Quantcast

Медия без
политическа реклама

Общото събрание отдалечи "Левски" от фалит

Клубът има все пак спешно да навакса няколко вноски към НАП и да плати заплати на служители за 800 000 лв.

31 Авг. 2021
СПОРТАЛ
Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков се появи на днешното събрание в качеството си на дребен акционер. Той не бе участвал в акционерните сбирки от излизането си от управата през 2015 г.

"След днешното събрание "Левски" се отдалечава от обявяването в несъстоятелност". Това заяви и.д. изпълнителен директор на клуба Константин Баждеков след провелото се общо събрание на акционерите. То продължи 6 часа, но след края всички участници изразиха удовлетвореност, че са взети важни решения и през цялото време е бил запазен добрият дух сред акционерите.

Надеждите за по-доброто бъдеще за клуба са свързани най-вече с влизането на букмейкърската компания "Палмс бет" в управлението. Днес като представител на спонсора в Надзорния съвет влезе Венцислав Димитров, като той няма да заеме ничие място, а управляващият орган бе разширен до четирима души. "Палмс бет" ще има човек и в новия Управителния съвет, който предстои да бъде обявен. Компанията основно ще отговаря за управлението на финансите в клуба, маркетинга, рекламата и човешките ресурси.

"Левски" обаче продължава да има големи проблеми. Най-спешните задачи за разрешаване са изплащането на дълга към треньора Петър Хубчев и неговите асистенти (в размер общо на 1 млн. лв.), изплащането на дължими заплати към футболисти и служители, както и погасяване на дълга към НАП.

Баждеков призна, че вноски от 143 000 лв. месечно по споразумението с Националната агенция за приходите не са превеждани вече няколко месеца и по тях текат лихви. Съвместно с "Палмс бет" се изготвя нов погасителен план, който да бъде представен пред НАП.

В клуба пък има забавени заплати в размер общо на около 800 000 лв. И.д. изпълнителен директор на "Левски" изрази надежда, че до края на годината и този проблем ще бъде решен и клубът ще влезе в ритъм за изплащане на заплатите.

"Много неща трябва да се променят в "Левски". Дошли сме да помогнем на клуба, не само да изсипем едни пари. Всички в ръководството на компанията сме левскари по душа и искаме да видим "Левски", където му е мястото - в горната част на класирането, а защо не след няколко години и с титлата", бяха първите думи на Венцислав Димитров.

Баждеков обаче подчерта, че влизането на "Палмс бет" далеч няма да реши проблемите. Затова продължава да се разчита на помощта на феновете - най-вече подновяване или купуване на нови клубни карти, абонаментни карти, купуване на артикули и т.н. "Приходите от билети намаляват напоследък заради резултатите на отбора. Но разчитаме на повишен интерес след очакваните големи новини в спортно-технически план", обясни той, намеквайки за очакваното завръщане на Станимир Стоилов като треньор.

Сред важните решения на събранието днес е било вкарването в устава на точка за клубните символи - емблема, цвят, седалище на клуба и т.н. Решение за тях, както и за още важни въпроси вече ще могат да се вземат единствено с мнозинство от над 90% от акционерите. Това означава, че мажоритарният собственик, в случая Наско Сираков с 86,6% от дяловете, няма да може да прави еднолични промени по тези въпроси.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?