facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Спас Русев плати дълг на "Левски" за 3 млн. лв.

2 425
 БГНЕС
Спас Русев

Бившият собственик на "Левски" Спас Русев е направил жест в полза на клуба, като е платил с лични средства голямо задължение на клуба. Става въпрос за сума от 3 млн. лв., дължима от "Левски" към "Виваком", където Русев продължава да е основен акционер.

"Да, истина е, че поемам с лични средства задълженията на "Левски" към "Виваком". Вече съм говорил с борда на директорите в компанията, като всичко е уточнено. Радвам се, че ще мога да помогна на "Левски" в този тежък момент. Мисля си, че всички в България и по света видяха, че феновете направиха страхотни неща, за да може тяхната любов да съществува. Не искам да говоря за моята част от управлението. Единственото сигурно е, че "Левски" ми влезе във вените", коментира Русев пред "Спортал".

Бизнесменът бе собственик на футболния клуб от лятото на 2016 г. до януари 2019 г. При напускането му дълговете на "Левски" възлизаха на около 32 млн. лв. По-късно, при управлението на Васил Божков задълженията са свити до 16 млн. лв. Сегашният жест на Русев идва в критичен момент за "Левски", тъй като новият собственик Наско Сираков (който трябва да бъде утвърден като такъв на общо събрание на 6 юли) трябва да предприема спешни действия, за да предотврати напускане на футболисти заради неплатени заплати и обявяване на клуба в несъстоятелност.

Русев продължава да е собственик на "Виваком", тъй като все още не е влязло в сила и не е одобрено от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) споразумението с телеком и медийната компания United Group.

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Байерн" оформи дубъл с 20-a Купа на Германия

04.07.2020

Обновена

51
"Левски" пак падна от "Славия" на Герена

04.07.2020

Обновена

1191 9
ЕФБЕТ ЛИГА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - XXIX КРЪГ

04.07.2020

Обновена

266

Коментари

Balamurnik

На фона на значитената трицифрена сума в милиони, която ще получи заради манипулак[ц]иите с/на Виваком е направо "бълха го ухапала".

3biri

Може да получи трицифрена сума в милиони, а може да получи и нещо друго. Когато става въпрос за милиарди, никой не е сигурен, какво точно ще получи.

Леля_Стойка_III

Натиснаха го ... сега ще натиснат къде що има "благодетели", че Наско трябва да оправи отборЯ на народЯ.

Citimen

Рекетът стартира 😡 Отборът на Хунтата е срам за България - рекетьори, държавни хрантутници и вечно втори лузъри и комплексари 😁

Каубой
снимка на Каубой

За цицекс и сторителя на къщички за птички или пич"+и ни вопъл ни стон. не човек а, желязо просъскал агентът фашист. ТИхо мъртвия отговорил - не комунист. За1948 нямасмисъл да се пише - те са чисти като комунистите.

Epikur

 

  Абе не го знам какъв е, но за мен е с доста по-висок човешки морал от Главатаря и компанията му от бандити. Това си е чист дарителски жест, защото нищо не получава насреща. Както и Черепа, който е изсипал(както се разбра)25 милиона свои пари в бездънната ламя наречена "Отбор на народа". Тези за "Левски"са дарители, въпреки че политическата конюнктура ги определя като престъпници. Истинските престъпници днес са онези които споменах в първото си изречение. Както и разни Домуси, Дебеляни и прочее, "даряващи" показно малка част от откраднатите пари, за да изкъпят и изперат в очите на хората огромната част от онези които дължат на държавата.

3biri

Щото сигурно наистина не знаеш какъв е! Човекът, който окрадде помощите за бедни заедно с Петко Симеонов в началото на 90 те, няма начин току така да стане  благороден безкористен дарител.

YMCA

Абе що ни будалка тоя? "Поел" е задължението. С цесия. За много ниска сума вероятно. Виваком губи голяма част от вземането си, а Спас ще си поиска парите от Левски, когато клубът излезе на печалба. 

Нищо не е платил. Просто сега Левски дължи на Спас тези милиони. 

nebenebe

Не го познавам тоя. Сигурно е купил на Настрадин ходжа магарето, дето плюе жълтици. Аз не бих направил такъв жест. Смятам професионалния спорт за вреден.

fractal
снимка на fractal

Проблема е че никой не иска български отбори в европейските турнири лудогорец минава квалификациите защото повечето играчи са чужденци и имат характер на терена на наще ритнитопковци всичко е осигурено преди 1989 имаше спортисти защото нямаше демогравски срив

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

"Русев продължава да е собственик на "Виваком", тъй като все още не е влязло в сила и не е одобрено от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) споразумението с телеком и медийната компания United Group."

За мен това е причината за "жеста".

valldi

И ще дарява, и ще отчислява. Може 20% като Черепа, може и повече. Все пак му дадоха компания за  милиард и 200 милиона евро.

3biri

С милиард и 200 ммилиона евро задължения, към руснаци, англичани и американци.

zumer

" Единственото сигурно е, че "Левски" ми влезе във вените", коментира Русев "

Тогава защо е продал акциите си във ФК"Левски"?

3biri

От които и да е акции има полза само ако получаваш дивидент от тях и/или ако те си вдигат цената на пазара и можеш в бъдеще да ги продадеш пи-скъпо отколкото сега. С акциите на  Левски такива чудеса няма да се случат. Собствеността на Левски може да донесе само политически дивиденти, ако публиката застава зад собственика.

3biri

Голямата грешка на черепа беше, че мислеше, че ще накара феновете да излязат на улицата в негова подкрепа и се зае да ги изкара лично. Вместо това трябвше да плати на стотина тартора на клубове и те щяха да спретнат един Минеаполис.

nebenebe

То стана като в Рим. Сума ти маса народ иска ляп и зрелища. И си търси патрон.

Solace

Да не забравяме, че преди няколко години Виваком сключи рекламен договор с подуенци, като на "пазарен" принцип плати сумите за 5 години напред наведнъж. Така самите срещу всички спасиха лиценза за сезона.

Умилителна е цесията на финягата, пускам сълза направо.

Чакаме насо г'за да каже откъде ще папка парички...

sega_veteran

Няма как да не се сетим за другият Русев, актьорът и неговата реплика:

"Кучета и котки може, а прасета не може."

Що така бе господа-другари, за едни майка, а за други мащеха ?

Всички отбори не са ли равни пред закона. Това последното не е въпрос.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×