Quantcast

Медия без
политическа реклама

Световният шампион Карлос Насар застава пред съда на 18 октомври

Още през август в."Сега" съобщи, че щангистът е бил арестуван, а той отрече

28 Септ. 2022ДЕЛЯН КЮЧУКОВ
ЕПА/БГНЕС

Световният шампион по вдигане на тежести в кат. 81 кг от 2021 г. Карлос Насар наистина е бил задържан за 24 часа от полицаи от РУ-Поморие през нощта на 27 срещу 28 юли и застане пред съда.

Неприятната новина "Сега" съобщи още в началото на август, но тогава щангистът категорично я отрече. Днес обаче старши треньорът на националния отбор Иван Иванов я потвърди недвусмислено и разкри, че делото срещу Насар ще е на 18 октомври.

За нарушението на спортиста стана известно на 4 август. На пътя край Поморие полицейски екип опитал да спре Насар, който шофирал BMW 7. 18-годишният щангист не се подчинил, след гонка е бил спрян и е оказал съпротива на полицаите. Направената му проба за алкохол е била отрицателна, но тази за наркотици се е оказала положителна за амфетамини и метамфетамини. Освен, че Насар е бил задържан за 24 часа, полицията е свалила и регистрационните номера на автомобила. 

Световният шампион по вдигане на тежести в кат.  81 кг Карлос Насар е бил задържан за 24 часа от полицаи от РУ-Поморие през нощта на 27 срещу 28 юли. годишният щангист е оказал съпротива на полицейския екип.

Още същия ден световният шампион заяви по телефона пред bTV: "Отричам тези неща! Даже ми е неудобно да коментирам темата. Друго не знам какво да кажа. Не съм задъ̀ржан." 

Днес обаче треньорът на националния отбор Иван Иванов потвърди пред bTV: "Да, бил е в ареста и има дело на 18 октомври, доколкото разбрах."

Запитан дали се страхува, че положителният тест на Насар за амфетамини може да се отрази на последваща допинг проба, той отговори: "Ако е било само тогава и е имало действително нещо, с днешна дата едва ли ще покаже, но имаме едно наум винаги."

Следващата седмица, за първи път след инцидента, Насар ще се завърне в националния отбор. Досега той бе отпратен от треньора да се подготвя индивидуално в Червен бряг. Очаква се на започващия в понеделник лагер в Нови Извор, край Асеновград към състава да се присъедини и европейският шампион в кат. 109 кг от тази пролет Христо Христов, който пък бе отстранен дисциплинарно от тима. Вероятно ще се включи и друг от евро медалистите ни - Божидар Андреев (73 кг), който бе обявил отказване от спорта.

Световното първенство ще е от 5 до 16 декември в Богота (Кол).

Още по темата