Quantcast

Медия без
политическа реклама

Банките отказват откриване на дарителски сметки за "Левски"

Има някакви рестрикции за това, а са ни останали 200 000 лв. в касата, поясни изпълнителният директор Павел Колев

10 Февр. 2020
СПОРТАЛ
Павел Колев

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев обяви, че пари в клубната сметка ще има само до края на месеца. Пред радио "Дарик" той каза: "В момента свежи финансови постъпления няма как да влизат и оперираме с това, което имаме. Разходите си вървят: оперативни - по организация на предстоящите мачове, но и режийни - за поддръжката на стадиона, и в някакъв момент ще трябва да опрем и до заплатите."

"За последно видях собствениците на клуба - Георги Попов и Васил Божков, на срещата с феновете преди две седмици. И това ни поставя в патова ситуация. На много от въпросите на феновете и футболистите не мога да дам отговори. Затова решихме с треньора Петър Хубчев и със спортния директор Ивайло Петков да сме максимално откровени с футболистите. Да не поемаме ангажименти, които не можем да изпълним, което се е случвало неведнъж в предишната история на "Левски". Така че на играчите не им беше спестено нищо, призовахме ги да се събрат в юмрук, да са търпеливи, ако се стигне до забавяне на заплатите - каза още Колев. - Мисля, че футболистите приеха ситуацията спокойно, надали са били и изненадани. Проявиха разбиране и мисля, че се надяват ситуацията да се разреши максимално бързо. Убеден съм, че това няма да повлияе на представянето им в предстоящите мачове".

Колев говори и за това как феновете биха могли да помогнат. Той призова привържениците да си купуват билети и абонаментни карти, като изтъкна, че в последната седмица са купени 500 нови карти и те вече са 1600.

"Скоро ще стартираме и нарочна кампания за абонаментни карти, защото това е един от начините феновете да помогнат на клуба чисто финансово да си стъпи на краката. Разработваме и дарителска кампания, която да даде възможност на всеки привърженик на "Левски", където и да е по земното кълбо, да помогне. Но се оказа, че е малко сложно да се открие дарителска сметка. В една банка вече ни казаха преди малко, че нямаме право да отворим такава. Искаме да отворим сметка, за да може и хората, които не са в България, да помагат. Но в момента не мога да поема конкретни обещания дали и кога ще стане това, защото се оказва, че има някакви рестрикции към клуба за дарителска сметка, които засега не знам какви са точно."

Павел Колев обясни и, че в следващите 4 години клубът трябва да плаща по 143 000 лв. месечно по споразумението за разсрочено плащане на данъчните задължения към държавата.

"В момента имаме 200 000 лв. в сметката, част от тях ще изхарчим до края на седмицата - организационно за мача с "ЦСКА-София" в събота, както и за режийни разходи. Ако до края на месеца не се случи чудо, приключваме с парите", обясни Колев.

По-рано днес той се срещна с играчите, а след това, призна пред чакащите го репортери, че е възможно част от футболистите на отбора да напуснат заради финансовата криза в клуба, породена от проблемите на собственика Васил Божков и генералния спонсор "Национална лотария".

"Няма вариант да не изкараме сезона. Ако трябва ще го изиграем сезона с тези, които останат. Вариант (б.р. - за напускане на играчи) винаги има", коментира Колев пред репортери. 

Той призна, че има вариант за облекчаване на ситуацията с привличане на нови спонсори, макар да няма към момента желаещи. Директорът допусна също, че е съвсем реално да се продадат играчи, за да се закърпи бюджетът.

"Възможно е да се стигне до продажба на играчи. Трябва да е скоро. Ако се помотаем още малко, ще затворят трансферните прозорци. Конкретни оферти към наши играчи засега няма", обясни Колев. Очакват се и повишени приходи от продажба на билети, ако феновете подкрепят инициативата да пълнят стадиона и така да помогнат на любимия си отбор.

Но не е ясно какво се случва с генералния спонсор. "От "Национална лотария" декларираха и пред мен, че имат желание да продължат финансирането. Но малко е неясна формата. Може да е с по-малко средства. Но може и да е с никакви, това също е възможно", призна Павел Колев.

В допълнение на тежката картина той обясни, че има над 10 дела срещу клуба, които са били заварени от сегашното ръководство. Директорът обаче не смята да напуска поста си въпреки критичната ситуация. "Всички сме заедно в тази ситуация. Това обясних и на футболистите. Аз няма да напускам, тук съм си. Няма да мърдам оттук, докато не се стабилизират нещата", зарече се Колев.

Павел Колев след среща с футболистите на Левски.

Posted by Dsport.bg on Monday, February 10, 2020

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ СПОРТ

$1 млн. е залогът за Топ 8 в снукър дебюта на Саудитска Арабия

27 Февр. 2024

Двама от кандидатите за президент на БФС се отказаха от битката

29 Февр. 2024

№200: англичанин произведе юбилейния максимум

01 Март 2024

България победи световния шампион по баскетбол

25 Февр. 2024

ПЪРВА ЛИГА, XХII КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

26 Февр. 2024

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?