facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Пеевски дари 500 000 лв. на "Левски" и вся раздор в клуба

Утре ще се събере УС на "сините", за да реши дали да приеме парите
Обновена
7 522
 СПОРТАЛ
Кирил Ивков (вляво) и Георги Цветков

Депутатът от ДПС Делян Пеевски дари 500 000 лв. на "Левски" и по този начин вся раздор в клуба. Днес сайтът на"сините" публикува следното съобщение: 

"Левскари,

Днес, 19 май, в сметката на „ПФК Левски“ постъпи дарение на стойност 500 000 лв. от фирма „Интръст“ ЕАД, като за целта беше оформен договор за дарение. От компанията, която е еднолична собственост на Делян Пеевски, се свързаха с клуба, за да декларират желанието си да помогнат на Левски в този тежък момент, без да поставят условия за притежанието на акциите, както и да призоват чрез нас и други фирми, които имат възможност, да помогнат за оцеляването на любимия клуб. Използваме повода, за да се обърнем отново към всички дарители с благодарност за неоценимата помощ и да обещаем, че ще получите отчетност за всеки похарчен лев, както беше и досега."

Само час по-късно от фенския Тръст "Синя България", който притежава 10% от акциите на "Левски", се обявиха категорично срещу това дарение и призоваха ръководството на клуба да не го приема

"УС на Тръст "Синя България" намира полученото дарение от фирма "Интръст" ООД за неприемливо. Смятаме, че приемането му е недопустимо и призоваваме ръководството на ПФК "Левски" АД да се откаже от него и да върне преведената сума на дарителя, а в случай че той не желае да я приеме обратно – същата да бъде дарена за благородна кауза. 

В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост."

После пък изп.-директор на "Левски" Павел Колев заяви, че не може да вземе еднолично решение за дарението на Пеевски

"Дарението е в нашите сметки. Утре ще имаме събрание на УС и ще бъде взето решение - поясни Колев. - Най-големите дарители са феновете. Публиката отделя от залъка си и събра над 1,5 милиона лева за последните 2 месеца. Предвид активността на феновете би трябвало да можем да се справим и без това дарение. Когато идва без условия и цели да помогне на клуба, казус не виждам. Когато даренията идват с политическа цел, тогава би имало проблем, но нямам такива индикации. Единственият контакт, който съм имал, е с изп. директор на фирмата дарител. Надявам се да има още дарения. Има огромен интерес към кампанията. Тя върви повече от успешно. Икономическата ситуация не е розова, но се надявам повече хора да помогнат на "Левски". Водим разговори с фирми, които да помагат, но тези неща стават бавно."

От снощи пък върви друга интрига около "Левски". Тогава БНТ съобщи, че няколко бивши футболисти на отбора са написали писмо до премиера Бойко Борисов, в което излагат конкретен план за спасяване на клуба. Тяхното предложение включва заем от държавата в размер на 100 млн. лв. за срок от 20 години, като първите две години да бъдат гратисен период. Инициаторите вече се били консултирали по въпроса с един от бившите собственици на клуба Тодор Батков.

Планът за кредита от 100 млн. лв. датирал още от края на януари, когато е получил и входящ номер в Министерски съвет, но едва сега му дават публичност. Те предвиждат да се учредят няколко камари на привържениците, в които да бъдат привлечени ветерани, бизнесмени, политици и други фенове, които да плащат различен по размер членски внос. Отделно от това ще се търсят и спонсори. Проблемът на тази идея обаче е, че този кредит няма как да бъде обезпечен с активи на "Левски" на въпросната стойност от 100 млн. лв.

"Единственият начин "Левски" да излезе на чисто, да плаща и да формира печалба е акциите да отидат в привържениците. Но не с пластмасови кутии да се обикаля, да се събират пари и да не се знае в кой джоб отиват", коментира един от участвалите на разговора с Батков - Георги Манев. Той обаче беше скептичен, че Наско Сираков ще получи акциите от Васил Божков.

Сред инициаторите бяха посочени Кирил Ивков, Георги Цветков и Емил Велев, които обаче категорично отрекоха. Пред БНТ Велев заяви, че няма представа за какъв план става въпрос. Пред "Дневник" Ивков дори определи това като фалшива новина на Манев.

