facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Лондон санкционира 25 високопоставени руснаци по закона Магнитски 

Сред тях са шеф на Следствения комитет и зам.главен прокурор на Русия. Москва плаши с ответни мерки
Обновена
2 477
 ЕПА БГНЕС архив

Великобритания наложи санкции на 25 граждани на Русия за съпричастност към смъртта на Сергей Магнитски, съобщи „Дойче веле“, цитирана от БГНЕС. В списъка могат да се прочетат имената на ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин, зам.-генералния прокурор Виктор Грин, зам.-министъра на вътрешните работи Алексей Аничин, следователи, служители на МВР и на Федералната служба за изпълнение на наказанията.

В списъка, публикуван на страницата на външното министертво са следователят Олег Силченко, занимавал се с делото "Магнитски", както и Фикрет Тагиев началникът на московския затвор "Матроска тишина", където Магнитски почина след усложнение след отказана му медицинска помощ. Има още затворнически лекари от "Бутирка" и "Матроска тишина".

На тези лица им е забранено да влизат на територията на Великобритания и да се занимават с бизнес както пряко, така и чрез британски подизпълнители. В случая, че притежават активи в страната, същите ще бъдат замразени.

Основанието на Лондон за въведените санкции е съпричастност на изброените в списъка хора към нарушаването на човешките права, жестоко отношение и смъртта на юриста Сергей Магнитски. Санкционният списък е публикуван днес на сайта на британското правителство.

В обръщението си към парламента министърът на външните работи Доминик Рааб заяви, че първите санкции, които Лондон въвежда след Брекзит, са свързани с лица, които имат отношение към изтезанията и убийството на Сергей Магнитски – юристът, разкрил най-голямата в руската история данъчна измама.

Съединените щати приветстват санкционния режим на Великобритания, заяви днес финансовият министър Стивън Мнучин. Според изявлението му, това засилва борбата срещу нарушаването на човешките права. 

„Използваните от нашите страни на тези важни инструменти са жизнено необходими за привличането към отговорност на недобросъвестните играчи заради техните действия“, написа Мнучин в Туитър.

Според държавният секретар Майк Помпео, новият режим „символизира нова ера в политиката на санкции на Великобритания и в сътрудничеството между двете демокрации“.

Сред санкционираните от Лондон са и 20 саудитци, заподозрени в участие в убийството на журналиста Джамал Кашоги през 2018 г. в Истанбул.

Делото Магнитски

През 2008 г. Сергей Магнитски е арестуван по обвинение в укриване на данъци, а през ноември 2009 г. умира в болницата на следствения изолатор „Матроска тишина“ в Москва. Магнитски уличи редица руски чиновници в разхишение на над повече от 230 милиона долара държавни средства. 

Москва: Готови сме на ответни мерки 

Русия си запазва правото да предприеме ответни мерки срещу обявените от Великобритания санкции срещу руснаци, включително срещу шефа на руския Следствен комитет, който се отчита пряко на президента Владимир Путин, предава РИА Новости. "Особено възмутително е, че в списъка на санкциите са включени високопоставени представители на Генералната прокуратура и Следствения комитет на Руската федерация, както и съдии", каза говорител на руското посолство в Лондон.

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Помпео агитира Централна Европа срещу китайската 5G мрежа

12.08.2020

898 12
САЩ: Русия дезинформира за Covid-19 през мрежа от портали

09.08.2020

4004 49
Тръмп: Никой не е бил толкова суров с Русия, колкото аз

08.08.2020

573 4

Коментари

Bacho Кольо

„Използваните от нашите страни на тези важни инструменти са жизнено необходими за привличането към отговорност на недобросъвестните играчи заради техните действия“

Олигофрени....

словата МИ

„...уличи редица руски чиновници в разхишение на над повече от 230 милиона долара държавни средства. „

 

Мда!

Не успели да ги прилапат англетата, ами аборигените взели, че ги разхитили. Т.е. похарчили ги за техни си нужди. Непростимо.

И от мъка, техният гарсон  се тръшнал, и умрял.

Лошо Лошо

Testament
снимка на Testament

a koga  закон за  убитите иракчани, сърби, либийци,сирийци от запада?

Аладар

Англичаните имат слабост да трепят неудобни руснаци

още от Распутин, а и доста преди него. И за Путин няма

да им мигне окото, ако не е президент доживот.

https://bultimes.com/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-102-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE/

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D1%81%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD,_%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B9_%D0%95%D1%84%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87 

словата МИ

Списъкът оглавява Иван Грозни.

Щот не пожелал да вземе Елизабета1, че била много грозна.

moni

https://www.spiegel.de/international/world/spiegel-responds-to-browder-criticisms-of-magnitsky-story-a-1301716.html

 

Това на първо време.

На второ - англичаните и вие вижте филма на Андрей Некрасов https://www.youtube.com/watch?v=q8hhP4kIoBI

 

редник

Съединените щати приветстват санкционния режим на Великобритания...

То само с приветствия не става - трябва да се спазват правата на гражданите!

Дали  за убийството на Флойд, което цял свят видя, Великобритания ще наложи санкции?...

дрибъл

 

 

 

                     До някъде е в тон с новите закони прокарвани от Путин висши служители да нямат активи в чужбина .

Meto_ot_Interneto

moni👍

sega_veteran

Какво общо имат англичаните със събития станали на хиляди километри в чужда страна с чужди граждани ?

Slava
снимка на Slava

Кремълските престъпници  с як шут вън от Европа.👍

Тутракански

💨💩

dream team
снимка на dream team

A банкянските престъпници?

gayo

A банкянските престъпници?

на заточение в русия!

Дяд Омраз

moni, 👍

There is no doubt that Magnitsky suffered a terrible death. As was mentioned in the original DER SPIEGEL story, he was "the victim of a terrible injustice." We also believe it is fitting to speak of "merciless negligence," due to the withholding of urgently necessary medical treatment. The "use of a rubber baton" is likewise beyond dispute. Nowhere in the story does DER SPIEGEL seek to exonerate the Russian state for Magnitsky's death. 

Meto_ot_Interneto

Материалите на moni показват недвусмислено две неща:
1) Магнитски не е убит умишлено
2) Браудър и Магнитски са финансови престъпници

Добавям, че ако последните бяха извършили престъпленията си в САЩ,  вероятно щяха да бъдат осъдени на 150 госини затвор, подобно на сънародника си Мейдоф  Мека Мария си е Путин.

Дяд Омраз

Материалите на мони показват, че руската държава е отговорна за смъртта на Магнитски - чрез престъпна небрежност. Магнитски е жертва на липсата на правосъдие и справедливост. Това е ясно много отдавна, и Шпигел само го потвърждава.

dream team
снимка на dream team

Шпигел - истина от последна инстанция.

Meto_ot_Interneto

"...руската държава е отговорна за смъртта на Магнитски - чрез престъпна небрежност. "
Допускам, че това може да е така.
Както и Великобритания е отговорна за смъртта на д-р Кели, разобличил лъжите на  британските власти за ОМП в Ирак.

словата МИ

Кремълските престъпници  с як шут вън от Европа.👍

 

Те и лондонските престъпници получиха  як шут от Европа, и са вън от нея.

Ференги

В историята довела до смъртта на Магнитски няма положителен герой.

 

Но и управителят на Hermitage Capital Management и на Камея - Бил Браудър не е най-отрицателен, въпреки, че ръководи фондовете агресивно, дори грубо, позволява си да нарече крадци някои държавни служители и директори на държавни компании.

 

Защо тези фондове се натискаха да правят бизнес в Русия? Много просто. Като резултат от десетилетен срив в цената на петрола, СССР/Русия беше отново бедна и гладна страна, и се чудеше какъв пореден НЕП да измисли за да привлече капитал. Западните будали инвестираха, и си мислеха, че ще наложат нормалните за запада бизнес практики. За лош техен късмет петролът започна да расте, и скоро чужденците станаха ненужни. Местната мафия ги изяде с парцалите, защото само местната мафия може да притежава държавната власт, а чрез нея и всичко.

 

А причината да се подгони точно Бил Браудър, е че в качеството си на крупен акционер, фондът оспорва одиторските доклади на Газпром, и по този начин бърка в джоба на местната мафия. Също така блокира емитирането на допълнителни акции, които разводняват капитала, и са предназначени за обогатяване на близките до властта. Ето защо през 2005, по инициатива на Сечин беше изгонен от Русия.

 

Като отговор на обвиненията в данъчни престъпления, в съдебните процеси бяха показани колосални схеми за източване и пране на газови и петролни капитали в полза на близки до властта групировки.

Сложна схема, която може да се проследи в материала на Форбс:

https://www.forbes.ru/finansy/investitsii/332335-plokhie-parni-pochemu-v-istorii-sergeya-magnitskogo-net-polozhitelnykh-ge

 

След което всичко се прекрати със съдебно споразумение, буквално в деня, в който Магнитски беше убит в затвора. А за да се оправдае неговото задържане, Магнитски беше осъден от руския съд, посмъртно, т.е. без да има възможност да се защитава.

 

Сергей Магнитски е одитор и данъчен консултант, който попада под шамарите, защото защитава интереса на своя корпоративен клиент. Мафията управляваща държавната машина, прави от него ярък пример. Една типично руска поговорка гласи: "Бий своите, за да се страхуват чуждите". В това отношение, убийството на Магнитски, е ясен сигнал, на какво е способна мафията владееща руската държава.

 

Така че, форумните кремлефилистици могат да си забришат слюнената пяна.

На англичаните не им пука колко пари са източили приятелчетата на Путин.

Но руската държава, и организираната престъпна група, която я управлява през последните две десетилетия, са очевидно виновни в умишлено убийство на невинен човек, и в прикриване следите от своето престъпление.

Точно това деяние адресират и британските санкции.

Дяд Омраз

Да, това с посмъртното осъждане на Магнитски от руски съд е черешката на тортата...

Meto_ot_Interneto

А това, което дописката пропуска, е да съобщи, че кралството е наложило санкции и на висши държавни служители от Саудитска Арабия, заради убийството на Кашоги. В същото време, Великобритания продължава да продав оръжие на СА, с което последната избива цивилни в Йемен  И това били санкции за нарушението на човешки права? Не, това е  нагло лицемерие.
 

Аладар

Англия чрез агента си К Маркс на който вдигна паметник там, пробута в Русия идеология на която се дължат днешните недостатъци в обществения живот в Русия. Сега обаче лее крокодилски сълзи за последствията от двуличието си.

Влез или се регистрирай за да коментираш