Медия без
политическа реклама

Русия пак атакува Украйна с ракети и дронове

Путин произнесе новогодишната си реч в компанията на "военни", сред които имаше подставени лица

31 Дек. 2022
Една от ракетите попадна в хотел в Киев
Една от ракетите попадна в хотел в Киев

Няколко часа преди Нова година Русия отново нанесе масиран удар по Украйна с ракети и дронове.

"Врагът изстреля повече от 20 крилати ракети с помощта на стратегически бомбардировачи Ту-95МС от Каспийско море и наземни ракетни системи. Нашата ПВО унищожи 12 крилати ракети: 6 в Киевска, 5 в Житомирска и 1 в Хмелницка област", написа в Телеграм главнокомандващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни.

Един човек загина, а 20 са ранени в Киев, където бе ударен хотел "Алфавито", съобщи кметът на града Виталий Кличко. Сред пострадалите е японски журналист. 14 от ранените са настанени в болница.

Седем души са пострадали в Хмелницки, където имаше атака с дронове-камикадзе. Шестима са ранени в Николаев, където избухна и огромен пожар. В няколко региона са разрушени жилищни сгради.

 

Една от ракетите не стигна до целта си в Украйна и падна още при изстрелването в село Линево, Волгоградска област, където бяха нанесени щети. Не се съобщава за пострадали.

Предишният удар бе нанесен на 29 декември. Тогава само по Киев бяха изстреляни 16 ракети, които бяха свалени от противовъздушната отбрана. Отломка от ракета обаче падна в един от кварталите и повреди няколко къщи. Петима души бяха ранени. На 30 декември Русия атакува с дронове-камикадзе, но всички бяха свалени и нямаше жертви и разрушения.

 

ТЕАТРО

Докато вървеше атаката руският президент Владимир Путин награди с орден "Св.Георги" трета степен ръководителят на военните действия в Украйна ген. Сергей Суровикин. Той записа и новогодишно обръщение към руски народ на фона на военни. Според пресслужбата на Кремъл то е записано в щаба на командването на Южния военен окръг в Ростов на Дон. Социалните мрежи обаче веднага различиха поставени лица сред "военните" - една от дамите - Екатерина Сафронова, редовно се появява на "спонтанни" срещи на Путин с най-разнообразни социални кръгове. През 2016 г. например тя бе на среща на Путин с "рибари" на езерото в Новгородска област, а през 2017 г.- на новогодишната служба, пише "Сибир. Реалии". Същата жена е била продавачка на сладолед на мероприятия с путин през 2017 и 2019 г. - именно от нея той купува сладолед. НТВ даже я интервюира по този повод и в репортажа Сафронова обяснява, че "просто така се е случило".

 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата