Медия без
политическа реклама

Мафиотски разстрел с 97 куршума ужаси Гърция

Шунката - един от значимите местни мафиоти, е убит от упор с автомат "Калашников"

15 Яну. 2024
Ютюб
Стопкадър от охранителната камера, на който се вижда маскираният килър, открил огън по Замбон

Зверско убийство с 97 изстрела от автомат, извършено снощи, потресе Гърция. Официалното съобщение на властите е, че мъж на 44 г. е бил убит на бензиностанция в атинския кв. "Неос Космос" в 2:00 ч. след полунощ.

Телевизия "Скай" съобщи, че според полицията това е част от „вътрешната война в гръцката мафия“. Телевизията разпространи и видеозапис от охранителните камери. На него се вижда, как мъжът влиза в джипа си, а малко след това зад него спира кола, от която слизат двама души и започват стрелба с автомати "Калашников" през страничните стъкла. Накрая единият отваря шофьорската врата и с пистолет прави контролен изстрел.

#EthnosΗ επικαιρότητα μόνο στο https://www.ethnos.gr/Κάνε subscribe στο Ethnos: https://www.youtube.com/channel/UCb0SCTuWPy0Lgr4NBYWzuGQΑκολούθησέ μας:Offici...

Според полицията убийството е поръчково и за него е платена огромна сума на извършителите, защото жертвата е една от най-значимите фигури на гръцката мафия, като преди да се издигне в йерархията е бил основен неин екзекутор.

Убитият бил известен в Гърция с прякора „Замбон“ („Шунка“). В колата му са открити два мобилни телефона, 9-милиметров пистолет и зареден автомат „Калашников“ с два пълнителя в багажника. Подозрението пада върху друг мафиот, известен като „Карафлас“ ("Плешивия").

Замбон бе подозиран за миналогодишното убийство на двама мъже с прякори „Рамбо“ и „Ньоньос“. Това не е и първият опит за ликвидирането му. През октомври 2018-а той е нападнат и ранен в ръката и крака, но "калашникът" на килърите засякъл след 3-4 патрона. Така Шунката оцелял. Месец по-рано пък е била разстреляна дългогодишната му приятелка. 

През 2015 г. Замбон е бил в престъпна група за изнудване, за която са обвинени и трима полицейски служители. Три години по-рано му е било поръчано да убие съдията по процеса за отвличането на гръцкия корабен магнат Периклис Панайопулос. Тогава той приел поръчката, но не успял да я изпълни, защото през ноември, същата 2012-а, бил заловен за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и задържан за рекет по същото дело.

Ключови думи:

атина, убийство, мафия

Още по темата