Медия без
политическа реклама

"Главболгарстрой" заведе дело срещу "Левски"

30 Яну. 2020

Строителната компания "Главболгарстрой" е завела дело вчера срещу "Левски" в Софийски градски съд (СГС). Това стана ясно от електронния регистър на съда. Делото все още не е разпределено. По непотвърдена все още информация, исковата молба до Търговското отделение на СГС е за обявяване в несъстоятелност на клуба.

През миналата седмица от "Левски" признаха, че "Главболгарстрой" е една от двете компании, заедно с "Виваком", които смятат да съдят футболния клуб за общо 6 млн. лв. От ръководството на "Левски" посочиха, че главницата на "Главболгарстрой" е 2 738 162 лева. Лихвите към 31 декември 2019 г. пък са били 366 130.28 лв. Шефовете на клуба обаче бяха на мнение, че "Левски" не дължи тези пари и смятат да разрешат спора чрез съда.

От строителния холдинг реагираха на тази позиция така: "Към днешна дата задълженията на ФК "Левски" към "Главболгарстрой" е над 3 милиона лева с ДДС. Никога не са претендирани и съответно начислявани лихви по това задължение. През изминалите години сме имали възможност, но не сме предприели действия по събиране на вземането си по съдебен ред, единствено водени от желанието това да стане в дух на разбирателство и по най-изгоден за клуба начин. Бихме искали да уверим всички фенове на футбола в България, че напълно оценяваме значението на ПФК "Левски" и желаем да осигурим възможност на футболния клуб сам да прецени начина и момента за погасяване на задълженията към "Главболгарстрой". Ето защо беше отправено предложение до ръководството на клуба, да бъде подписано споразумение за отсрочване на задължението с нови 5 години, което поддържаме и към момента", бе посочено в официално становище.

До подобно споразумение за разсрочване обаче явно не се е стигнало щом в крайна сметка вече има заведено дело.

Последвайте ни и в google news бутон