Quantcast

Медия без
политическа реклама

Акция срещу купуване на гласове доведе до арести за битова престъпност

От рано сутринта полицията блокира населени места из цялата страна

08 Март 2023Обновена
БГНЕС
Един от арестуваните при спецоперацията в Синдел беше изведен от дома си на ул. "Черно море" №1. Заподозрян е за взломни кражби.

Специализирана полицейска операция се провежда във варненското с. Синдел. По информация от МВР тя е започнала в полунощ и е насочена срещу търговията с вот и незаконното придобиване на дървесина. Тази сутрин входовете и изходите на селото са блокирани от КПП-та, постове на полицията има на възлови места в селото.

Съобщено беше, че по време на операцията са арестувани четирима души.

"Задържаните са свързани основно с битови престъпления. Има обаче сигнали за купуване на гласове в цялата област ", обясни пред БНР комисар Илиян Илиев - началник на "Охранителна полиция" към ОД на МВР-Варна.

Пред bTV пък комисар Илиев допълни: "Задържахме младеж за извършването на серия кражби от домове. В момента ще се доказва съпричастността му към тях. Мъжът се проверява и за дрога. Към момента имаме четири задържани лица - един е задържан за притежание на наркотици, двама за извършване на кражби от домове и едно лице за управление на автомобил след употреба на алкохол."

От полицията съобщиха още, че акция срещу търговията с вот тече на територията на цялата Варненска област. Очаква се тя да продължи през целия днешен ден.

 

ИЗ СТРАНАТА

Малко по-късно стана ясно, че МВР провежда спецакции из цялата страна съвместно с други държавни институции. В проверките участват полиция, жандармерия, НАП и БАБХ, като се очаква до края на деня да бъдат обявени обобщени резултати.

Акция "Купен вот" се провежда и в Монтанско. Изградени са две КПП-та в село Смоляновци и в Брусарци. "Извършат се проверки на лица, които на предишни избори са били склонни към извършване на такъв вид престъпна дейност", каза ст. инсп. Радостин Тинчев пред "Нова телевизия".

Започват акции срещу купуване на гласове в цялата страна

Полицейска операция срещу битовата престъпност пък се провежда на територията на община Раковски. Проверки се извършват и по линия на предстоящите избори за търговията с гласове.

Участват екипи на районното управление, сектор Специализирани полицейски сили и жандармерията, съобщи БНР.

Специализирана полицейска операция срещу търговията с предизборни гласове се провежда и на територията на Петрич.

От рано сутринта екипи на полицията претърсват къщи и автомобили. Към момента са претърсени пет адреса и 56 автомобила. Задържани са и седем лица, предаде БНТ.

Още по темата