Медия без
политическа реклама

Сираков отново се скри от феновете на "Левски"

И на 110-годишнината на клуба собственикът избегна среща с привържениците

24 Май 2024Обновена
Даниел Боримиров прави онова, което трябваше да стори собственика на клубните акции Наско Сираков - развява знамето на "синити" на "Могилката".
СПОРТАЛ
Даниел Боримиров прави онова, което трябваше да стори собственика на клубните акции Наско Сираков - развява знамето на "синити" на "Могилката".

Днес е голям празник за "Левски" - "синият" клуб навършва 110 години от създаването си и половин България празнува. Не и собственикът на клуба и голмайстор за всички времена Наско Сираков. 

Той не се появи на могилката пред 22 СОУ в столицата, където преди 110 г. група ентусиасти основават "Левски". Там имаше стотици фенове, появи се и целият отбор на "сините", играчи от школата, но не и Сираков. Впрочем, той направи така и на 4 май, когато бе чествана 81-годишнината от рождението на клубната легенда Георги Аспарухов-Гунди, същото беше и когато покани недоволните от управлението му фенове на среща през декември, но след това направи така, че среща да няма. 

На "Могилката" поне се появи изп.-директор Даниел Боримиров, който обясни така отсъствието на Сираков: "Наско Сираков ли? Той има ангажимент извън София. Мисля, че в неделя ще се върне."

По-късно Сираков все пак говори, но пред "Спортал". "Това е най-сигурното нещо - "Левски" ще го има много след нас. Аз мисля, че виждаме не само светлина в тунела, а сме на прага да излезем от тунела. Искам догодина футболният отбор да донесе много повече радост на нашите привърженици, защото те го заслужават. Разделението е най-лошото нещо. Всички искаме обединение, но не зависи само от нас", заяви той.

И без мажоритарния собственик левскарите почетоха годишнината от основаването на "Левски", поднесени бяха много венци и цветя. А на този фон Боримиров говори как "Левски" в момента има най-голяма нужда от обединение. Всеки трябва да преглътне егото си и да знае, че "Левски" е над всички"...

Боримиров освен това се похвали, че идват добри времена за клуба: "Мисля, че на този етап това, което направихме преди няколко дни ни кара да сме оптимисти, тъй като ще имаме финансова стабилност и тази стабилност искаме да я надграждаме, за да можем да видим "Левски" след 1-2 години такъв, какъвто нашите фенове го желаят и са свикнали да го виждат."

Говори и за очакваното идване за треньор на отбора на Станислав Генчев, който в момента води "Крумовград". Но бе предпазлив да обяви, че то е сигурно: "Ще изчакате до другата седмица, не искам да спекулирам днес с някакви имена. Дали имаме и друг вариант, ако не стане с Генчев? Разбира се!"

 

ТРАНСФЕР

„Защитникът на "Левски" Хосе Кордоба ще изиграе в неделя срещу "Лудогорец" последния си мач за софийския тим. Вече е сигурно, че 22-годишният панамски национал ще бъде продаден след края на сезона. Най-вероятно той ще премине в шотландския вицешампион "Рейнджърс". За това писаха в изминалите седмици шотландски и панамски медии.

Последната информация в тази насока е от footballinsider.com, откъдето твърдят, че Кордоба е заявил пред свои близки, че със сигурност ще играе в "Рейнджърс". Това се потвърди вече и от неговото присъствие на мач на шотландския отбор преди около месец. Предполага се, че тогава той е подписал и предварителен договор. Според неофициални сведения, "Рейнджърс" ще плати за Кордоба 3.2 млн. паунда (3.76 млн. евро или 7.3 млн. лв.). Тази сума ще е много важна за финансовото положение на закъсалия "Левски". Сайтът за база данни на футболисти "Трансфермаркт" оценява Хосе Кордоба на 3.2 млн. евро.

През настоящия сезон панамецът изигра 34 мача за "Левски" във всички турнири до момента и записа една асистенция. Интерес към него има още от "Айнтрахт" (Франкфурт) и "Норич", според германски, панамски и английски източници.

Още по темата