facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

САЩ пращат 28 000 войници за най-голямото учение в Европа от 25 г.

НАТО е отбранителен съюз и това учение е с отбранителна цел. Не търсим конфронтация с Русия, заяви Йенс Столтенберг, ген. секретар на НАТО.
61747
 БНТ

Съединените щати изпращат над 20 000 войници в Европа за най-голямото американско учение в Европа от 25 години - "Защитникът на Европа 2020", съобщи БНТ. Генералният секретар Йенс Столтенберг заяви, че учението не е насочено срещу Русия.

"Защитникът на Европа 20" е най-мащабното военно разгръщане на сили на САЩ в Европа от края на Студената война. В учението ще участват общо 37 000 войници: 28 000 от САЩ, останалите - от страните членки на НАТО. Учението ще се проведе с 33 000 единици бойна и спомагателна техника на територията на Полша, Германия и Балтийските републики.

"НАТО е отбранителен съюз и това учение е с отбранителна цел. То илюстрира силния ангажимент на САЩ към НАТО и към свободата и сигурността на Европа. Не търсим конфронтация с Русия", заяви Йенс Столтенберг, ген. секретар на НАТО.

По сценарий след като войниците прекосят Атлантика, ще се въоръжат с техниката, която носят и оборудване, специално укрито в секретни точки из целия континент, след което ще се разпръснат и съединят с военни формирования на съюзниците из цяла Европа. "Целта на "Защитникът на Европа" е да изпита способността на САЩ да дислоцира огромен брой войски и техника от САЩ в Европа и заедно с нашите партньори и съюзници бързо да отговорим на всякакви кризи", коментира генерал Джо Джерард, зам.-командващ силите на САЩ в Европа.

Деветте хиляди американски войници на постоянна ротация в Европа вече се подготвят да посрещнат пристигащите от Америка. "През последните няколко месеца нашите поддържащи формирования свършиха уникална работа, за да подготвят техниката за учението. Първият тактически конвой ще тръгне от Кайзерслаутерн до гарнизона "Берген-Хон", заяви полк. Карл Сондерман от 21-ви батальон "Специални сили", Армия на САЩ.

Това е второто най-мащабно американско-НАТО-вско учение в Европа в рамките на две години - през ноември 2018-а 100 000 военни от Алианса тренираха на 300 км от руските граници в Норвегия.

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Болните от коронавирус по света вече са над милион

02.04.2020

Обновена

6902 63
НАТО предупреди за евентуална криза на сигурността

01.04.2020

2345 29
Студентските бригади в САЩ не са отменени

01.04.2020

2271 31

Коментари

вила

Ще се защитават от армията на другаря Ким, ама тъй като ги е шубе да отида там и затуй идват тук

usmivko

***

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Ний барем една полева баня няма ли да изпратим?Ей тъй, за кураж.Съюзници сме все пак.Желателно е обаче теляците да са перничани.Това е единствения им шанс да се изкъпят и те самите.Че от два месеца вода не са виждали....

Boris65

За 4 максимум за 6, най много за 8 седмици и край на Русия. Барак Обама разкъса Русия, Симеон Дянков я напляска, Петро Порошенко я стъпка , Саакашвили изяде вратовръзките им , ние я мачкаме безжалостно , ако Клинтън беше спечалила сегя нямаше да има вече русия . 

slaughter
снимка на slaughter

Борисе....стига рива бе! Ско искаш да подпомогнеш Русия пазарувай в руските корекоми. Купи си Лада или Москвич, руски кампютер, руска самобръсначка, руски телевизор, руски хладилник, па иди поработи малко в Русия....така се подпомага приятел., не само да точиш сополи в нета.

Boris65

От кога искам да си купя Москвич или поне Лада ! Но коварните Мерцедес, Фолксваген, Тойота, Хонда, Майбах, Лексус построиха заводи вРусия и бълват продукцията си  там. Няма Москвичи, няма Лади - само скапани Лексуси и Майбахи , ех има и БМВ и Аудита .

Хулиган

...оборудване, специално укрито в секретни точки из целия континент, след което ще се разпръснат и съединят с военни формирования на съюзниците из цяла Европа.

Това даже Цветан Цветанов не би могъл така изтънчено да формулира...

http://www.drago.info/index.php/2018/07/10/razklat...

vkamen

Щом не е срещу РУСИЯ , спомененава те я. ИЛИ

Антей

 

Ма то и Русия, трябва да е поканена!

 

Така, както и Русия покани НАТО за ученията "Изток 2018"

 

с 300 000 души военнослужещи и т.н.

 

Поводът "Защитникът на Европа 20" ще да е ПРАЗНИЧЕН -

 

75 години от края на Втората световна война!

 

:)

Conviction
снимка на Conviction

И колко ще останат?

Hasta la vista

Поне половината и ще ни "пазят" от Ким и аятоласите, че току виж зели че ни нападнали...А може и сичките...за по-сигурна защита, щото и Ким и аятоласите са много опасни агресори и европейците не могат сами да се опазят...

azsxdc

Преди време трябваше да има подобно 5-дневно учение в Черно море, но то набързо било съкратено на един ден, а гръмкото му име сменено с скромния "Морски бриз", защото . . .

Още първия ден американските кораби "духнали" - радарите на всеки засичал по три руски "самовара" насочени към него .

Вземе, че нещо в армадата се обърка и се подаде "грешен сигнал" . . .  върви обяснявай на ония със самоварите.

 

paragraph39

RE:

Около 37 000 войници от 18 държави трябва да участват в провежданото от САЩ учение, наречено Defender Europe 2020...

. "Това отбранително учение демонстрира способността за бързо придвижване на голяма сила от Съединените щати към Европа, за да помогне за защита на други съюзници от НАТО, ако е необходимо", каза още генералният секретар на Алианса.... 

.........................................................................................................................

ВЪХ?!

И КОИ са тези 11 държави-членки на НАТО, които НЕ ще участват в това учение?!

НЕ искат ли, или САЩ НЕ ги искат?!?

И защо НЯМА да участват- НЕ се чувстват застрашени от "вражеско нападение" ли?!

Или за САЩ/НАТО, де!/ защитата на тези държави-членки на НАТО, дори и в мирно време НЕ представляват интерес/"съюзнически", де!/?!

А?!

...

В Сирия, според турският президент Ердоган, загиват войници на НАТО/турски/, в резултат на нападения на сирийската легитимна правителствена армия, а САЩ и НАТО придвижват войски/37 хил. войници и военната им техниката/ към североизточната част на "зоната на отговорност на НАТО"/вместо към Турция и Сирия/?! Да плашат гаргите ли там, в североизточната част на "зоната на отговорност на НАТО"?!

"Нерде Ямбол, нерде Стамбул?!"...

 

 

paragraph39

"Главред" (Украйна): Защо САЩ ги очаква съдбата на СССР

4 Февруари 2020

http://www.focus-news.net/news/2020/02/04/2744057/...

bay Dragan

Чакам УСА аскерът да дебаркира в А-поли и стройните колони да преминат през наше село къде Полша. Маалата ще ги посрещне с развалени яйца.

KTP

В учението ще участват общо 37 000 войници: 28 000 от САЩ, останалите - от страните членки на НАТО. Учението ще се проведе с 33 000 единици бойна и спомагателна техника...

 

Добре де, тия 33 000 единици техника кой ще оперира с нея като войниците са само 37 000? Доколкото знам в един танк примерно трябват 3 - 4 човека най малко... даже в един бронирана машина трябват поне 2-ма, единият да кара а другият на картечницата, иначе джипа е просто една подвижна мишена... 

Освен ако под спомагателна техника се има предвид всякаква друга техника и броят и телефоните по джобовете си?

sega_reader

Е, поне мурвите ще си отпируват.

37000 пръча ще са на разположение, а в джобовете им има чисто нови, сега напечатани хрупкави американски долари.

Давай, далаверата да върви.

Кой ти гледа мира.

фортинбрас

НАТО е най-отбранителния съюз, защото "Нападението е най-добрата защита.*"

* Андрю Фукуда - американски писател и прокурор, от китайско-японски произход.
 

paragraph39

Русия няма да игнорира ученията на НАТО в Европа

5 Февруари 2020

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в интервю за вестник „Российская газета“ заяви, че Русия ще отговори на военните учения на НАТО, които планира да проведе през пролетта в Европа, предава руската медия „Спутник“.
"Разбира се, ние ще реагираме. Не можем да пренебрегнем тези процеси, които предизвикват много голяма загриженост, но ще реагираме по такъв начин, че това да не създават ненужни рискове", каза външният министър.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×