Медия без
политическа реклама

Украйна атакува трети металургичен завод в Русия за 2 седмици

Дрон е взривил доменна пещ в стоманодобивния комбинат "Северстал"

07 Март 2024
При атаката на дрона е поразена една от доменните пещи на "Северстал"
Северстал
При атаката на дрона е поразена една от доменните пещи на "Северстал"

Украинските въоръжени сили атакуваха трети голям металургичен завод в Русия в рамките на две седмици.

Рано тази сутрин - около 6:00 ч., е избухнал взрив в четвърта доменна пещ на стоманодобивния комбинат "Северстал" в Череповец. Първоначално от пресслужбата на завода само потвърдиха за взрива и уточниха, че няма пострадали, като добавиха: "Един от агрегатите бе изведен за планиран от по-рано ремонт, а причините за инцидента се изясняват".

По-късно обаче местното издание "Череповецкая истина" написа, че реалната причина за взрива е атака с дрон. А пресслужбата на и.д.губернатор на региона потвърди това, като прибави, че безпилотният летателен апарат "е с неустановена принадлежност". 

Засега от украинските въоръжени сили не потвърждават официално атаката. Но тя е вече трета в последно време срещу големи руски стоманодобивни комплекси. На 24 февруари в Липецка област дрон предизвика пожар в Новолипецкия металургичен комбинат. Ден по-рано, отново след подобна атака бяха подпалени Михайловския минно-обогатителен комбинат "А.В.Варичев" плюс склад за гориво-смазочни материали в Железногорск, Курска област.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

атака с дронове

Още по темата