Медия без
политическа реклама

Шест руски региона бяха ударени от диверсанти и дронове

26 Май 2023

В Ростовска област вечерта на 25 май  руската ПВО е свалила ракета - в близост до Морозовското летище, съобщава телеграм-каналът Shot. Летището е разположено на 150 км от Луганска област. Там е базиран 559-и авиационен полк с бомбардировачи, който участва в атаките в Украйна. 

В Белгородска област в село Октябърский също дрон вечерта на 25 май е хвърлил взрив върху сграда на "Газпром", съобщава  Baza.

В Брянска област три бойни дрона през 15 минути са атакували село Стратива в  Стародубския район, разположено на 4 км от границата. 

В Краснодар в 4.00 на 26 май в центъра на града се е чул взрив. Според Baza, Краснодар е атакуван от два дрона, като единият е свален. 

В Санкт-Петербург на 25 май на жп гара "Дачное" диверсанти са подпалили релейно съоръжение, съобщава Shot. 

В Москва през нощта на 26 май неизвестни са подпалили релейно съоръжение на жп гара "Чухлинка". Както съобщава Baza, по повод инцидента разследващите органи издирват трима души, описани от очевидец. 

Контранастъплението на украинскията армия вече започна, съобщи съветникът в украинското президентство Михайло Подоляк в интервю за италианския канал Rai, излъчено днес, съобщи Gordonua. com. Контранастъплението върви вече от няколко дни", обясни той.

 

Ключови думи:

диверсанти, дронове, Русия

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?