Медия без
политическа реклама

Украински катери атакуваха два руски кораба

Дрон отново се вряза в сграда в Москва

01 Авг. 2023Обновена
Морските дронове редовно атакуват руския черноморски флот
Морските дронове редовно атакуват руския черноморски флот

Три безекипажни кратери са атакували руските патрулни кораби "Сергей Котов" и "Василий Биков" в 340 км югозападно от Севастопол, съобщи руското министерство на отбраната. То твърди, че всички катери са унищожени, а корабите "изпълняват поставените задачи".

Миналата седмица "Сергей Котов" пак бе подложен на аналогична атака, и то в същия район. Британското разузнаване съобщи, че той участва в блокадата на черноморските пристанища на Украйна.

Миналата седмица CNN показа репортаж за украински морски дрон, който може да измине 800 км и да носи до 300 кг взрив. Журналистите получиха достъп до тайна база на украинските военноморски сили, където военните тестват дроновете. Източници на телевизията потвърдиха, че морските дронове са участвали поне в две от атаките - на Кримския мост през юли и на пристанището в Севастопол през октомври миналата година.

 

За втори път в рамките на дни руската столица Москва бе атакувана с дронове, един от които пак се заби в кулата IQ-Kvartal в московския бизнес район “Москва сити”. 

Според кмета на Москва Сергей Собянин е повредена фасадата на 21-ия етаж и е счупено остъкляване на площ от 150 квадратни метра. Там се намира Министерството на икономическото развитие на Русия.

 


Министерството на отбраната на Русия съобщи, че през нощта два украински дрона са били свалени в района на Москва, а единият „е бил потиснат от средства за радиоелектронна борба и, след като е загубил управление, се е разбил на територията на комплекса от нежилищни сгради „Москва Сити“.

Летище Внуково от нова спря работа за известно време.

Все още няма данни за загинали и ранени.

Телеграм канала Grey Zone, който е свързан с “Вагнер”, попита защо населението не е било предупредено за атаката. И защо, ако дроновете са успешно неутрализирани, те се забиват за втори път в една и съща сграда, която не е случайна.

Вчера руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на цех в Харковска област за сглобяване на безпилотни летателни апарати за украинските въоръжени сили, които се използват за удари на руска територия. Украинските власти обаче показаха снимки и видео на ударен граждански обект.

На 40 юли два дрона се врязаха в кула на “Москва сити”. На 24 юли дронове стигнаха до центъра на Москва, като един от тях падна точно до министерството на отбраната.

 

Терор
Два безпилотните самолети-камикаде удариха тази нощ учебно заведение и спортно съоръжение в Харков, като е ранен охранител. Според прессекретаря на регионалната прокуратура Дмитрий Чубенко, раненият е хоспитализиран.

Началникът на регионалната полиция Владимир Тимошко заяви, че „шахидите“ са били шест или седем, като няколко от тях са били свалени от ПВО.

„Те удрят произволно из града, където попаднат - там. Граждански, нецивилни, инфраструктурни, енергийни съоръжения - всичко, което могат да достигнат ”, коментира той.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

атака с дронове

Още по темата