Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Актьор се вживя, наби Аристотел, окупира Македония

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

НАРОДЕН ТЕАТЪР "ХАЙВАН ВАЗОВ"

Невероятен български актьор, отдаден на изкуството до върха на пъпа си, влезе в роля и толкова се вживя, че наби колежка по време на снимки за тв продукция. Колегите му - свидетели на побоя, само гледаха умно, защото изпълнението бе толкова реалистично, че никой не усети нещо нередно. А и те са все пак хора на изкуството - чувствителни и гонещи кариера в безмилостния свят на шоубизнеса. 

След това актьорът се вживя още повече по време на спектакъл в Народния театър, където играеше Александър Македонски. По исторически коректния сценарий Александър Македонски влиза в конфликт с бившия си учител Аристотел заради различия в концепциите що е цивилизация и що е варварство. 

Обаче "Македонски" толкова се вживя в ролята си, че подкара с юмруци на сцената "Аристотел", глух за стенанията и виковете му за милост, а публиката изпадна във възторг, без да си дава сметка, че присъства на нещо като гладиаторска битка или корида. 

"Александър Македонски" изби няколко зъба на "Аристотел", псуваше го на майка, леля и философска школа, влачеше тялото му по сцената, както Ахил осквернява трупа на Хектор. Опияни се от кръвта и още повече се вживя в ролята си. 

Той отиде в кабинета на режисьора Александър Морфов, наби и него, изкърти му табелката, да не се прави на алфа мъжкар, после наби и Велислава Кръстева, за да покаже, че няма политически пристрастия. 

След това изтича на жълтите павета и гороломно извика:

МАКЕДОНИЯЯЯЯЯ!

Актьорът толкова се вживя в ролята си, че и обикновени българи се заразиха от идеята, сякаш пред тях стои истински пълководец завоевател. Уморени от лидерската криза в обществото, хората последваха "Александър Македонски", който тръгна към Македония да влезе в правата си на законен владетел. 

Дори печеният артистичен манипулатор Слави Трифонов се поддаде на харизмата на "Александър Македонски" и се включи с джипката си в похода на завоевателя. 

"Македонски" с привържениците си взе на щурм Скопие, без никой да му окаже съпротива, защото и македонците повярваха на вживелия се актьор, че е именно великият Александър Македонски, който най-после ще върне славата на антична Македония. 

"Македонски" нахлу в скопския Министерски съвет по време на заседание, сложи всички на колене, наби ги и започна да ги гълчи:

"Мамицата ви сбъркана, ще ви елинизирам аз вас веднъж-завинаги, вашта кожа славянска, ще ви скопя, скопяни скапани! На какви ми се правите, защо ми говорите на някакви славянски наречия, вие антични македонци ли сте или скапани бугари!" - крещеше актьорът на "поданиците си", толкова вживян в ролята, че не съобразяваше очевидното: в действителност той самият знае само няколко думички на новогръцки покрай почивките си в Халкидики, а от антична Елада и Македония има бегло понятие покрай актьорските си ангажименти. 

Все пак се намери добра македонка, която да охлади ентусиазма на "пълководеца" с един тиган в главата, от който "Македонски" се олюля и падна в ръцете на привържениците си. След като актьорът излезе от ролята си, магията се развали, хората се разотидоха леко засрамени. 

На другия ден актьорът с леко главоболие и сини кръгове даваше интервюта на тема колко велик артист е и колко е отдаден на изкуството - до такава степен, че може да набие колежка, режисьор, пиарка и кого ли не.

"Аз се извинявам на колегите и колежките, които съм наранил неволно. Все пак Алек Болдуин човек застреля по време на снимки, аз да не съм по-слаб актьор! - оправда се талантът. - В Холивуд не знаят какво е истинско изкуство, там се унижават за пари!"

"Бедни Македонски, защо не умря на сцената на Народния театър!" - въздъхна македонката с тигана, гледайки сутрешните блокове на бугарските телевизии. 
 

Алек Болдуин е дръпнал спусъка на пистолета, който уби операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма Rust ("Ръжда"). Това заключава доклад след разследване на ФБР, предаде Скай Нюз. Инцидентът стана на снимачната площадка на филма през октомври 2021 г.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата