Quantcast
Тръмп и Байдън се сблъскаха в първи хаотичен дебат | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Тръмп и Байдън се сблъскаха в първи хаотичен дебат

Президентът на САЩ показа, че правилата са за другите, но не и за него
4 695
 ЕПА/БГНЕС
На моменти Тръмп, Байдън и модераторът Крис Уолъс говореха заедно

Първият телевизионен сблъсък между Доналд Тръмп и Джо Байдън, състоял се снощи в Кливланд, бе определен от повечето анализатори като един от най-хаотичните президентски дебати в съвременната история. Имаше спорове не само между кандидатите, но и между президента и модератора. Крис Уолъс трябваше да постоянно да моли за прекратяване на кръстосаните разговори и повиши тон на президента Тръмп, че пренебрегва правилата. В един момент Байдън се обърна към Тръмп с думите "Млъкни, момче!"

Най-острите битки между Байдън и Тръмп бяха за Covid-19, икономиката, честността на изборите и расовите размирици в САЩ.

Байдън разкритикува реакцията на Тръмп на пандемията, докато Тръмп рекламира икономическата си политика и обеща, че тя ще бъде още по-успешна. Байдън призова Тръмп да покаже данъчните си декларации, докато Тръмп отвърна, че Байдън е отговорен за данъчните кредити, които е използвал в миналото.

Онази част от дискусията, която предизвика гняв в социалните медии, беше моментът, когато Тръмп заяви, че размириците "които наблюдаваме, са провокирани от левите, а не от дясно настроените граждани". За разлика от опонента си Тръмп не осъди директно расовата дискриминация и „бялото надмощие”.

В края на дискусията на въпроса на модератора дали и двамата ще признаят резултатите от изборите, Байдън заяви, че ще ги приеме след независима проверка. Президентът Тръмп отново постави под съмнение гласуването по пощата и отклони отговора на въпроса, като посъветва поддържниците си да отидат до урните и да бъдат много внимателни.

Малко преди срещата Байдън представи своите данъчни декларации, както и на кандидатката за вицепрезидент Комала Харис, за да покаже, че те не лъжат държавата за разлика от президента, който според "Ню Йорк таймс" почти не е плащал данъци като физическо лице.

Бившата кандидатка за президент на САЩ Хилари Клинтън заяви, че през 2016 г. е мечтала да каже на Доналд Тръмп да "млъкне" по време на предизборния дебат, както направи Джо Байдън.

„Млъквай вече, момче!” – това беше фразата на вечерта. Сега така симпатизирам на Хилари, сигурна съм, че тя също е искала да го каже на Тръмп и не е могла“, написа в Туитър писателката Джил Филипович.

"Нямате представа колко ми се искаше (да го направя)", отговори Хилари Клинтън.

Тръмп и Байдън ще имат още два дебата, а кандидатите за вицепрезиденти Майк Пенс и Камала Харис също ще имат един дебат преди изборите на 3 ноември.

Междувременно ново проучване в щата Джорджия показва много близки резултати между Байдън и Тръмп. Според допитване на Университета „Куинипиак“ (Quinnipiac University) кандидатът на демократите се радва на 50 процента подкрепа,  а сегашният президент -  на 47 процента. Преди четири години Тръмп спечели щата с пет пункта преднина.

77

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Последният дебат Тръмп - Байдън се превърна в "енергична дискусия"

23.10.2020

444
Промени в последния предизборен дебат ядосаха Тръмп

20.10.2020

748 8
Тръмп разцепи "Бийч Бойс“

19.10.2020

707

Коментари

Страници

TheOwl
снимка на TheOwl

Цирк си е било. Ще го гледам по късно на запис. 

От това което чета като коментари - Байден не е загубил, Тръмп не е спечелил. 

 

Байдън нарекъл Тръмп 'кученцето на Путин'  😂 
Байдън започва да ми харесва.

Тъмно пиво

 Сърдити старчета! Много добра комедия!

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Лешоядът на сърфа как се е удържал да не изплюе рекламния банер при толкова мърша под него?

марк

 

 

 

 

                                     Сърдити старчета! Много добра комедия!

 

                              Два тасманийски дявола . И не е комедия а трагедия защото един от двамата ще е с претенции да управлява света .

Andrij

Тръмп дебатираше с водещия ,а не с Байдън. Байдън изрече няколко наузустени реплики и държеше улично вулгарен език.В унисон с подкрепящите го чернилки.Байдън е с тежка деменция.Тръмп ще го размаже.

Антей

 

:) ✌️

 

Andrij

Сенатори: Синът на Джо Байдън е взел 3.5 млн. долара от съпругата на московски кмет.В доклада се посочват и съмнителни парични трансфери от руски официални лица към сина на бившия вицепрезидент на Обама и настоящ кандидат за държавен глава. Така например, той е получил 3.5 млн. долара от Елена Батурина, съпруга на бившия кмет на Москва Юрий Лужков. В документа се посочва също така, че Хънтър Байдън е получавал пари от бизнесмени, близки до властите в Казахстан и Китай..

Моите5стотинки

...Млъкни момче...😄

 

тези две хлапета ако им събереш годините излиза три цифрено число  78+74=152  

 

Бухта

Не му каза "момче", каза му  "Shut up, man', "Млъкни, човече"... 

 

Впрочем, повечето БГ почитатели на Тромбона, които аз познавам, не знаят английски. Така че им е доста трудно да  разберат как точно се изразява. Четат онова, което "Гласове" решат да им кажат

Гласът

Не му каза "момче", каза му  "Shut up, man', "Млъкни, човече"... 

Още по-точен превод би бил "Млъкни, бе!"

Alanon

Come on man най-често се използва в смисъл  -   стига бе не се излагай по-вече.

Калпазанче

Крадлата ат Полша коментира простотиите, прави се на компетентна по акцентите на Байдън. Атлантици сър!

Nashenec

Много занимателно беше да се гледа лицето на Байдън когато Тръмп му зададе въпрос как синът му е натрупал пари от Украйна и други държави без един ден да работи. 

Бухта

И какво стана сега, Байдън май не е с чак толкова тежка деменция и знае къде се намира, а?

 

Интересни са феновете на Тромбона. Предполагам, че и да им влезе анално пак ще измислят някой лозунг в негова подкрепа... 

 

Щото да е тъп, арогантен, беден и неплащащ данъци клиент на грозновати разпоретини явно в техния свят е голяма работа

Andrij

Изказът ти е на нивото на чернилките и левичарите в Америка.Беден ли си? Или либерал със сексуални отклонения?

Бухта

Тромбона се държеше като неграмотен келеш, току-що дръпнал първата си линия. Байдън знаеше къде се намира и говореше доста свързано. Ако някой твърди обратното, значи е предубеден или малоумен 

 

 

On parole

Ъхъ. Умът му сече като кавалерийска шашка. Демостен & Цицерон на квадрат.

Баньо

Байдън не е с чак толкова тежка деменция. Но е с деменция. Кандидатът на демонократите е сенилен кукуригалник, очевидно искат да бъде параван, зад който други да ръководят.

toronegro
Да ме извиняват пенсионерите, ама една президентска държава не може да претендира да бъде най-най с президент на 74 или 78 години. И то без да разполага още с вакцина за корона вируса 19.
Andrij

1945 г. Германия беше разрушена и опустушена.След 30 год. през 1975 г. вече беше витрината на Европа.От началото на промените в България минаха също 30 год. Къде е разликата? В Германия след войната начело на държавата и обществото застанаха 70-80 годишни старци оцелели от касапницата,а в България млади 30-40 годишни. Младите стават за секс,пренасяне на товари, донори на органи или специалисти в новите технологии.Но нямат неоходимия житейски опит да ръководят обществото.

Mihail Mihaylov
снимка на Mihail Mihaylov

А навремето плюеха СССР, че го управлявали старци (на по 65-70 години най-възрастните). Тук някои дебилоиди наричат и Путин старец, обаче Байдън е първа младост, а деменцията е просто част от младежкия му чар.

TheOwl
снимка на TheOwl

Има една малка разлика. В САЩ не управляват по 20+ години и не променят конституцията си в края на мандата им.

TheOwl
снимка на TheOwl

 И то без да разполага още с вакцина за корона вируса 19.

 

Никой не разполага все още с ваксина за вируса. 

toronegro
Не твърдя това което си мислиш, а че тия двамката са така да се каже в рисковата група.😉
марк

 

 

 

                                                  И какво стана сега, Байдън май не е с чак толкова тежка деменция и знае къде се намира, а?

 

                                              Аааа не е не е , още може . Като види стол още разбира , че трябва да седне на него . Неначесали се старчоци .

toronegro
Andrij, съгласен съм, но ония не са били такива кухи лейки, като тия двамата.Мисълта ми е, че в САЩ със сигурност има хиляди възрастни много по-достойни и с капацитет да управляват такава могъща държава.
Гласът

Това е неоспоримо. 

pgp

"clowns to the left, jokers to the right"

j.jelevban

         ' Като говориш с мен ще мълчиш''  Фашизмът може да има много лица.Но същноста е една.Много отдавна не се интересувам от САЩ но имам чувството че се фашизират.Без дуче.Пълна метаморфоза.

Въпрос

Фашизмът не е кетчуп да го слагаш на всяка манджа. Има си точно пределена дефиниция какво е фашизъм и САЩ е далеч от нея. Би било по-добре да не коментираш неща, от които не се интересуваш.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш