Quantcast

Медия без
политическа реклама

Футболистите на "Ботев" (Пд) бяха съблечени от феновете

Гневът на публиката ескалира след третата поредна загуба на тима на новия стадион

19 Май 2023
Пловдив Нюз
Футболистите на "Ботев" (Пд) обикалят разсъблечени и се опитват да осмислят случилото им се след домакинската загуба от "Локомотив 1929" (Сф).

Кризата в "Ботев" (Пд) навлезе в нова, още по-сериозна фаза, след като феновете на отбора принудиха футболистите на тима да си съблекат фланелките. Това се случи след домакинската загуба с 0:2 от "Локомотив 1929" (Сф) в XXXII кръг (втори кръг от втората фаза на първенството на Първа лига).

Търпението на темпераментната публика на "Ботев" преля, след като отборът загуби и третото си домакинство на новопостроения стадион "Христо Ботев", при това без до момента да е отбелязал нито един гол. Преди това тимът записа 0:1 от "Левски" и 0:2 от "Лудогорец". Разгневените от проваления сезон (б.ред. - очертава се пловдивчани да завършат твърдо на 10-о място) фенове слязоха на терена, привикаха след мача футболистите и ги накараха да махнат екипите си, като символичен жест, че са недостойни да носят фланелките на такъв славен клуб.

 

Ултрасите тръгнаха да искат обяснение и в съблекалнята на отбора, но полицията не ги допусна. Единствено се стигна до бутания на футболистите и крещене в лицата им, но ситуацията бе овладяна от органите на реда. Накрая публиката причака играчите да се качат в автобуса и ги изпрати с викове "Всички вън!", визирайки и собственика на клуба Антон Зингаревич.

Въпреки неоправданите действия, недоволството си имаше покритие - на терена играчите на "Ботев" не сътвориха нищо смислено срещу съперника си. Головете за "Локомотив 1929" вкараха бразилецът Карлос Франса в 44-ата мин. и Станислав Костов в 74-ата. С този успех столичани прекъснаха серията си от седем мача без победа и четири поредни загуби.

ОТЗИВИ

След мача треньорът на "Локомотив 1929" Станислав Генчев не само изрази задоволството си от победата, но и подчерта, че всички от отбора му са преминали през седмицата успешно детектор на лъжата, на който бяха принудени от ръководството да се подложат.

"Искам да благодаря на момчетата за себераздаването и дисциплината. Атмосферата беше чудесна. Успяхме да преодолеем негативните емоции и да спечелим. Всички искахме да играем финал за купата, но незаслужено бяхме отстранени заради съдията. Още се чувстваме ограбени. Имаше детектор на лъжата. Всички казаха, че не са участвали в уредени мачове, че са дали всичко от себе си. Не може винаги да се побеждава. Това е спортът. Всеки беше разпитван по различен начин. И един мач да имаше, щеше да излезе на детектора. Благодаря на футболистите, че всеки се подложи на това нещо. Ето сега всичко го има черно на бяло, че няма уредени мачове с наше участие и е достойно за уважение", коментира Генчев.

Още по темата