Медия без
политическа реклама

Лъсна първа заблуда на Георги Иванов като шеф на футбола ни

Селекционерът Илиан Илиев увери, че националите не заминават на екскурзия в Баку

Михаил Касабов, който все още се води и.д. президент на БФС, обяснява на софийското летище, че е бил поканен от Георги Иванов да влезе в новото управление на съюза, но е отказал.
СПОРТАЛ
Михаил Касабов, който все още се води и.д. президент на БФС, обяснява на софийското летище, че е бил поканен от Георги Иванов да влезе в новото управление на съюза, но е отказал.

Първо разминаване между думите и действията на новия президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов бе разкрито от Михаил Касабов, който все още се води и.д. президент, докато изборът на Иванов бъде вписан в Търговския регистър.

В неделя пред БНТ новият шеф на футбола ни беше категоричен, че ще се раздели с Касабов, както и други две емблематични фигури от досегашното ръководство - Емил Костадинов и Йордан Лечков.

"Първото, което ще направим в началото на следващата седмица е да освободим Йордан Лечков и Емил Костадинов, както и Михаил Касабов", заяви той пред държавната телевизия.

Днес обаче Касабов разкри, че всъщност е отказал покана на Георги Иванов да остане в ръководството. "Той ме покани, но това си остава между нас. Но няма изгледи да се върна в БФС", коментира Касабов. Той говори на летище "София" в качеството си на водач на делегацията за турнира от новия формат FIFA Series, който ще се проведе в Баку. Това ще е всъщност и последният официален ангажимент на Михаил Касабов като ръководител в БФС.

В петък от 15:00 ч. наше време националният ни отбор ще играе срещу Танзания, а на 25 март от 18:00 ч. ще срещне домакините от Азербайджан. Мачовете ще се предават пряко по БНТ 3. Четвъртият участник в турнира е Монголия.

На заминаване селекционерът Илиан Илиев се опита да разсее мненията, че тимът ни заминава на екзотична екскурзия и съперниците са доста под нивото ни. "Да играеш с Азербайджан, който е горе-долу на нашето ниво, не е толкова екзотично. Танзания е участник в турнира за Купата на африканските нации. Да се класираш за такова голямо първенство, дори и в Африка, не е лесно. Всеки един наш мач, срещу който и да е противник, е тест. Не трябва да тръгваме с нагласата, че ще играем срещу отбори, които са под нашето ниво, защото не е така. Трябва да покажем концентрация при статичните положения, тъй като в последните два мача (б.ред. - равенствата 2:2 с Унгария и Сърбия) допуснахме голове от такива. Най-добре ще са двете неща – да изглеждаме добре и да търсим добри резултати. Ние се готвим за турнира Лига на нациите, където отборите са теоритично на едно ниво. На този етап е добре да играем с отбори, които са на нашето ниво. В Лигата на нациите трябва да сме доминиращ отбор и да се опитаме да бъдем доминиращ отбор. Затова мисля, че контролите са добри, колкото и да изглеждат екзотични на някой", заяви Илиев.

Върнатият в националния тим след над година и половина прекъсване Георги Костадинов пък допълни: "Не само на клубно, но и на национални ниво футболът се развива адски много. Няма слаби отбори. Всеки един мач вече е равностоен, дори срещу така наречените по-непретенциозни отбори."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата