facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Французин пробяга класически маратон на 7-метровата си тераса

1 787

Жител на френския град Тулуза пробяга класическата маратонска дистанция от 42,195 км на своята 7-метрова тераса. Затворен под принудителна карантина заради извънредните мерки срещу разпространението на коронавирус, Елиша Ношомовиц изпълни собственото си предизвикателство в дома си в предградието Балма вчера.

"Беше малко налудничаво приключение, но целта ми беше и да внеса малко хумор в безкрайния драматизъм на ситуацията във Франция", обясни Ношомовиц пред медиите, с които влезе във видео контакт чрез канала си в YouTube.

Домашният маратонец е изминал дистанцията за 6:48 ч., правейки отсечки от единия край на балкона до другия. По собствените му думи най-голямото му притеснение е било да не би съседите да възнегодуват срещу продължителното трополене. Но в крайна сметка начинанието е стигнало до успешен край.

Формално, френските власти все още позволяват на хората да излизат навън за физически упражнения като бягане, стига да попълнят специална бланка с причината за напускане на дома. През последните дни броят на тичащите за здраве по улиците на Франция се увеличи неколкократно, а това разтревожи властите. И не само тях.

"Ако всеки мисли и действа по този начин, всички ще се окажат на джогинг навън, а това няма да помогне за спирането на вируса. Трябва ясно да схванем посланието да си стоим у дома", коментира Ношомовиц, който добави, че се е готвил за маратонско бягане още преди въвеждането на ограниченията заради COVID-19: "Трябваше да съм сигурен, че ще мога да пробягам 40 км."

Той признава, че е загубил броя на "обиколките" си, но е разчитал на приложението "крачкомер" на своя мобилен телефон. И е имал достатъчно време за самовглъбяване.

"Мислех за много неща. За това какво ще се случи, при положение че светът е спрял. Спортът, икономиката, финансите. По история сме учили за войни между нации, за хора и оръжия... Но това е нещо отвъд нас", споделя французинът.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Заразените у нас се увеличиха със 159 души

14.07.2020

Обновена

1922 12
Случаите на COVID-19 по света надхвърлиха 13 милиона

14.07.2020

Обновена

297
Григор Димитров е дал отрицателна проба за коронавирус

09.07.2020

1067 4

Коментари

Google

Тръгвам нагоре към Еверест и надолу към Марианската падина по стълбите на блока

nebenebe

Балконът ни е 6,10. Дал' да пробвам и язе? Ще ни побъркат с тия вируси. На полето дали има?

Bozhilko

Келешчетата от горния ми етаж всеки ден пробягват по два маратона в хола си.

Звън®
снимка на Звън®

"Беше малко налудничаво приключение, но целта ми беше и да внеса малко хумор в безкрайния драматизъм на ситуацията във Франция", обясни Ношомовиц пред медиите, с които влезе във видео контакт чрез канала си в YouTube.

Съдейки по името, Ношомовиц е евреин и навярно е рекламно лице на вируса Sancta Simplicitas. Вижте го този капут - 6 часа и 48 минути трополи като лабораторен плъх в клетка. Наконтил се е с моден спортен екип, обръснал е педерастките си кълки и тича като изоглавен по балкона си, смятайки това за забавно и весело. Никаква мисъл, че контрукцията на терасата може да изпадне в резонанс и да се срути. Нито пък за съседите си, които могат да луднат за тези 7 часа, особено  като се отчете, че има ограничения за излизане от домовете. Коронавирусът ще се окаже не беда, а полезно лекарство за изтребление на оглупялото човечество.

nebenebe

На мен друго ми се наби в очи. Имах ги французите за по-слабички. Той тоз може да бяга и цяла седмица.

Звън®
снимка на Звън®

Игнат П. от Младост-3, 46 годишен риселър на латексови изделия едва издържа принудителното корона-карциране у дома. Прочитайки за балконинг маратона на Елиша Ношомовиц от Тулуза, той решава да се впусне в рисковано приключение - движейки се в свински тръс по северния балкон, ще премине маршрута от София до Оряхово. От там ще форсира река Дунав за да стигне до Калафат - с плуване или с кънки ако реката е замръзнала, това ще реши в последния момент. Игнат старателно планира първия етап. Трябва да измине 80 километра до дългото като пешечен ендшпил село Бързия и ако условията позволяват да се укрие в северната му част. Там той възнамерява да си направи землянка, да пренощува, да събере сили и да продължи при първа възможност към Калафат. Игнат веднага изпраща булката си до близкия магазин. Ще му трябват поне 10 сандвича, плодове, шоколади, два ката долно бельо, резервни чорапи, бански, плавници, чифт зимни кънки, пудра против подсичане, лубриканти - в случай, че се натъкне на полицаи или горски стражари. На другия ден в девет сутринта Игнат тръгва на път по триметровия си балкон. От вратата на спалнята дълго махат за сбогом жена му Клавдия и тъща му Евдокия. На стотната обиколка те се прибират в апартамента. Тъщата започва да зяпа турски сериал, а жена му отива на долния етаж за да се отдаде на съседа си Станой. Докато леглото им до-мажорно скърца, Клавдия не престава да следи тропота от стъпките на съпруга си. Подлудява я до оргазъм новото усещане хем как Станой свършва и хем как Игнат вече се прокрадва към Кумарица. После тя пие кафе със съседа, бъбрят си безгрижно. Апропо, той е доста преверзен тип и предлага на Клавдия да я обладае на балкона, точно под този, на който Игнат следва северния си маршрут. Какво ще стане с пощръклелите любовници? До къде ще стигне упоритият Игнат и дали той ще успее да избяга от клопката на двама сексуално озверели горски стражари? Очаквайте трета серия на филма "Диамантен ненаситник".

nebenebe

Е ненадминат си. Импровизацията е талант. Ама сигурно и доста специалисти в една или друга област караш да се почесват по главата. Браво! Да живейш! Радвам се на такива хора като теб. Сега им думат креативни, но това е много бедна дума. Не си робот, нали?

Звън®
снимка на Звън®

Радвам се, че текстът те е развеселил!

nebenebe

Не само. Той/ти ми даде кураж. Дано се усетим как все повече ни будалкат.

Влез или се регистрирай за да коментираш