facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

МВнР: И да не ви трябва, извадете си виза за САЩ

Колкото повече хора с добро визово досие кандидатстват, толкова по-лесно ще свалим дела на отказите, смята външният министър Екатерина Захариева
5684
 Илияна Кирилова
Екатерина Захариева

Нестандартна кампания започва външното ни министерство с цел по-бързо да свали дела на отказаните визи за САЩ на български граждани. В момента около 9% от кандидатстващите за виза получават отказ от американските консулски служби, а за да пътуваме безвизово в САЩ отказите трябва да паднат под 3%. Проблемът идва основно от кандидатстващите българи в чужбина, съобщи днес в предаването "Седмицата" на Дарик радио външният министър Екатерина Захариева.

Усилията на МВнР ще са в две посоки, обясни Захариева. От една страна ще се повишава осведомеността на българите, за да се сведат до минимум отказите по формални причини. От друга обаче ще се направи кампания повече хора да кандидатстват - дори хора, които нямат намерение да пътуват, но са с добро визово досие, ще се убеждават да си извадят виза. Не е ясно как ще стане това, но опитът е почерпен от Полша, която миналата година постигна отпадане на визите. Визата за САЩ струва 160 долара.

Делът на отказите е единственият критерий, който все още не успяваме да изпълним, за да имаме безвизов режим със САЩ. Външният министър призна, че това не е справедливо при положение, че сме "стратегически партньор". Тя изтъкна, че България е с един от най-ниските проценти на просрочена виза - под 1%.

84

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Българин е на борда на заразен с COVID-19 круизен кораб в Гърция

03.04.2020

Обновена

9571 76
Държавите взеха да крадат маски една от друга

04.04.2020

1045 9
Болните от коронавирус по света вече са над милион

02.04.2020

Обновена

9441 72

Коментари

Страници

fierсe
снимка на fierсe

а ще плащат ли по 200 долара и за денгубата,

щото 160 задължително трябва да ги дават!???

баси шмекерите! то затова не ни дават безвизово реднеците,

виж ни управниците, прави сметка за останалите!

mustak

Ако гласуваме всички герберастите няма да ги има.

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Много хубаво, ама кой ще ги плаща тия 160 гущера, ако кандидатстващия няма намерение да ходи в САЩ и просто прави услуга на държавата? А и паспорта също?

 

PS. fierсe, писали сме едновременно.

urupuchi

 дори хора, които нямат намерение да пътуват, но са с добро визово досие, ще се убеждават да си извадят виза.

 

И за къф чеп, някой който няма намерение да пътува ще троши време и доларес, за да могат некви елементи да пътуват безвизово в бъдеще? Яко.

Просто въведете реципрочност. Или кажете на комисарите в Брюсел да си спазват обещанията. 

Rio

Това за реципрочността е хубава концепция, но ще навреди на бизнеса, не става. Вредата от това ще е много по-голяма от тази на визите...

скайспирит

Тя, Фльор отдавна си живее в собствена вселена. 

vladimir kalitsin

По-голяма глупост не си представях. Да ни спонсорира с 250 лева и няколко загубини дни.

Rio

280 лева и 2 до 3 работни дни са чистото "вложение" - за попълване на формите, внасяне на парите, отиване на интервю и взимане на визата лично.

 

Който иска, може да спонсорира мозъците от ГЕРБ с тези свои ресурси, също - да рискува да му откажат за постоянно (защото в мотивите ако ще напишеш "ами министър Захариева ме помоли да си изкарам виза", няма да ти дадат виза само от съжаление към българския народ, че има такива кратуни за управници....)

 

Захариева, Захариева..... егати държавата, след като ти и другите мижитурки и смотаняци сте й министри.....

ppipi7766

Ти не го пускаш в къщата то се засилило към масата.

По принцип това е хибридна атака по правовия ред в САЩ.

Да не случим и на министър задържан в САЩ като терорист.?

Johnny2965

Много умно. Да кандидатстват тези, които гласуват за ГЕРБ. Но се страхувам, че тогава процентът на отказите ще скочи до небесата!

nebenebe

Селска философия. И тая да не остане назад в глупостите на тайфата.

Хумангоид

Който не е гледал украинския пародиен сериал "Слуга на народа" - този номер го разиграват някъде в началото на втория сезон, с Исландия.

 

Zmeja

Успоредно с горното управляващите да проведат поощрителна агитанционна кампания (подобна на ония предизборните) във Факултето, Столипиново, Нов път и т.н. жителите им да не подават молби за визи.

Вал

Не мога да повярвам

 

Ние плачем заради демографската криза, ТАЯ тръгнала да кара българите насила да си вадят визи

 

И разбира се, ще има доста от тях, които ще си кажат - ми щом имам виза, защо да не замина

 

ТАЯ трябва да я съдят за национално предателство

Rio

Не й обръщайте внимание, толкова си може, съдбата толкова дала там...

mahler

Значи българите в чужбина са виноовни за високиь процент на откази.....

Щото са по-богати

peniko

Не, колега - по-надолу съм обяснил:

Предимно това са хора, пропуснали да "хванат влака"..... Щом искат визи, значи искат да го хванат, нали? Предимно поради собствена немарливост и/или нехайство. Някои са завършили тук и работят на добри длъжности срещу повече от прилично възнаграждение. - всеки завършил студент има право да работи определен срок (по памет 2 г) в рамките на студентската си виза. Та колко пари имаш не е толкова важно .....ако не милиони, разбира се (ама там категориите са други). ?. Последно: при Обама-мама нямаше никакъв проблем, понеже никой тогава не се интересуваше от тези неща. Бай Дончо ги напна в тази посока, та затова сега коментираме ...

вале

От всичките ми познати в чужбина нито един не е побогат от мен независимо че изкарват повече пари,?

Johnny B. Goode

Ах, колко възвишено!

Вземи си смени познатите и може и да ти просветне

вале

Johnny B. Goode

Ах, колко възвишено!

Вземи си смени познатите и може и да ти просветне

 Не е възвишено но е хубаво за мен,познатите са факт ,да разбирам ли че ми  пожелавате  деменция,амнезия...?!

Rio

Johny, my boy, защо си се изказал пробързано, без да знаеш какви са детайлите и кой какво приема за богатство? :-)

 

Ако навън всички са самотни щуки или разведени (вече, не е новост), а ти имаш хубав хармоничен брак, любов, деца тук, е, къде е богатството? 

fisherman

Щом имат паре да плащат на цигойите за да ги избират, да им дадат и за визите.И без това у америчко са малко.

Тартамут

ЗА 10000 шума бих се навил на 3 интервюта за 3 три месечни туристически визи. Може и една бизнес ама ще трябва да се бръкнат 15 хилки.

 

Хулиган

А мен пък от десетилетия още ме водят в САЩ.

Забравих да си върна на летище Кенеди някакво картонче, така и не са ме отчели като отпътувал.

Чак като се прибрах прочетох, че съм им объркал системата.

Сега си мисля дали да не се обърна към тази калинка, министърката на Външно, може да ми даде правилен съвет...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/30/usa-viz...

Johnny B. Goode

Гледай да не отидеш пак, че ще ти извадят от г.за това "картонче".

Хулиган

Johnny B. Goode,

Не ме плаши с таквиз работи, тъкмо се надявах Мустафата да ме покани на баница в резиденцията...

http://www.drago.info/index.php/2019/07/21/avans-z...

peniko

Както са намекнали колеги по-горе - това е едно наистина "творческо" предложение. На нас ни идат отвътре такива идеи. Фактът, че предложението идва от министър и то такъв, дето е "лицето" на БГ пред света докзва, че такова е мисленето на мозинството от "долу до горе" - далаверка, туйцък-онуйцък.

Значи доста от тези, които искат да вземат визи не отговарят на условията, та други, които реално не искат визи трябва да им помагат???

Според мен важно изречение е: проблемът е главно в тези които кандидатстват от чужбина - т.е. те  вече са влезли в САЩ и сега търсят как да се узаконят. Най-често поради собствено нехайство. Пример: идва със студентска виза. Завършва или не - не е важно, но я просрочва и то яко. После тръгва да си "търси полога", кога яйцето му е на г@за. Американците може да са всякакви, но е истина, че си спазват правилата и сроковете. Познавам/х много млади хора дошли тук, ей така да се пробват. Някои и до ден днешен са си тук и се оправят добре, а други отдавна бяха принудени да се върнат. Кой както я нареди. Един пример - познавам хора, по-възрастни, които като усетиха, че може да имат проблем с пребиваването ....се записаха за студенти! Вярно, плащаха за обучение дато не им трябваше, но се "закачиха". Важното е да знаеш какво искаш, а също дали си мърляч или не......мърлячите никъде не успяват, по целия свят.

За кандидатстващите от БГ: Факт - откак БГ влезе в Европейския съюз мераклиите да идват насам силно намаляха (лесно обяснимо). Незвисимо от това, аз не съм чувал (в моя кръг) на някой негов близък от БГ да му е отказана виза. Хиляди БГ баби и дядовци са с дългосрочни (за 10 г) 6 мес. визи. Идват тук, гледат внучетата, че даже и заработват: бабите взимат по още 2-3 деца срещу заплащане, дядовците се цаняват да разкарват куриерски пратки и т.н. Аз лично съм изпратил над 20 "покани" и досега има само един единствен отказ! Беше за сина на един приятел.....Младежът на 30. Учил-недоучил (прекъснал в 3ти курс преди 6 г). Не работи. Няма семейство. Мама и тате го издържат. Казах му на моя приятел, още преди да пратя поканата: Пращам ти я, ама да знаеш, надали ще хване дикиш".

Извинявам се ако съм досадил.....

Invisible

  "Извинявам се ако съм досадил....."

 

  На мен поне ми е много интересно.

   Особено това, че след приемането ни в ЕС мераклиите за САЩ силно са намалели.

  Значи, от членството ни в ЕС все пак има някаква полза.  Няма повече да захранваме икономиката на щатите с работна ръка.

peniko

Да ама сега захранваме с работна ръка "Западната" част на ЕС....Отиват младежите и девойките там да се образоват. Няма визи, образователните такси, транспортни, квартирни и пр. разноски в пъти по-ниски отколкото в САЩ. Време за пътуване "от-до" също. Завършват, намират си работа, т.е установяват се. Женят се там и ..... Аз имам 5-6 съученички, които са "цанени" да гледат внуци в Германия, Англия и Испания.

duzov2

Всичко дето си го написал е много интересно, но на мои съседи, пенсионери, им отказаха виза за щатите, а те завалиите, нито са криминално нито по някакъв начин проявени. Обикновени хорица, които искат да си видят децата и внучето. Даже тук има имоти повече отколкото имат децата им в щатите. 

Мисля, че им отказаха, точно защото бяха пенсионери и нямат никаква полза от тях.

Но $ за визи им ги прибраха.

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×