facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Жегата не спира Ковид-19

В Турция броят на заразените надминава 200 000 и продължава да расте
2 370
 www.turkishminute.com
Университетът Дикле се намира в Диарбекир, където летните горещини са продължителни и тежки

Ако високите температури можеха да унищожат коронавируса, не бихме наблюдавали разпространението му в Саудитска Арабия и Африка, казва Реджеп Текин, експерт по инфекциозни заболявания и клинична микробиология в Университета "Дикле" в Турция.

По-високите температури няма да помогнат да се забави разпространението на новия коронавирус, твърди Текин, цитиран от БГНЕС.

"Ако поддържате физическа дистанция и носите маска, скоростта на разпространение на болестта може да намалее, но лятната температура сама по себе си не е достатъчна", казва експертът пред Анадолската агенция. Посочвайки горещия средиземноморски климат в Южна Турция, Текин подчертава, че броят на случаите там се е увеличил напоследък въпреки горещините.

Отбелязвайки, че през следващите седмици ще има по-горещи дни, той казва, че хората не трябва да се държат безотговорно, разчитайки само на жегите – трябва да носят маска, да поддържа физическа дистанция и да мият и дезинфекцират ръцете си независимо от температурата.

До момента Турция е регистрирала 5282 смъртни случая от коронавирус, докато над 187 511 души са се възстановили от болестта. Понастоящем в страната има повече от 208 938 потвърдени случая.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тенисистка №1 на България: Бях опитно зайче в Италия заради COVID-19

11.08.2020

2334 5
Директорът на МБАЛ-Добрич ще опере пешкира за ковид кризата в града

11.08.2020

Обновена

1065 2
Коронавирусът отмени честванията на връх Шипка

11.08.2020

714 11

Коментари

Битата крава

Направените на българо-гръцката граница при Промахон 31169 теста дават открити 100 заразени - 0,32%. Дали правителството ни манипулира уважаеми, за да се държи на власт с всички възможни средства?

19 минути

hristob

Да предположим, че данните са ти верни, защото не знам откъде ги изрови. Та ако от случайна извадка на хора без симптоми се намират 0.32% заразени, положението е меко казано катастрофално.

Битата крава

""защото не знам откъде ги изрови"

от "19 минути" - написано е!

и  6948445 х 0,32% = 22235 души хора заразени

при смъртност 4,5% е 100 души

дневната смъртност в България е 300 души

 

 

Дзопино

за всеки малко начетен беше ясно че температурата няма ефект върху вируса. Та той се чувства идеално в тялото и дробовете където температурата не е 37С а повече... Слънцето би могло да го умъртвява по лесно, не температурата. Но слънце вътре няма...

САРС1просто го ограничаха овреме и не стигна европа

 

тук най долу пише за сарс 1 https://glasove.com/categories/intervyuta/news/d-r-simidchiev-kovid-e-v-po-golyama-stepen-vaskulit-otkolkoto-pnevmoniya

joshzack

Как точно ограничиха САРС1 и какви тестове ползваха?

Johnny2965

Като станем 2 - 3 милиарда, може разпространението на вируса да се забави.

sega_veteran

Залепете устите на политиците и нещата ще се нормализират.

И спрете европарите за коронавируса.

Agent_Provocateur

👍👍👍

Влез или се регистрирай за да коментираш