Медия без
политическа реклама

Национал с COVID-19 е бил в състава за мача с Гибралтар

Бащата на вратаря Георги Георгиев отрече пред "Сега" синът му да е излизал от дома си вчера

12 Ноем. 2020Обновена
Вратарят Георги Георгиев (вляво) по време на вчерашната контрола на "Черно море" срещу "Созопол", преди отпътуването му за София за мача на националния отбор срещу Гибралтар.
Черно море
Вратарят Георги Георгиев (вляво) по време на вчерашната контрола на "Черно море" срещу "Созопол", преди отпътуването му за София за мача на националния отбор срещу Гибралтар.

Футболист с COVID-19 е имало вчера в тимовия лист на националния отбор на България по време на контролата срещу Гибралтар, спечелена с 3:0, съобщи радио "Дарик". Това е бил резервният вратар Георги Георгиев ("Черно море"). 

Неговата повиквателна в националния тим бе изпратена по спешност, след като във вторник се оказа, че друг вратар - Николай Михайлов ("Левски"), е с коронавирус. Това наложи спешна офанзива по включването на Георгиев в А отбора. Той вчера бе титуляр за "Черно море" в контролния мач срещу "Созопол" (1:1) във Варна.

Привечер футболистът вече бе вписан под №13 като резерва в тимовия лист срещу Гибралтар (на снимката долу). Коментаторът на БНТ също потвърди за бързата акция по придвижването на Георгиев до София.

Днес обаче се оказа, че вратарят е дал положителен PCR-тест и е поставен под карантина. Така по обед на мястото му бе включен стражът на "Берое" Християн Василев.

Часове след излизането на новината за положителната проба на Георгиев, в редакцията на "Сега" се обади бащата на вратаря - Николай Георгиев. Той категорично отрече синът му да е напускал дома си снощи. "Посочените в статията факти, че Георги Георгиев е бил вчера на мача, не са верни. Не е излизал изобщо", заяви по телефона Георгиев-старши.

Все пак Георги Георгиев е петият футболист, който отпада заради COVID-19 от лагера на националите преди последните два мача в Лигата на нациите - срещу Финландия (15.XI, София) и Ирландия (18.XI, Дъблин). Преди него положителни тестове дадоха Георги Костадинов, Антон Недялков, Тодор Неделев и Николай Михайлов.

Националният отбор на България успя да се измъкне на косъм от срама да няма победа в продължение на една календарна година. За да не се стигне до такъв резил, БФС реши да организира подходяща контрола - срещу Гибралтар, който е №195 в световната ранглиста.
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата