Quantcast
Турция и Гърция влязоха в сблъсък за границата си при река Марица | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Турция и Гърция влязоха в сблъсък за границата си при река Марица

Атина твърди, че Анкара е окупирала ивица земя, която обикновено по това време е под вода
4 938
 БГНЕС архив

Турция заяви, че няма да допусне да бъде поставена пред "свършен факт" по отношение на границата си с Гърция, съобщава Франс прес, цитирана от БГНЕС. Това се случи след като Атина се оплака пред Анкара в спор за точната граница по река Марица, която разделя двете страни.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас заяви в сряда, че има "спор" с Анкара. Според гръцките доклади, в петък турските войски са окупирали ивица земя, която обикновено е под вода по това време на годината и се намира от гръцката страна на границата.

Анкара е информирала Гърция, че речното корито „значително се е променило поради естествени и изкуствени причини“ от 1926 г. насам, когато е била установена границата и за намиране на решение е необходима техническа координация, се казва в съобщение на турското външно министерство. Турция твърди, че спорът може да бъде разрешен чрез разговори между технически делегации от двете страни. "Ние в никакъв случай няма да позволим да бъдем изправени пред какъвто и да е свършен факт по нашите граници", предупредиха от министерството.

През март имаше безредици и сблъсъци между хиляди мигранти и полиция на гръцката граница, след като Турция отвори вратите си за мигрантите да напуснат територията й в посока към Европа

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Атина удължи националната карантина до 7 декември

27.11.2020

Обновена

424 1
Доживотни присъди получиха участниците в опита за преврат в Турция

26.11.2020

1062 3
Турция забрани излизането нощем през уикенда заради коронавируса

21.11.2020

Обновена

1368 9

Коментари

редник

И защо, вместо да спорят, не ни върнат тези земи?...

Testament
снимка на Testament

Броено  от кога с а били ваши? 9 век?

 

nottheone

резово в друг вариант

Сироко Леванти

Като те чета тебе какво пишеш под статията за руската наглост в руския "културен" център, всичко да ви вземат турците. σκατά στον πρωκτό και στο στόμα

Enevv

Кисинджър  пише  , че 

лично той… много уважавал. .."византийската школа в дипломацията  "...

 

 Виее не знаете ли  , че  лично великият сВенизелос  предложил за Нобелова награда толкова любимият ви Мустафа Кемал? Да излезе некой от вас и да рече че не е истина ? 

А защо го е предложил през 1934 година. Опаа... - Балканският пакт против България , а ?

 

 Което е много по_важно от глупостите за пред  гръцката публка,  преди седмица Хулуси Амар   измете един конкурент, който се  къпешее в пропагандна слава , понеже и турците вече са превъзбудени на тема морските богатства.. един от главните писачи по темата "Мави Ватан".

 Другият Джем Гюрдениз от Евразийското  лоби сега реве на пропагандния фронт леко обиден...  Всичко това  внася смут , понеже въпросният подал  оставка Джихат Яйджъ  е известен като водач по  нещата по направленията - сделката  с тайфата на Сарадж в Либия.

Ердоган и Акар май удариха по Евразийското лоби и правят неумело намигвания  към Израел, обаче е много дългоо да се разказва. Ето линк на английски:

 

https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/05/turkey-anti-western-admiral-yayci-resignation-rattle-ankara.html

 

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Тези земи са били на траките. След това на славяните. После идват българите без да се бият със славяните. И гърци и турци насила са ги взели от съюзените славяни и българи затова сега се карат за земята.линкове

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8

https://www.24chasa.bg/Article/1322348

Аладар

Няма данни за тракийския език следователно не може да се твърди

че траките са гърци. И траките не са претопени от българите а от

славяните които по-късно претопяват и българите и остава славянския

език който няма нищо общо с гръцкия.

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Пътеписецът Ибрахим ибн Якуб пише

В общем, славяне смелы и воинственны, и, если бы они не раскололись на множество разобщенных групп и подразделений, то никакой народ на земле не устоял бы перед их натиском. Они населяют те страны, которые наиболее плодородны и наиболее обильны в средствах пропитания. Они занимаются с большим усердием земледелием и приобретением пропитания и превосходят в этом все народы севера. Их товары идут по земле и морю в Русь и Константинополь

 

http://idrisi.narod.ru/ibrag_sch.htm

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Тези земи са били на траките.

 

Преди траките тези земи са били на неандерталците, които  пък са ги взели от динозаврите.

lalluger

👍 Няма смисъл да ровим много назад, защото и нас ни е нямало до преди време.

Василиса Прекрасна

„Тези земи са били на траките. След това на....„

 

Ъхъ! Те хората са нямали друга работа освен да идват и да си отиват. Да ходят насам натам, вместо да се изхранват.За логистиката на едни такива „преселвания„ да не говорим.Посъбрали малко скот и храница, и давай да се местим. Или и тогава е имало фондации на Сорос, та да финансират мероприятието.

vvatkov

   Нато - съюз на разбойници, ще се изтрепат помежду си.

Василиса Прекрасна

„... в петък турските войски са окупирали ивица земя, която обикновено е под вода по това време на годината и се намира от гръцката страна на границата.„

 

Изпуснете някой язовир, да се понапълни Марица, та да мирясат съседите.

Азуриум

Враждата между турци и гърци е неимоверна. Да имаше читави политици, отлично решение и за двете страни е създаване на тясна буферна зона под контрола на България. 

lalluger

България няма нито авторитет, нито възможности да контролира каквото и да било, камо ли чужда граница. Ние българските си населени места не можем да контролираме - факт. А иначе ако румънците се заядат за Дунав, може и ние да имаме подобен проблем. Реката се променя, острови изчезват, други се появяват.

Enevv

 В морето турците са много раздразнени  от островите , Това последните година- две .е Вече много ясно си личи от призиви ,които  съм чувал  да не им  викат "yunan" , а взеха да подредяват Ментеше , Сарухан  адаларъ , прочие на отделните островни групи, според  названията на прилежащите към морето  бейлици от XIV

век.

 Все  пак  до седем, осем години съм уверен , че дори  нема да посегнат, понеже  при сегашната близост  е много по-лесно да изпълняват първа точка от плана  на Йозал по отношение на всички морски и речни острови - трамплин за прехода на акънджиите от Азия...

Изобщо ние би следвало да направим едно преиздание  спомените  и обясненията написани  от Иператорот Кантакузин  - от тях се види,  че когато турците пристигат поканени от него на Балканите   , се упорито повтаряли , че са големи приятели на ромеите, а враждата им е само с българите...

Ако чуем подобни приятелски уверения в следните 10 години - да си извадим томчето и да помислим колко да им верваме...и точно  румънците и басейна на Дунава  да са ни тил , докато стане  ясно  вълкът или лисицата  ще надделеят в делегацията на морето и островите !

А гърците хитра лисица срещу сивият вълк - нека

 си търсят  абдали - ние сега трева пасем понежее е следваме инструкциите на най-миролюбивата  стрина Натовица, прочута вегетарианка  !

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Може да не ни е много приятно , но в общи линии Алеандрос е прав.
Enevv

 Освен че е прав  се оказа и джентълмен с истински английски маниери ... Нема що да ги мислим елините .

   Кали нихта,  мучачос !

Enevv

 Ние спорове с тях немаме, братя татари сме, руснаците са ни вуйчо Владика и сичко ни е общо като в кибуц...

 

  Вие с вашият частнособственически идиоритмизъм требва да приключите и да приемете уникалните предложения на Ердо за kazan-kazan - не в смисъл да скокнете в казана, а... печелящ-печелещ , каквото означава на турски !

  Освен това в последните месеци  адмиралите обявиха , че не си спазвате задълженията за демилитаризиране на островите и това променяло автоматично Лозанският и Парижкия договори !

  Ако имате две-три летящи чинии, можете да подкупите главният ни хидролог, които отговаря за нивото на реката, ала сакън не говорете пред него  нищо против татарите !

 

 Кантакузин никъде не споменава думата турци, а че е поканил "перси", много е важна неговата книга ! Гледай на турците като на перси и ще ги заобичаш почти като Венизелос !

 

 Че турците нема да предприемат нищо засега личи, че Ердовците пак са се захванали с Айа София, "която им е в кърпа вързана" по случай 29. V. и да удовлетворят разпалените от самите тях антигръцки страсти... Ала както са написали -  трябвало "малко търпение":

 

https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/05/turkey-unfolds-hagia-sophia-card-against-coronavirus-crisis.html

 

https://ahvalnews.com/hagia-sophia/turkeys-conversion-hagia-sofia-mosque-may-just-be-matter-time?amp

 

Обаче ако гръцките лисици обявят икономическа зона или 12 мили - сиреч решат те да определят времето и мястото, понеже отлагането е в полза на Анадола - и всичко може да замине в съвсем друга посока !

 Ала тук вече съм съгласен с Искандера, че автономността им е нищожна и затова така завиждат на разхайтилият се Ердо !

  

 

 

н16
снимка на н16

Тези земи са били на траките. След това на славяните. После идват българите без да се бият със славяните. И гърци и турци насила са ги взели от съюзените славяни и българи затова сега се карат за земята.

То те може и да са били, но после идват турците, и днешен Истанбул става тяхна столица (или Цариград). После тая столица се премества в Анкара. Преди това там е била друга държава - Византия. Тогава и Гърция не е имало още. А още по-назад във времето е имало и други царства по тия земи.

 

Та, каквито и хора да живеели там, то след това те са станали официално турци, гърци, избягали са, или са били избити.

 

А в момента турците като разбраха, че в Сирия много няма да ги огрее, както са планирали - се насочват към Либия. И засега - успешно. 

Влез или се регистрирай за да коментираш