Медия без
политическа реклама

Шеф в БФС охули фенове, журналисти и опозиция

Техническият директор Георги Иванов-Гонзо нарече хората около Бербатов "аматьори" и обяви, че сме били класа над Литва

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо за пореден път демонстрира навика си да се конфронтира с тези, които не споделят мнението му.
СПОРТАЛ
Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо за пореден път демонстрира навика си да се конфронтира с тези, които не споделят мнението му.

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо за пореден път демонстрира нетърпимостта си към хората с различно мнение от неговото. След снощното равенство 1:1 на националния отбор на България срещу Сърбия в квалификация за Евро 2024 той се зае не толкова да коментира мача, колкото да сипе негативи срещу критиците на БФС на всяко ниво.

За начало той нападна феновете, които обиждаха президента на БФС Борислав Михайлов по време на мача. "Имаше много хора от публиката, които не искаха България да победи, което е разочароващо. Не е добре това, което се случва. Някакви хора, не бих казал олигофрени, но дошли преднамерено намерение да плюят президента и против отбора, бих казал, че граничи с тотална глупост", заяви Иванов пред БНТ.

След това той се нахвърли към журналистите, които критикуват играта на националния отбор: "Смятам, че много журналисти, които изказаха мнение, нямат компетенция да говорят за футбол. Да се въздържат много-много от коментари, защото не е тяхната материя точно".

По-нататък директорът в БФС подхвана и потребителите в социалните мрежи: "Социални мрежи нямам и не искам да имам. Много пъти се смея на хора, които са на 40-50 години и имат социални мрежи, снимат си какво ядат и какво пият. Това са хора, които са въздухари."

Георги Иванов-Гонзо учуди също така всички, като се възхити от безидейната игра на националите при равенството 1:1 срещу Литва в събота, когато тимът ни 83 минути не успя да се възползва от това, че е с човек повече. "Когато биеш 20 удара на мача с Литва и имаш тотална доминация и да кажеш, че отборът не е играл добре. Ние бяхме класа над този отбор!", отсече той.

И накрая не пропусна да се заяде с опозицията, водена от Димитър Бербатов: "Няма да стане там някаква опозиция, която настройва клубовете и да разделя българския футбол, да се обажда на президентите. Няма да стане по този начин. Ние работим и показваме, че имаме прогрес. Искат някакви хора, които са платени, да провалят националния отбор и когато България води, викат против нея. Това ли ще е поведението на продължаваме промяната в българския футбол Ако искаме да имаме успех, трябва всички да бъдем обединени. Тези хора, които искат да вземат властта, не са обединители, а разединители. Аматьори".

Интересно е дали Иванов ще отстои крайното си мнение по тези теми или отново ще се наложи да се извинява, както след изказването си, че докато той е на поста в националния отбор няма да играят футболисти "с друг цвят на кожата".

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо реши да се оправдае за откровено расисткото си изказване по време на вчерашната среща с представители на детско-юношеските отбори от областите Монтана, Видин и Враца.

 

ПРОТЕСТИРАЩИ ФЕНОВЕ СЕ ОПЛАКАХА ОТ ПРОИЗВОЛ

Част от феновете, които са изразили недоволството си от президента на БФС Борислав Михайлов са били от националния фенклуб на "Черно море". В свое обръщение те се оплакаха от действията на частна охранителна фирма, откъдето са тръгнали да свалят протестните плакати. А и от страна на самия Георги Иванов-Гонзо, който е обиждал тази група привърженици.

"Позицията на организираните фенове на Черно море Варна относно управлението на БФС е ясно и категорично заявена отдавна. Не пропуснахме да напомним за нашите искания и по време на снощния мач, който беше посетен от група от около 40 души, които в началото на второто полувреме издигнаха транспарант в подкрепа на Димитър Бербатов. Последва моментална реакция от страна на охранителната фирма, която влезе в сектора и се опита да свали транспаранта. Това тяхно действие естествено срещна подобаващ отпор, което пък беше последвано от нахлуването на полиция и маскирана жандармерия. Кой и защо заповяда това, при липсата на каквото и да е нецензурно съдържание или директна нападка?", оплакаха се привържениците на "Черно море".

По адрес на Иванов, който е бивш треньор на варненския тим, бе посочено следното: "Държим да отбележим и изключително грозното и непристойно поведение на бившия старши треньор на "Черно море", а понастоящем директор на националните отбори в БФС - Георги Иванов, който през цялото второ полувреме, както и след края на мача си позволи серия от неприлични жестове, нецензурни обиди и закани към феновете на бившия си отбор, на което станаха свидетели всички присъстващи в сектор "В". Причините за неадекватното поведение на г-н Осмокласника също остават "мистерия".

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата