facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

"ЦСКА-София" вече съди "ЦСКА 1948"

1 498
 БГНЕС
Стойчо Стоилов

"ЦСКА-София" е завел дело срещу новия член на Ефбет лига "ЦСКА 1948" заради използването на абревиатурата ЦСКА и клубната емблема на фалиралия футболен гранд. Това обяви пред bTV главният мениджър на "ЦСКА-София" Стойчо Стоилов.

"Доколкото знам, мерките срещу тях са предприети. Съдебни. Да не могат те да използват арбевиатурата, емблемата. Обаче в България всичко е възможно...", коментира Стоилов.

"ЦСКА-София" вече е притежател на емблемата на обявения в несъстоятелност ЦСКА - от ноември м.г., след като минаха всички процедури. Това стана, след като фенското дружество "Ред Енимълс" спечели през май 2017 г. търга за активите на ЦСКА, сред които и емблемата, с оферта от 8 млн. лв.

Още тогава неофициално се знаеше, че средствата са осигурени от собственика на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев, а след това собственик на "Ред Енимълс" стана счетоводителката на Ганчев - Искра Григорова. В крайна сметка активите бяха прехвърлени в полза на "ЦСКА-София", като така бяха подкрепени претенциите на преместения от Ловеч в София ПФК "Литекс", че е наследник на ЦСКА.

От думите на Стоилов обаче пролича, че в клуба гледат с голяма неприязън на "ЦСКА 1948" и това се проявява не само в заведеното дело. Шефът в "ЦСКА-София" оспори и начина за влизане на съперника в елита. Точно преди седмица Изпълкомът на БФС прекрати първенството във Втора лига и обяви временния лидер ("ЦСКА 1948") за шампион, респективно за клуба, който получава директна квота за Ефбет лига.

"Първо бях изненадан от някои решения на БФС. "А" група играе, "Б" група не играе - защо?! (б.ред. - Стоилов визира Ефбет лига и Втора лига). Чеферин (б.ред. - президентът на УЕФА Александър Чеферин) нали каза, че всички първенства трябва да завършат задължително до края на август. Защо БФС взе такива решения?! Според мен това бяха грешни решения спрямо футболния феърплей. Имаше време да се изиграят всички мачове в "А" група. "Септември" са си прави в техните искания. "ЦСКА 1948" влезе неправомерно и в "Б" група, не знам какъв е този техен честен път, който лансират. Смешно е! Нали имат един файтон хора, ясно е кой е ЦСКА. Нямат право да използват тази абревиатура", коментира с категоричен тон Стоилов.

Той призова и медиите да не споменават името "ЦСКА 1948", защото било неправомерно. Мениджърът обаче нарочно или не пропуска няколко подробности - емблемата на "ЦСКА 1948" е сходна, но не и еднаква с тази на ЦСКА, а и е вече патентована. Още повече, че и "ЦСКА-София" използва на воля сходни емблеми на тази на ЦСКА, преди да я придобие официално за въпросните 8 млн. лв.

Що се отнася до абревиатурата, то новият член на елита се обозначава като "ЦСКА 1948". Това може да прави на практика всеки, стига да добавя към абревиатурата допълнителни имена или цифри. Дори и в момента в Търговския регистър има поне десетина дружества с ЦСКА в наименованието си. Дори и "ЦСКА-София" игра с това си име три години преди да откупи активите на фалиралото дружество.

Извън това Стойчо Стоилов потвърди, че целта пред "ЦСКА-София" до края на сезона ще е спечелването на Купата на България и възможно по-предно класиране, но не и титлата. Той също така индиректно призна, че има финансови затруднения в клуба. От една страна с признанието, че ще се налагат повече млади играчи, а от друга - че се преговаря с нови футболисти, но тяхното привличане не е сигурно.

"Водим разговори с двама играчи, но трябва да призная, че не можем да постигнем споразумение с тях. Клубът няма приходи в условията на кризата от коронавирус, като издръжката идва изцяло от г-н Ганчев и г-н Инджов. Намаляването на заплатите по принцип във всеки клуб го правят. Играчите проявиха разбиране. В момента, в тези два месеца без футбол, те са с намалени заплати", обясни Стойчо Стоилов.

Той разкри, че се преговаря с още двама футболисти за разтрогване на договорите им, освен с Рубен Албентоса, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор и Върнон Анита. Към момента не е сигурно дали Рубен Пинто и Едвин Джеси ще останат, но най-вероятно договорите им няма да се подновяват. Треньорът Милош Крушчич и спортният директор Кристиано Джарета засега остават на постовете си.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Спас Русев помогна на "Левски" с още 100 000 лв.

23.09.2020

302 7
Любо Пенев взе изгонения Бандаловски в отбора си

23.09.2020

46
Белчев: Б36 не е дошъл на разходка

23.09.2020

280

Коментари

Testament
снимка на Testament

ай  как един клуб е  наследник на друг? цетрополекс е криминално създаден за да се прилапат базите...а тая емблема нали  не я бяха платили и срока изтекал?

и как крадлев направи спец група само за  цетрополекс да влезе  и сега когато клуб минава целия път го съдят?

 

 

И уефата кой признАва?

и цска = кво?

Solace

Абе, Стойкас... Ти ли говориш за честно, бе? Баш ти ли? Ибрикчията на микренския лъжец няма право да говори за чест, морал и т.н. 

ГМО-то съди бутафорията на Найденови. Цирк...

 

PlaNed
снимка на PlaNed

Повечето числа от 1 до 6 953 796, след абвеатурата ЦеЦеКа, са все още свободни, по данни на търговския регистър.

Всеки желаещ има златната възможност да регистрира своя търговска марка и да започне дело за наследник на клуба.

Това ще намали безработицата и ще създаде препитание на новощампованите, без приемни изпит, прависти!

Да живеят всичките ЦеЦеКата по всичките земни кълбета!

Тартамут

А от цялото фалиране и припознаване държавата колко е назад? Последно Литекс ЦСКА ли е?

Stern

Да вземе да коментира и защо се хвалят с 31 купи, след като истинската Цецка си замина без наследник?

И, да, 1 сезон играха с името, емблемата и екипа ѝ, като просто ги копираха и замениха същите на Литекс.

nafta

След като може да има няколко клуба с и ето "Левски", някоюко с и ето " отев", то защо да не може да има няколко отбора с и ето "ЦСКА"? Стоилов ще разясни ли какво означава ЦСКА и защо да не може друг отбор да използва същите букви за друго съкращение? Колкото до емблемата, винаги може една точка повече или по-малко по нея, нали този отбор направи такова обяснение при вкарването му в елита с неизвестно какъв лиценз, защото ЦСКА фалира, а Литекс трябваше да играе в Б група заради представлението с Левски няколко месеца по-рано?

Mariner

 

Светът познава един клуб ЦСКА и той е от Москва. Всички други селски плагиати са само копия.

 

Никой не е чувал за ЦСКА Ловеч.

 

Да не вземе ЦСКА Москва да съди плагиатчетата си, че те са си най-първите...

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш