Quantcast
Кола бе взривена в Истанбул | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Кола бе взривена в Истанбул

Обновена
10 026
 Сега
Мястото на взрива от неделя, близо до площад "Таксим"

Пореден взрив в Истанбул - тази вечер в квартал Фатих бе взривена кола, съобщиха световните агенции. На мястото горят три коли.  В квартала се намират повечето исторически и културни забележителности на града. Турските медии съобщават, че пожарът е овладян. Турските власти съобщават, че не става дума за тероризъм. Колата е избухнала в следствие на пожар. Шофьорът на първата опожарена кола в Истанбул вече е дал обяснение: докато шофира, той е видял дим изпод капака, спрял и поискал помощ, но пламъците бързо обхванали съседните коли. 

В неделя следобед на оживената търговска улица "Истеклял" на площад "Таксим" бе взривен експлозив, който уби шестима и рани над 80 минувачи. Турция арестува 46 души, между които сирийска кюрдка и съпруга й по подозрение, че са свързани с атентата. 

 

Турските власти отказаха да приемат съболезнованията от САЩ след терористичната атака в центъра на Истанбул, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Според него правоприлагащите органи на републиката знаят кой е ръководил експлозията. Сойлу уточни, че ако организаторът на атентата не

Очаквайте подробности

Ключови думи:

Истанбул, взрив, кола-бомба

Още

Гешев: България няма общо с взрива на Кримския мост

22.01.2023

Обновена

1362
11 руски войници загинаха, а 16 са ранени от взрив на боеприпаси

15.01.2023

12397
Магистрален газопровод между Литва и Латвия се взриви

13.01.2023

5323