facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Технологии

Община Варна отбеляза дигитален антирекорд

Обновена
5 101

Община Варна, която бе обявена от еврокомисар Мария Габриел за дигитална столица на Европа по време на конференцията Startup Europe Summit 2018, постави уникален световен антирекорд. Апликацията на общината Info iTransport, която стартира преди седмица, счупи световния рекорд в Google Play за най-нискорейтингов app, като бе оценена от потребителите с 1.3. Така община Варна мина в класацията предходния носител на антинаградата - TMM Lab, която остана втора с рейтинг 1.4. 

Апликацията би трябвало да представя транспортната общинска схема в реално време. "Изключително неудобно за ползване, дава разписание в реално време и следващи. Няма цялото разписание на линията за деня", пише Нина Христова. "Ужасна реализация. Сверете се поне с Moovit как се прави", отбелязва Цвета Влайкова. "Не харчете пари напразно от Европейските фондове за приложение, от което няма абсолютно никаква полза", съветва Георги Александров.

"За нищо не става! Правено в час по трудово от слепи деца. Разработчиците да се гръмнат да не се мъчат. И една звезда му е много", "Приложението е отвратително направено, явно от човек в пристъп на безумие" - това отбелязват други потребители

Апликацията е финансирана през проект „Интегриран градски транспорт на Варна“ и съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Приложението е част от поръчка за цялостно дигитализиране на градския транспорт във Варна, която е на стойност 6 190 650 лева без ДДС. 

Ключови думи:

Варна, апликация
8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Златна роза" за пръв път от 38 г. ще е и онлайн

18.09.2020

155
4 израелки са арестувани във Варна с упойваща трева за 3 млн.лв

14.09.2020

2164 16
Жена загина до автобусна спирка във Варна

14.09.2020

1818 11

Коментари

nanyac

Сверете се поне с Moovit как се прави

Има и още:

Изключително не логично подреждане на спирките - по азбучен ред, вместо по ред, в който върви линията. На картата няма името на автобуса, който се вижда - каква полза да знам, че идва автобус, като не е ясно дали е този, който ми трябва. Приложението работи доста бавно и е...

А освен Moovit  имаше и https://www.varnatraffic.com/ което работеше прекрасно. Достатъчно беше да направят мобилна версия. Обаче вместо това на адреса вече се вижда:

От 5.2.2020г. информацията за "Градски Транспорт" ЕАД - Варна е спряна.
Извиняваме се за причиненото неудобство!

Говеда! Защо убивате добре работещия ресурс?

Nashenec

За пари !!! За много пари !!!

Мобилна версия може да направи само този, който е направил и немобилната. Иначе е кражба на авторско право.

За качеството - като софтуера на цялата ни администрация в държавата. Въпросът е да се вземат парите. 

 

Здравка
снимка на Здравка

Градски бъркаш, говедата са висши и много полезни животни. Тия са калинки, насекомцА нек'ви, само с рефлекси за ядене, спане, чифтосване [email protected]

dobadoba

И т.н. им 'синя зона' е такава.

Чичко Бойковските Главочи и Главанаци(Калинки и Калинчовци) според мен НАРОЧНО саботират цялата идея.

Масово разчертават местата така, за да са по-малко.

Наскоро ремонтираха улица, на които с лека ръца зачеркнаха 50 парко-места(само за две преки), но затова пък е може би единствената в Света с 3(три) друпосочни вело-алеи!

⚓️

А през това няколко паяка сноват ли, сноват из града и вгорчават живота на хората.

Stern

Първо принудиха да спре едно идеално приложение за плащане с телефон - Tickey. За да пусне платените с милиони машини за билети, които пускат билет за 2 мин. Идеално в претъпкан автобус. А ако се вземе от спирка, не се знае с колко ще закъснее автобуса, нито дали часовниците са сверени и единият час за прекачване може и да си отлети.

После Градски транспорт спря да дава инфо до много доброто Varnatraffic. За да пусне платеното с милиони недоносче Info iTransport. Което не става почти за нищо и най-вече за получаване на полезна информация. Аз му се чудя, дето уж си познавам града, но това да упътва гост на града - забрави.

Добре, че има Moovit и че Варна е включена в него.

Здравка
снимка на Здравка

 А ако се вземе от спирка, не се знае с колко ще закъснее автобуса, нито дали часовниците са сверени и единият час за прекачване може и да си отлети.

Преди няколко месеца, след шумното обявление, че ура, системата за таксуване вече работи,  си взех билет от машината в автобус. При качване в следващия имах още 16 минути до изтичане на часа. Валидаторът във втория автобус не реагира на баркода. Консултант-кондукторката ми вдигна рамене и си платих хартиено билетче. Добре, че вече много рядко ми се налага да ползвам градски транспорт.

 

Здравка
снимка на Здравка

Добре бе, ма'а му стара, като се вземат едни много пари за една работа, елементарното приличие, не изисква ли все пак свършване долу горе прилично на тая работа?! От кумова срама дет' се вика.

аман бе

Ами то от взетите "много пари", ако се "усвоят" много пари, дали остават достатъчно много пари за "горе долу прилично" свършване на работата, за която са "взети много пари" ?

Влез или се регистрирай за да коментираш