на европейската преса и смущаващите въпроси на тема корупция от страна на Европарламента. 
Президентът изрази съжаление, разочарование, гняв и недоумение от критичните статии за премиера ни, които излязоха за кратко време в много средства за осведомяване в ЕС.
"Какво не му харесвате на Бойко, за мене си е идеален! - обяви Ердоган в социалната платформа ТикТок на фона на тихи военни маршове. - От две думи ме разбира, записва си в тефтерчето и после разнася Словото ми из Европа. Така ги разбирам аз диалога и сътрудничеството. Като поискам от Бойко някой наш предател, който се укрива на негова територия, веднага ми го сервират на турската граница, опакован в амбалаж и панделка. Красота и взаимно разбиране. Чувам, че наричали моя български приятел лъжец. Мен пък никога за нищо не ме е лъгал! Аз като му погледна в очите, виждам две езера на бездънната честност, както казват източните поети. Когато Бойко ми каже "аго", на мен ми става драго. Като ми намести отоманката под краката, виждам, че го прави искрено, личи си благодатното влияние на османското наследство от нашата обща история. Бойко е в сърцето ми, България е в сърцето ми! И когато империята ми стигне до Прага, от всички народи най-хуманно ще третирам българите, защото ми знаят мурафетите и табиетите. А тези европейски разпасаници аз ще ги препасвам един ден, ама със синджири ще ги препасвам! Диарбекир за тия шашкъни по редакциите и Европарламента!"
Президентът заплаши европейската преса със санкции, но още не бил измислил какви. 
"В краен случай, ако не ми хрумне друго, ще свикам една голяма пресконференция и ще изпоарестувам, когото докопам, но без моите български приятели, ако Бойко ми каже, че са добри мисирки на благодарността. Щото и в България има кофти журналисти, ама Бойко ги знае по-добре, разчитам на преценката му!" 
***
Помолен за коментар, президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че не е гледал изявлението на Ердо в ТикТок. 
"Неслучайно забраних тая китайска зараза у нас - напомни Тръмп скорошното си решение да спре ТикТока на територията на САЩ. - У нас, в Съединените щати, ТикТок и расизъм няма! Мейк Америка грейт!... Конграчулейшънс ъгейн! За мисирки не ме питайте, ще помилвам една в Деня на благодарността." 
***
Президентът на РФ Владимир Путин също отказа коментар по Турция, защото в момента не можел да определи с точност кой вектор в двустраните отношения надделява - векторът на руско-туските войни или векторът на дружбата и сътрудничество в атмосфера на приятелство и взаимопомощ.
***
Цветан Цветанов обяви, че е забранил ТикТока на дъщерите си, много преди Тръмп да го забрани в САЩ. След това в мозъка му се завъртя на 45 оборота някаква плоча с кънтри и Цецерон рецитира актуални опорки в продължение на 20 минути, без да му мигне окото. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата