Медия без
политическа реклама

Младежи започнаха 24-часова блокада в центъра на Белград

29 Дек. 2023Обновена
Протестиращите младежи разположиха палатков лагер на ключово кръстовище в Белград

Ученици, гимназисти и млади хора, обединени около инициативата "Борба", започнаха 24-часова блокада пред Министерството на държавната администрация и местното самоуправление, на кръстовището на улиците "Кнежа Милоша" и "Бирчанинова", предаде БГНЕС. Утре в едва 30 секции от общо 8000 избирателни секции ще се проведат частични избори заради нарушенията, открити на редовните парламентарни избори на 17 декември. Опозицията бойкотира частичния вот, настоява за пълна отмяна на изборните резултати. 

Активистът Иван Биелич заяви днес, че те ще се опитат да окажат натиск върху Министерството на държавната администрация и местното самоуправление да изпълни исканията им.

"Тъй като не разполагаме с обществена служба, която да обясни на хората какво се случва, ще трябва да го направим на улицата", каза той.

Студентката Емилия Миленкович разказва, че група младежи ще разпънат палатки на кръстовището на улиците "Бирчанинова" и "Кнежа Милоша". И няколко часа по-късно го сториха. Президентът Вучич ги нарича главорези.

"Ще имаме блокада там през целия ден", каза тя

Ключови думи:

Сърбия, избори

Още по темата