Медия без
политическа реклама

"Берое" ще ползва Роналдиньо като рекламно лице

Шумът около тази новина отмести фокуса от притеснителни нюанси при представянето на новия собственик на клуба

Новият собственик на "Берое" Ернан Банато (в средата) се готви за първата си пресконференция пред български медии в компанията на досегашния председател на съвета на директорите на клуба Желязко Динев (вдясно) и новия треньор Густаво Араголаса (вляво).
Берое
Новият собственик на "Берое" Ернан Банато (в средата) се готви за първата си пресконференция пред български медии в компанията на досегашния председател на съвета на директорите на клуба Желязко Динев (вдясно) и новия треньор Густаво Араголаса (вляво).

Футболната суперзвезда от близкото минало Роналдиньо Гаучо ще рекламно лице на футболния "Берое". Това обяви новият собственик на клуба Ернан Банато при представянето си пред медиите.

Връзката между носителя на "Златната топка" от 2005 г. и старозагорския клуб всъщност ще е доста логична. От новия сезон отборът ще носи екипировка на компанията Dryworld, чието основно рекламно лице е именно Роналдиньо.

"Ще бъдем първият клуб в света, който ще бъде представян от голяма звезда. Надявам се с тази стъпка да направим спонсорите и феновете по-щастливи. Планираме доста неща, правим всичко възможно да доведем Роналдиньо в Стара Загора. Имаме идея за организиране на мач на звездите или мач на легендите с участието на Роналдиньо и други звезди, но този мач ще бъде в София заради капацитета на националния стадион", заяви Банато.

Новината за новия рекламен представител на "Берое" обаче измести фокуса от останалите теми на пресконференцията. Към момента все още няма планирана селекция, въпреки че отборът стартира подготовка днес. Налични са само 12 футболисти с договори и тепърва ще се сглобява наново отбор (за четвърти път в рамките на последните две години). От думите на Банато се разбра, че ще се търсят и български футболисти, но се очакват основно чуждестранни (б.ред. - най-вероятно от мениджърската агенция на Банато CRD Sport), като общо новите играчи ще са между 12 и 14. Със сигурност се преговаря за трима аржентинци.

"Идеята е да привлечем футболисти, които ще имат уверението, че ще играят в стабилен отбор и ще се идентифицират с Берое и ще го носят в сърцето си. Много футболисти наистина не познават българското първенство, но нивото не е лошо и има развитие. Задачата ни е да им покажем, че е добре да се играе тук и че е страхотно да се живее тук. Имаме хубав стадион и хубава база", обясни собственикът.

Засега няма да се назначава и спортен директор, а ще се ползва експертизата на новия треньор Густаво Араголаса, който е бил помощник-треньор на "Каляри" и "Комо". През останалото време е работил основно с юноши, но пък се ползва с доверието на ръководството.

Другото, което предизвика смущение, бе изместването на заден план на детско-юношеската школа. Този фундамент за всеки спортен клуб за момента остава на заден план, тъй като Ернан Банато заяви, че за момента фокусът ще е върху първия отбор. Той все пак заяви, че има и планове за юношите, но те са за по-нататък.

"Нашите планове са да не инвестираме само в първия отбор, но и във втория, в академията и да помогнем на спорта в града. Но това зависи от плановете за развитие на клуба - колко играчи ще привлечем, колко ще са качествени и дали ще можем да се конкурираме с останалите топ отбори в България", каза Банато. Той определи и бюджета за първата година - 4-5 милиона евро.

Също така не е ясно колко и кои от досегашните служители на "Берое" ще запазят постовете си.

Спасилият се от изпадане от Първа лига "Берое" получи днес нова надежда за бъдещето си. Футболният клуб вече има нов собственик - американската компания CRD Sport, която придобива 100% от акциите.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата