Quantcast

Медия без
политическа реклама

От Дубай: Левскарите да си поискат акциите от Бойко Борисов

Наско Сираков изяви желание да ги вземе от премиера и да спаси клуба, твърди Георги Попов

16 Май 2020
БГНЕС
Георги Попов (в средата)

Доскорошният номинален собственик на 86.6% от акциите на "Левски" - Георги Попов, призова ветераните и легендите на клуба да поискат акциите от премиера Бойко Борисов, защото вече само той може да им ги даде.

Попов се включи по телефона от Дубай в предаване на bTV. Той е в ОАЕ заедно с Васил Божков, като и двамата са обвинени от българската прокуратура в множество престъпления. Именно Попов джироса акциите на "Левски" на Бойко Борисов преди няколко дни, а премиерът отказа да вземе книжата и в момента книгата са в клубната каса.

Вчера пък някои от клубните легенди на "сините" призоваха с писмо Божков и Попов да им ги прехвърлят на тях.

"От Борисов нищо не се иска. Той може в момента да откаже акциите, но трябва да го направи в писмена форма, или да ги прехвърли на някой друг. Нашето искрено желание е те да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Но нека той да реши, това е негово право. Вчера получихме писмо от легендите на "Левски". Моята единствена молба е това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба, а не към нас", сподели Попов, визирайки Бойко Борисов.

Попов добави, че е разговарял с един от легендарните бивши футболисти на отбора - Наско Сираков.

"Проведох личен разговор по телефона с г-н Наско Сираков, който изяви желание в името на общата ни цел за спасение на клуба, да поеме акциите от г-н Борисов. И със съдействието на Павел Колев (б.р. - изп.-директор на клуба) да продължат в борбата за спасяване на любимия ни клуб. Благодаря на феновете за всичките им усилия и за това, което правят в този тежък момент за клуба", каза още Попов.

Същевременно главният прокурор Иван Гешев също коментира ситуацията в "Левски" след джиросването на акциите от Попов на премиера Борисов. 

"Обвиняемият Божков има иновативни решения - като журналист, който определя себе си като зайчето Спиди и куриер, който носи акции (б.р. - Сашо Диков, който бе помолен от Божков да занесе акциите на премиера в Министерски съвет) - каза Гешев. - Това е подигравка с един от най-великите български клубове, подигравка с името "Левски". Това е поредна защитна стратегия и опит за дебалансиране на държавата. Това правеше и Цветан Василев. Божков не се интересува от съдбата на този клуб, той не е левскар. Никой, който милее за този клуб, няма да постъпи по този начин. Той вкара клуба в политически и адвокатски трикове".

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?