facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

От Дубай: Левскарите да си поискат акциите от Бойко Борисов

Наско Сираков изяви желание да ги вземе от премиера и да спаси клуба, твърди Георги Попов
3 837
 БГНЕС
Георги Попов (в средата)

Доскорошният номинален собственик на 86.6% от акциите на "Левски" - Георги Попов, призова ветераните и легендите на клуба да поискат акциите от премиера Бойко Борисов, защото вече само той може да им ги даде.

Попов се включи по телефона от Дубай в предаване на bTV. Той е в ОАЕ заедно с Васил Божков, като и двамата са обвинени от българската прокуратура в множество престъпления. Именно Попов джироса акциите на "Левски" на Бойко Борисов преди няколко дни, а премиерът отказа да вземе книжата и в момента книгата са в клубната каса.

Вчера пък някои от клубните легенди на "сините" призоваха с писмо Божков и Попов да им ги прехвърлят на тях.

"От Борисов нищо не се иска. Той може в момента да откаже акциите, но трябва да го направи в писмена форма, или да ги прехвърли на някой друг. Нашето искрено желание е те да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Но нека той да реши, това е негово право. Вчера получихме писмо от легендите на "Левски". Моята единствена молба е това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба, а не към нас", сподели Попов, визирайки Бойко Борисов.

Попов добави, че е разговарял с един от легендарните бивши футболисти на отбора - Наско Сираков.

"Проведох личен разговор по телефона с г-н Наско Сираков, който изяви желание в името на общата ни цел за спасение на клуба, да поеме акциите от г-н Борисов. И със съдействието на Павел Колев (б.р. - изп.-директор на клуба) да продължат в борбата за спасяване на любимия ни клуб. Благодаря на феновете за всичките им усилия и за това, което правят в този тежък момент за клуба", каза още Попов.

Същевременно главният прокурор Иван Гешев също коментира ситуацията в "Левски" след джиросването на акциите от Попов на премиера Борисов. 

"Обвиняемият Божков има иновативни решения - като журналист, който определя себе си като зайчето Спиди и куриер, който носи акции (б.р. - Сашо Диков, който бе помолен от Божков да занесе акциите на премиера в Министерски съвет) - каза Гешев. - Това е подигравка с един от най-великите български клубове, подигравка с името "Левски". Това е поредна защитна стратегия и опит за дебалансиране на държавата. Това правеше и Цветан Василев. Божков не се интересува от съдбата на този клуб, той не е левскар. Никой, който милее за този клуб, няма да постъпи по този начин. Той вкара клуба в политически и адвокатски трикове".

39

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Божков изплува и зад ареста на зам.-министъра и Бобокови

30.05.2020

Обновена

9741 52
Божков: Хунтата използва "Левски", за да се крепи на власт

30.05.2020

4073 29
Прокуратурата се уплаши да иска арест за брата на ЛиЛана

30.05.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

5443 8

Коментари

Страници

Василиса Прекрасна

Този някой си Божков сега хъш ли го раздава.?

Априлското въстание ли ще разиграва?

Ми да.

Онеправданият народ, отнели му комара, време е да се вдигне  за евр. ценности, да спретне една шарена революция.

Божков президент!

Божков президент!

 

По друг наин не си обяснявам безсмисленото  внимание на пресата към тази персона.

Каубой
снимка на Каубой

Жалко. Но, това почна отдавна. ГрашноФФ кум на батето. Чорни КГБ благодетел? де що беше КОМУбоклук се употреби. Бой и бесене по улиците на секи с билет от Б%%%.

geo_19

Божков - екзекутора на Барцелонски. Само това да направи, ще да бъде реабилитиран. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

По друг наин не си обяснявам безсмисленото  внимание на пресата към тази персона.

 

Недей по друг начин да си го обясняваш. Този е идеален. Колко време ти отне?

Минувача
снимка на Минувача

Божков - председател на БСП!

nafta

Закривай!

PlaNed
снимка на PlaNed

По друг наин не си обяснявам

До тук, добре - казал самоубиеца, когато минавал край 15 етаж.

един интелектуалец

Божков всъщност направи ход в полза на отбора. Понеже БХ каза, че държавата ще спасява Левски, но не с този собственик, даде акциите на самия БХ. За да може да ги прехвърли на правилния/удобния/честния/почтения/послушния/законоспазващия/неопетнения (подчертайте което ви харесва, възможни са и няколко варианта) и държавата да помогне. Защото иначе след време пак ще възникнат претенции, че собственикът бил убиец/крадец/изнасилвач/мафиот/русофил/шпионин/перач на пари (тук вариантите са още повече, няма да изброявам всичките). Да назначат там един и да се свършва тази мъка. Ей го Тити, ей го Наско, ей го онзи 19-годишен младеж с фирма с капитал 10 лева. Искат акциите. Ами Гешев да им провери миналото и с неговата благословия БХ да прехвърля и държавата да почне да помага. Как ще помага - не е ясно. Как ще оправят отбора изброените трима - също. Ама важното е, че се бълват новини на килограм и се ръсят обещания. И след полови ден се сменя плочата. Не е като да не сме го гледали този филм.

Сгугню
снимка на Сгугню

Вчера получихме писмо от легендите на "Левски". Моята единствена молба е това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба, а не към нас", сподели Попов, визирайки Бойко Борисов.

Абе няма как да направиш някого собственик на нещо без той да е съгласен да стане собственик.

Дори и привидно едностранните актове - дарение и наследство, могат да се откажат, а според някои - дори трябва, за да са валидни, изрично или мълчаливо да се приемат.

Тъмно пиво

 Сгуги, има един много известен гербав фактор - викат му Жоро Дантелата. Питайте го от правна гледна точка трябва ли Боко  писмено да откаже да откаже акциите за да няма сделка. Нека Жоро Дантелата простичко /но подробно/ обясни какво трябва да се прави в този конкретен случай.

Hanko Brat-1544...
Въпроса е, че Бойко ако ги приеме ще стане проблем с който ще го изкарат корумпиран , а това е и целта на черепахата, който всички знаем, че не е Левскар
един интелектуалец

Божков си е баш левскар. Затова и навремето имаше търкания между него и цесекарите и той напусна ЦСКА-то. Цесекар е синът му.

Slava
снимка на Slava

Бесепе адвокатите на олигарха още не са разбрали, че Борисов не е притежател на акциите, както ги лъжат дубайските циркаджии.

 

Проф. Иван Русчев - СУ

 

https://news.lex.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B...

rki

Г-н Русчев не е изследвал напълно каузалната правна сделка.

Всъщност може да се твърди, че такава има - г-н Борисов, наричан за кратко Баце или Слънцето, отправи публична оферта към "неясните" собственици на Уефски, че ще спаси дружеството ако собствеността се прехвърли.

Г-н Попов реши да се възползва от така направената оферта и джироса акциЙте на Бацето сключвайки по този начин договор със Слънцето съгласно ЗЗД.

Така собствеността вече е ясна като Слънце и няма вече пречки Бацето да изпълни обещанието си да даде пари и спонсори на Уефски.

Ако  г-н Слънце е размислил, то ще трябва да води дело, за да доказва че към момента на джиросването, отправената от него публична оферта към г-н Попов вече е била оттеглена.

жана д'арк
снимка на жана д'арк

За Бесепе адвокатите не знам, но ако си прочела мнението на Русчев, към което ни препращаш за пореден път, щеше да разбереш, че между Герджиков и Русчев е налице спор по същество. Практиката на ВКС е в подкрепа на мнението на Герджиков дотолкова, доколкото той твърди, че с джирото настъпва прехвърлителното действие и акциите стават собственост на джиратаря. ВКС обаче не подкрепя становището на Герджиков, че джиратарят придобива качество на акционер едва с вписването в книгата на акционерите. ВКС се обединява около становището, че това вписване не е елемент от фактическия състав на придобиването. Книгата на акционерите е частен документ, тъй като записванията в нея не се извършват от органи на публичната власт, т.е. ставаш акционер веднага след като станеш собственик на акции. Колкото и спорове между университетските преподаватели да има, факт е, че те трябва да се съобразяват с практиката на ВКС, а според нея Борисов е собственик на мажоритарния пакет акции на ПФГ "Левски" и или трябва да ги джироса на трето лице, или трябва да предяви иск за установяване нищожността на сделката поради липса на каузални правоотношения между него и джиранта. Едва с влизане в сила на съдебното решение, с което евентуално би бил уважен искът му, ще бъдат заличени с обратна сила и настъпилите от джирото правни последици.

toronegro
Барба Ганьос в момента има право да прехвърли акциите на ф.к. левски на който си пожелае или да ги остави за себе си. Така му се отдава възможност да "спаси" клуба. Но ако пак е лъгал и не го е еня за този клуб може да се откаже от прехвърлянето и да ги върне на Попов.Тогава закриването е 100% сигурно. Общо взето няма полезен ход.
Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Дори и привидно едностранните актове - дарение и наследство, могат да се откажат, а според някои - дори трябва, за да са валидни, изрично или мълчаливо да се приемат.

 

Не е спред някои, а според правото. Сега Мутрьо е собственик на акциите. От тях може да се откаже само с нотариално заверена декларация. Дори да не ги впише, той е собственик на Левски. Колкото и да се чепи, или лично трябва да ги джироса на 3-то лице, или да ходи при нотариус да се отказва от тях.

Ognian Georgiev
снимка на Ognian Georgiev
Божков е обявен за престъпник.Всичко му конфискуваха.Конфиксация на акциите и ги дава съда на желаещите
rki

Бацето, Влади и Каскета също са обявени за престъпници. :D

Спешно да им се направи експроприация!🤘

hawk

Акциите са на Попов.

един интелектуалец

Както вече бе отбелязано, акциите са на Попов. Но и той е обявен за престъпник.

Като се има предвид особеностите и бързината на българския съд, не може да има и капка надежда, че предложената конфискация ще се случи в близките три-пет години. Дотогава съдът ли да издържа отбора? Или прокуратурата? Или КОНПИ?

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Божков е обявен за престъпник.Всичко му конфискуваха.Конфиксация на акциите и ги дава съда на желаещите

 

Кой го е обявил за престъпник? И кой какво му е конфискувал? И как точно съдът раздава акции на желаещи? Ще ни просветлиш ли?

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Както вече бе отбелязано, акциите са на Попов.

 

Може да е отбелязано, но не са на Попов. Били са на Попов. Сега са на Мутрьо. И изобщо каква "конфискация" ви гони?

Zvon

Тити Папазов: "Акциите на Подуене са като косите на Тиквоний I Хипертоник".

 

Вежди Рашидов: "Пишката на Борисов е като комина на Догановия ТЕЦ".

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Вежди Рашидов: "Пишката на Борисов е като комина на Догановия ТЕЦ".

 

А ташките - като на стълба чашките?

Минувача
снимка на Минувача

+18  !

-80   !

Васил Божков, който е с 11 повдигнати обвинения от прокуратурата и се укрива в Дубай, държал под крилото си 70 жени, които му били любовници. Шокиращото разкритие направи Цветомир Найденов при гостуването в предаването "Офанзива" по Канал 3.

"Държал e 70 жени с фриволно поведение на по 5000 евро заплата всеки месец. Това са любовниците му, жените, с които е правил извращенията. Сега не знам дали не са кандидатствали по тази мярка "60/40", каза собственикът на efbet. Простата сметка показва, че месечно бизнесменът е пръскал 350 000 евро само за любовните си щения.

"Имай 170, няма лошо, но си плащай данъците и таксите", продължи Найденов.

"Ние не искаме да имаме нищо общо с него. Когато остана без пари, тогава посегна и на нашето", каза бившият съдружник на Божков.

Найденов беше попитан дали е готов да финансира отново Левски

- "Не съм левскар, но уважавам противника. Не му прави чест на Сашо Диков, защото трябваше да декларира, че Йоана Христова е ставала свидетел на всичките престъпления, изнасилвания, иманярските истории, всичко това... Тя е дъщеря на сестрата на бившата му жена Аня Пенчева. Диков счупи телефона на нашата пиарка Деси, за да ни вземе интервю. Не ни каза обаче, че е вуйчо на Йоана - дясната ръка на Божков, за да си знаем ние. Попита ме имаш ли любовница в Милано, казах му не, но щях да допълня, че неговата племенница е любовница на Черепа от 10 години", разказа още Найденов.

"Лилана беше на издръжката на Черепа в Лондон 10 години, учеше сигурно за мега ядрен физик. Елена Динева му е другата любовница, накупил й беше имоти във Франция за 20-ина милиона. Ако Диков ми беше казал, че има личен интерес, интервюто веднага ставаше съвсем друго", добави босът на ЦСКА 1948.

"Нямам никакъв интерес от акциита на Левски или на друг отбор. Знаете, че съм цесекар, спонсорирам ЦСКА 1948. Ще бъдат интересни срещите ни с ЦСКА-София в еfbet Лига. Божков разиграва Тити трета седмица, чух се с него, той говорил в Черепа, днес Георги Попов се оказа истинския собственик. Китин е агентурното му име. Защо не взе жена си, а взе Попов с него в Дубай? Заради контактите му. 

 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Васил Божков, който е с 11 повдигнати обвинения от прокуратурата и се укрива в Дубай, държал под крилото си 70 жени,

 

Ей, българино, мед ти капна на сръдцето, а? Какви пикантерии само. 70 любовници! А иначе СМС-ите са фалшиви, нали? Пробвай да си тестваш АйКю-то. Ще се удивиш от резултта.

Минувача
снимка на Минувача

162

Тъмно пиво

 Левскарската /пък и не само/ общност трябва за изиска категоричен отговор от ВСС - КОЙ, КОЙ е днес собственик на акциите.

 

Solace

Няма какво да чака. Има си Закон за задълженията и договорите. В него има един чл. 225:

III. ДАРЕНИЯ

 

Чл. 225. С договора за дарение дарителят отстъпва веднага и безвъзмездно нещо на дарения, който го приема.

Дарението на движими имущества трябва да стане в писмена форма с нотариално заверени подписи или чрез предаване, а на ценни книжа - по надлежния начин за прехвърлянето им.

Начинът на прехвърляне на ценни книжа, каквито се явяват акциите, пък е посочен в Търговския закон, и много хора вече обясниха, че е едностранен акт. Има един момент, че дарение може да се отмени, но тук не е приложима нито една от трите предвидени хипотези.

И само да вметна още нещо - собственикът на акциите има ангажименти по ТЗ за вписване в Книгата на акционерите. 7-дневен срок за вписване...

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×