Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Джипката се реформира, вече агитира законно

Георг Георгиев пледира за умствена невинност

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

РИФЕНЩАЛ АЛГЕМАЙНЕ ЦАЙТГАЙСТ
ЦИК реши да не санкционира премиера за това, че използва държавната джипка и държавния бюджет като природен ресурс, от който може да си гребе и да го използва за предизборна агитация. ЦИКаджиите решили да не рискуват, за да не изнервят шофьора и да не стане някой сакатлък. И без това премиерът кара малко мутренски, непрекъснато приказва и се върти, малко си е рисково, а не е разумно и да му се прави забележка. 
Има си такова правило - дори да не си съгласен с шофьора, никога не му прави забележки, за да не се изнерви и направи някоя спонтанно-рискова маневра. 
Вярно, премиерът разкарва с джипката бивши и настоящи министри - водачи на листи. Вярно че при тия разходки главно се хвали с постиженията на неговото управление, реални или мними, тълкува разни обществени реалии в своя полза, напада политическите си противници. Фактически това е агитация, но защо да му връзваме кусур и да му държим гарез!.. 
Медицински погледнато, поведението на премиера има други измерения - това е начинът той да се разтоварва, да си изповяда фантазмите и да внуши на целия народ и себе си, че това именно е държавната работа. А именно - държавната работа според неговата интерпретация, това е да обикаляш България без видимо разумна цел, да приказваш врели-некипели, да си подаряваш сакото на случаен общински съветник, да си наместваш крачолите и дюкяна на живи предавания във Фейсбук. Философски и антропологически погледнато може да се намерят още гледни точки. Психопатски погледнато пък може да се открие цяла вселена от нови понятия...
Така че към днешна дата и занапред премиерът ни, да е жив и здрав, нека си агитира от джипката, а ние да не изнервяме водача и да се молим да не стане някой сакатлък. 

В края на работния ден пресцентърът на Джипката издаде нова книга - "1001 шменти-капели с Шехерезада Рифенщал". Книгата се продава с благотворителна цел - да се поднови издръжката на затворения футболен клуб "Витоша" - Бистрица, известен и като Бистришките Тигри. Този отбор бе едно от любимите хобита на премиера, което към момента не функционира по неизповедими причини - въпреки че бизнесът на спонсорите му процъфтява, особено след гърмежа на Васил Божков. 
***
МИЖАЙ ДА ТЕ ЛАЖЕМ 
Заместник министърът на външните работи Георг Георгиев пледира за умствена невинност и обяви, че не умее да лъже. 
"Ако съм казал нещо за американския сенат, което не е съвсем така, това не може да се каже, че е лъжа - обясни Георгиев. - Аз съм се учил от Цветан Цветанов, но и от Бойко Борисов, така че ме питайте нещо за целуване на ръце и нещо, ако може, по-несвързано, абстрактно-евроатлантическо, на това съм много добър. Дайте ми за ценности да говоря и за али-бали.
Недейте така сега за сенатори, суджуци и това-онова, не е дипломатично."
След кратък размисъл, ровейки в ноздрите си, дипломатът допълни:
"Признавам, че е възможно да имам някои проблеми с познавателните способности, но не съм лъжец в пълния смисъл на думата."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата