Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тервел Пулев стана доброволец-санитар в битката с COVID-19

Брат му Кубрат също щял да се включи в спешното отделение при нужда

15 Апр. 2020

Боксьорът Тервел Пулев се включи в екипа доброволци към УМБАЛ „Софиямед“ в битката срещу COVID-19. Той ще помага в отделението за спешна помощ като санитар.

„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, обяви бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон`12, а сега професионален боксьор.

Пулев от днес се включва в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането  на пациенти  в лечебното заведение под надзора на екипа на спешното отделение и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

Според боксьора, един от мотивите му е, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

„Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни-и в професионален и личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани“, коментира д-р Христов.

При нужда, към доброволческата дейност в спешното отделение е заявил желание да се присъедини и претендентът за световна титла в тежка категория на IBF Кубрат Пулев.

Още по темата