Quantcast

Медия без
политическа реклама

Цял отбор от Първа лига е преминал детектор на лъжата

Ръководството на "Локомотив 1929" (Сф) се усъмни във футболистите си заради последните мачове

16 Май 2023
СПОРТАЛ
Тежката домакинска загуба с 0:6 от "ЦСКА-София" на 3 март за първенството предизвика гнева на привържениците на "Локомотив 1929" (Сф), но последваха и други срамни резултати.

Футболистите на столичния "Локомотив 1929" са преминали през детектор на лъжата. Това съобщи "Нова телевизия". Резултатите не са оповестени публично, но е ясна причината за тази стъпка - серията разочароващи резултати.

Всичко започна от тежката загуба с 0:6 от гостуващия "ЦСКА 1948" за първенството на 3 март. Последва ново домакинско унижение - 1:4 от борещия се за оставане в Първа лига "Хебър" на 29 април. Няколко дни по-късно, на 2 май, "железничарите" отстъпиха с 1:2 от "Ботев" във Враца отново след слаба игра. Преди дни, на 14 май, пък тимът отстъпи с 0:3 от "Арда" в Кърджали.

Още след поражението във Враца собственикът на "Локомотив 1929" Иван Василев обяви, че ще се оттегли от клуба и ще преустанови издръжката след края на сезона. В резултат треньорът Станислав Генчев отсече, че и той ще напусне, ако Василев се махне. Повечето футболисти, най-вече тези с изтичащи договори, изчакват развитието на ситуацията и също са склонни да си тръгнат, ако се стигне до крайни стъпки от Василев и Генчев.

 

АНАЛОГИЧНИ СЛУЧАИ С ПОЛИГРАФ

В Първа лига имаше преди 4 години други два случая, при който футболисти бяха подлагани на детектор на лъжата. До тази мярка прибегна ръководството на "Ботев" (Пд) през септември 2019 г., но тогава резултатите не предизвикаха съмнения. Много по-скандален бе случаят няколко месеца по-рано - май 2019 г., когато шестима футболисти на "Черно море" бяха извадени от отбора, след като преминаха на полиграф заради загубата от "ЦСКА-София" с 1:3 - капитанът Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов. По-късно Дюлгеров бе върнат и дори в момента е титуляр в отбора. Всички други обаче си потърсиха други отбори.

Този шумен скандал обаче бе постепенно потулен след решение на БФС да не разглежда случилото се, а и от "Черно море" се отказаха от първоначалното си намерение публично да коментират решенията си.

 

Почти 3 седмици изминаха от последния мач на "Черно море" за сезона - с "Лудогорец" (1:4), на който стана ясно, че шестима играчи са извадени от състава. Появиха се информации, че те са заподозрени за симулативна игра при загубата с 1:3 от "ЦСКА-София" на 4 май във Варна.

 

Скандалният случай с шестимата освободени футболисти от "Черно море" по подозрение за симулативна игра в края на миналия сезон в Първа лига не вълнува ръководството на БФС.

 

 

Още по темата