По-късно Кирил Ивков излезе и с официално обръщение в сайта на "Левски", в което все пак призна, че е присъствал на срещата при Батков: "Не съм давал съгласието си и не съм подписвал каквото и да е писмо до премиера на републиката. Не съм имал и нямам каквито и да е претенции към акциите на ПФК "Левски". Не съм искал правни съвети от Тодор Батков. Нито във връзка с това, нито за друго. Бях поканен на тази среща, без да знам каква точно е нейната цел, и се отзовах само от уважение към колегите", заяви той.

Ивков, Цветков и Велев твърдо застават зад кандидатурата на Наско Сираков, който поиска акциите от Васил Божков и Георги Попов. Голмайстор №1 в историята на "Левски" получава все по-широка подкрепа от фенклубове от страната.

Въпреки тежкото положение на клуба в момента все още има надежда, че ще се намерят необходимите 1,5 млн. лв. за довършване на сезона. Поводът за оптимизъм идва от повторното активиране на феновете, които за 6 дни са събрали 250 000 лв. по всички канали на кампанията за спасяване на клуба, включително и с продажба на виртуални билети за празненството за 106-годишнината от основаването на "Левски".

"HelpKarma средно генерира космическите 10 000 евро на всеки 24 часа. Виртуалните билети за 106-годишнината на любимия ни клуб се разпродават средно по 2000 броя на ден... Продължим ли с това темпо, въпросните 1,5 милиона лева са ни в кърпа вързани в рамките на 1 месец!", обявиха от клуба, преди да дойде дарението от Пеевски.

47

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Локо" (Пд) отказа на "ЦСКА-София" да отложи неделния мач

21.09.2020

194
"Левски" подписа с брата на Божидар Краев

21.09.2020

40
Клоп носи Nike и Adidas едновременно

21.09.2020

378 1

Коментари

Страници

Sine_metu

Не се интересувам от футбол, но това ми се струва наивно

Balamurnik

Хм, предвид популистките измятания на Баце, не мисля, че точно  "наивно" е думата. Аз пък се питам откъде накъде държавата, тоест данъкопатците ще финансират футболен отбор? Футболисти с петцифрени заплати, екипи, реклами, лагери по екзотични дестинации и т.н. и т.н.? Откъде накъде?

cymen

Наивно е да си мислиш, че няма Бойко няма да даде държавна пара.

Тартамут

Вие (ветераните) луди ли сте или на луд дрехите сте облекли?

Стоф

Издръжката на футболни клубове не може да бъде работа на държавата. Много на сериозно се вземат ритнитопковците. Имат си фенове, частни спонсори. До там. 

Kostadin1

Заемът да се даде от печалбата на държавните бензиностанции!

Sergey Dimitrov

Когато ЦСКА бе в подобно положение никой не им  даде и лев. Дори стадиона не им дадоха на концесия. За какви милиони говорим тук???

Когато левскарите викаха ФАЛИРАЙ си знаех, че ще им се върне. Така че колкото държавата помогна на ЦСКА, толкова да помага и на "Левски"

Testament
снимка на Testament

Подариха им и стадион без право и имотите без данъци  направиха им друга "лига" за да не се абят  като другото цска  което уважавам.

geni1

Добър

ПРЕЦЕДЕНТ ЩЕ БЪДЕ !

 

ама нека,

Утре

ВСЕКИ С ЗАКЪСАЛА ФИРМА ЩЕ МОЖЕ ДА ИСКА ЗАЕМ ОТ ДЪРЖАВАТА !

 

гораноф да беше пуснал пари с хеликоптера !

PlaNed
снимка на PlaNed

Тяхното предложение включва заем от държавата в размер на 100 млн. лв. за срок от 20 години

На сМешно заседание правителството реши да отдели сумата от 100 милиарда от преизпълнението на ТОЛ таксите и да помогне на "отбора на народа"

Емил Станоев

Реално Държавата сме ние всички ! И аз не съм съгласен да давам заем на тоз отбор а със сигурност са хиляди като мен.Да се оправят както могат имат пример от ЦСКА. И Боко толупа е само администратор и не може прави каквото си иска без да ни пита.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...а аз искам сто милиона назаем от ветераните...ако може в кеш и да са употребявани банкнотите...

 

...парите ми трябват спешно за мен и за един приятел...

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Утре

ВСЕКИ С ЗАКЪСАЛА ФИРМА ЩЕ МОЖЕ ДА ИСКА ЗАЕМ ОТ ДЪРЖАВАТА !

