Quantcast
ФБР: Алек Болдуин е застрелял Халина Хътчинс | СЕГА
facebook
twitter

Култура

ФБР: Алек Болдуин е застрелял Халина Хътчинс

3 507
 EPA/BGNES
Алек Болдуин

Алек Болдуин е дръпнал спусъка на пистолета, който уби операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма Rust ("Ръжда"). Това заключава доклад след разследване на ФБР, предаде Скай Нюз.

Инцидентът стана на снимачната площадка на филма през октомври 2021 г., но до момента актьорът твърдеше, че пистолетът сам е произвел изстрела и той не е натискал спусъка. Според последен доклад на разследващата организация моделът на пистолета, с който е застреляна операторката, не може да произведе изстрел без физическо дръпване на спусъка.

В доклада се казва, че без спусъка (частта, която задейства изстрелването на патрона) пистолетът не може да бъде накаран да произведе изстрел. Констатациите са прегледани от Службата на медицинския следовател в Ню Мексико. Допълнителна аутопсия на жертвата класифицира смъртта на Хътчинс като злополука. "Смъртта е причинена от огнестрелна рана в гърдите", се казва в доклада.

Към момента данните на ФБР са, че при преглед на "наличните доклади на правоприлагащите органи не се доказва убедително, че огнестрелното оръжие е умишлено заредено с бойни патрони на снимачната площадка".

 

Още

Уди Алън пред Алек Болдуин: Ще направя още един филм

29.06.2022

627
Съпругът на убитата операторка заведе дело срещу Алек Болдуин

17.02.2022

587
Алек Болдуин: Не съм натискал спусъка на пистолета

02.12.2021

770