Quantcast
Путин към ФСБ: Да не позволяваме Русия да бъде окована от Запада | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Путин към ФСБ: Да не позволяваме Русия да бъде окована от Запада

Разузнаването да удвои усилията си за противодействие, нареди държавният глава
17 624
 ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин нареди на вътрешното разузнавателно ведомство - Федералната служба за сигурност (ФСБ), да удвои усилията си за противодействие "на опитите на Запада да окове страната ни с икономически и други методи". Държавният глава стори това по време на среща с висши ръководители на ФСБ днес, след като ЕС и САЩ одобриха нови санкции вследствие на ареста на опозиционера Алексей Навални.

"Изправени сме пред така наречената политика на сдържане на Русия - заяви Путин, правейки ежегодното си обръщение към вътрешната разузнавателна агенция. - Тук не става въпрос за конкуренция, а за последователна и много агресивна линия, целяща да наруши развитието ни, да го забави, да създаде проблеми по нашите граници."

Руският президент добави, че Западът използва инструменти "от арсенала на специалните служби", а усилията са насочени към "провокиране на вътрешна нестабилност". Без да споменава поименно Навални, Путин отправи нападки срещу онези, за които се твърди, че служат на чужди интереси.

"Необходимо е да се направи разграничение между естествено политическо съревнование, съревнование между политически партии, идеологически платформи, различни възгледи за развитието на страната и дейностите, които нямат нищо общо с демокрацията, а са насочени към подкопаване на стабилността и сигурността на нашата държава, към служенето на чужди интереси", каза той.

Путин директно призова ФСБ да направи "западната заплаха" приоритет в работата си през тази година, заедно с основната си задача за противодействие на тероризма. "Потискането на всякакви опити отвън да се узурпира правото на руския народ да определя бъдещето си също трябва да бъде във вашето поле на внимание", каза още президентът.

Ключови думи:

Русия, Владимир Путин

Още

За първи път САЩ предадоха на Украйна конфискувани руски активи

04.02.2023

909
Украйна и Русия си размениха близо 200 военнопленници

04.02.2023

921
Procter&Gamble влезе в черния списък на спонсорите на войната

03.02.2023

4790