Медия без
политическа реклама

Полицията в Гърция арестува 22 души за присвояване на плажове

Нарушенията са установени на островите Парос, Миконос и Родос

18 Авг. 2023
Заради масово недоволство на граждани за липсата на свободно и безплатно място за плажуване на обществените плажове държавните органи в Гърция провеждат интензивни проверки.

Гръцките власти арестуваха 22 души за незаконно използване на плажни зони на популярни туристически дестинации в страната, съобщи електронното издание на гръцкия в. „Катимерини“, цитирано от БТА.

На островите Парос, Миконос и Родос в Егейско море проверяващите установиха нарушения, свързани със заемането на брега с чадъри и шезлонги без разрешение, използване на зона, която попада под защитни археологически разпоредби, както и възпрепятстване на достъпа на плажуващите до морето чрез поставяне на чадъри и шезлонги на разстояние по-малко от пет метра от бреговата линия. 

Гръцката полиция задържа отговорните за тези нарушения собственици и временни управители на плажните заведения.

След масово недоволство на граждани за липсата на свободно и безплатно място за плажуване на обществените плажове държавните органи в Гърция провеждат интензивни проверки за спазване на законодателството по отношение на използването на морския бряг от страна на юридически и физически лица. Преди няколко седмици недоволството на гражданите се разрасна и в протестни митинги на различни туристически дестинации с призив за безплатни и достъпни плажове в Гърция.

Ключови думи:

Гърция, туризъм, плажове

Още по темата