Медия без
политическа реклама

Кадри на "Има такъв народ" поемат тотализатора

Предложените нови членове на управата на БСТ нямат опит в тази сфера

23 Яну. 2022Обновена
И Тотото ще е под контрола на ИТН
Илияна Кирилова
И Тотото ще е под контрола на ИТН

Депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев (също от квотата на ИТН - бел.ред.) за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор (БСТ). Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър на Агенцията по вписванията, съобщава БГНЕС. Заявление за назначаването на новата управа на тотото е подадено в петък и все още се обработва от системата на Търговския регистър.

32-годишният Тодоров е роден в Хасково и бе избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание от район Плевен. Той е юрист по професия. В момента той е член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

В Управителния съвет на БСТ ще влязат още Росен Иванов (роден 1984 г.) и Георгий Султанов (роден 1989 г.). За тях няма открити данни да имат някакъв опит в областта на спортния тотализатор.

Тримата, предложени от министъра кадри, ще заменят досегашния изпълнителен директор Любомир Петров и членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов, които бяха освободени със заповед на Василев в петък. Гинчев и Йовов са бивши футболни национали, които минават за любимци на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бяха назначени именно при неговото управление в управата на БСТ.

 

Още по темата:

Цялото ръководство на Българския спортен тотализатор (БСТ) ще бъде освободено в понеделник, обяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев.
След среща с ръководството на тотализатора (БСТ) спортният министър Радостин Василев обяви, че ще прекрати едностранно мандата му, като ще се възползва за това от възможност, която му дава Законът за публичните предприятия.
През последните дни в министерството на младежта и спорта (ММС) са постъпили "десетки сигнали" за нерегламентирани действия на длъжностни лица от Българския спортен тотализатор (БСТ). Това съобщиха от пресслужбата на ведомството, управлявано от Радостин Василев.
Назначеното от Красен Кралев ръководство на Българския спортен тотализатор отново даде да се разбере, че на новия министър на младежта и спорта Радостин Василев няма да му е никак лесно да направи промени в състава на Управителния съвет.
Последвайте ни и в google news бутон