Медия без
политическа реклама

Алек Болдуин уби човек и рани друг по време на снимки

Реквизитното оръжие на актьора е трябвало да бъде заредено с халосни патрони

22 Окт. 2021Обновена
EPA/BGNES
Алек Болдуин.

Операторът Халина Хътчинс е починала на снимачната площадка на уестърна Rust в Санта Фе (Ню Мексико). Тя беше застреляна случайно от продуцента и изпълнител на главната роля във филма — популярният холивудски актьор Алек Болдуин. Ранен е и режисьорът на филма - 48-годишният Джоел Соуза, който е в критично състояние, съобщи Би Би Си.

42-годишната жена е била откарана в болница с хеликоптер, но е починала от раните си, а за режисьора на филма, който е в критично състояние, е пристигнала линейка.

Говорител на филмовата компания каза пред ​​Hollywood Reporter, че инцидентът е станал по време на заснемането на сцена, в която Болдуин е трябвало да стреля с халосни патрони от реквизитно оръжие.

"Според разследващите изглежда, че в сцената, която се е снимала, е трябвало да бъде използван друг пистолет", цитира полицейския доклад агенция Франс прес. 

Журналистката Теса Ментус публикува в своя Twitter акаунта снимки, направени по време на работата над сцената.

Полицията все още разследва инцидента в ранчото Bonanza Creek, популярно място за филмови снимки, и засега няма арестувани и обвинения не са повдигнати.

Според личния ѝ уебсайт Халина Хътчинс е от Украйна и е израснала в съветска военна база в Арктическия кръг. Тя е учила журналистика в Киев и кино в Лос Анджелис и през 2019 г. е обявена от списание American Cinematographer за "изгряваща звезда". Била е главен оператор на екшъна Archenemy от 2020 г., режисиран от Адам Мортимър.

"Толкова съм тъжен за загубата на Халина. И толкова ядосан, че това може да се случи на снимачна площадка", написа Мортимър в Туитър.

Местният вестник в Санта Фе New Mexican съобщи, че 68-годишният Алек Болдуин е бил видян пред офиса на местния шериф силно разстроен. той е пристигнал там доброволно, дал е показания и след това си е тръгнал. 

Още по темата