 

Така е! Но според мен именно "държавата" е главният виновник Левски (а и ЦСКА, и други) да стигне дотук. Как така ще допусне тези клубове да трупат десетки милиони задължения? На мене НАП ми е запорирал сметки за 100 лв. неплатено ДДС. А клубовете трупат милиони задължения. Ако "държавата" си изпълняваше задълженията нямаше сега да има натрупани милиони.

mko

Хубава смешка за старт на деня - кредит за тримата незнайни и нелепи господари на абсурда. 

soika prismehulka

kato са получавали досега,що пак да не поискат.то лудия е тоз дето дава баницата,а не който я яде.

Курти влезе

Да зачислят "Уефски" към министерството на вътрешните работи. То има голям бюджет.

ПероВТ

Каца без дъно - това е Левски. Голяма радост им беше като закъсаха  ЦСКА и Локомотив. Дойде и техния ред. Колко са откраднати чрез фиктивни покупки и продажби на футболисти и УЕФА няма как да разбере. Да не забравят да пратят благодарствено писмо на Черепа, че не си е купил втори самолет, а им е платил лъвската  част от дълговете. И на Борисов, разбира се, който при всичките си обещания към феновете, заради кражбата на един бизнес бастиса на първо място Левски, а след него - няма много да закъснее - и Лудогорец. В момента Домуса се чуди как да връзва двата края с Нова, останала  на минус с 20 милиона месечно. Ако не успее да открадне рекламата на БТВ, Лудогорец най-вероятно ще е колатерална щета.

Testament
снимка на Testament

Демек са наточили да крадът  точно както и първобраза  я как историята се повтаря..

въпроса кой ще е ратая? най вероятно народеца.

PlaNed
снимка на PlaNed

Ако не успее да открадне рекламата на БТВ, Лудогорец най-вероятно ще е колатерална щета

Няма да се страшите! Имаме в запас Маринелкин,  Карнобатски или ГЕРБеев, този хубав човек, който още не иска да яде рукола...

Все някой от тях ще се скочи "да помогне"!

В краен случай Йовов не случайно стана член на УС на БСТ, а и вече успешно е играл ролята на пощенска кутия...

sega_reader

Спасяването минава през започване от четвърта група, но с млади български футболисти и начисто.

Жалко за името.

Трудно се стига до истината, че наемниците не са решение за нашия футбол.

От това страда и така наречения ни национален отбор.

Ликвидацията на детско-юношеските школи отдавна е факт.

Но то кое ли у нас е нормално, та и това да е.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

"Дарението" на Дебелин трябва да се върне! Да си го завре в боаза!

Under_My_Thumb

Назаем от съседния форум:

 

Чапаев Василий Иванович  19.05.2020 в 16:05

""стория от приказките :
Едно пиленце ми каза , че едни много добри хорица , са помолили най-учтиво Сокола да заколи ВЕДНАГА прасето .
И тъй като прасето явно все още НЕ Е заклано , изведнъж лумна едно предупредително пожарче в едни сараи на брега на морето .
Соколът , който иначе е много смела птица , този път обаче здраво се е уплашил – така каза пиленцето .
Каза още , че прасето така или иначе ще бъде заклано , при това още преди коледа …"

 

Утре, в 8:00 ч., ще направя предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI  Бъдете здрави!  Васил Божков

Citimen

ДПС - властелинът на Леевски 👳 Как ли се чувстват подуенските "патриоти" 😁 Цирк, цирк, цирк! Новият лозунг на лумпените: И сега, и в бъдеще Лефски значи ДеПеСе!

YMCA

ПФК Догансарай

Citimen

Ще бъдат ли обрязани лефскарите ритуално на Герена от новия Бащица? Разбрахте ли сега чия маша е всъщност Наско Раев😉 Клоуни!

maestrata

Златев дава 500001!Хвала!💪

idunno

Може да им дадат. С едно условие...Да сменят името, което осир@т вече 106 години. Същото е валидно за едни жълточерни и едни врачанчета. Мисля че това остана. Шумен отдавна няма нищо общо с Волов, Пазарджик с Бенковски и т.н. светла им памет !

Интервал

👍

Интервал

Дали не е време за смяна на името на тоя клуб? Не за друго, но започват да петнят името на важен за историята ни човек, а и според дарителите он е бил терорист и убиец.

Citimen

"Еничар" Подуене си е екстра👍

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш