Медия без
политическа реклама

Израел: Отговорът ще е много, много скоро

ПВО на Иран е приведена в повишена бойна готовност

15 Апр. 2024
Министърът на отбраната Йоав Галант, премиерът Бенямин Нетаняху и шефът на Генщаба Херци Халеви дадоха да се разбере, че израелският отговор ще бъде даден скоро.
Джерузалем пост
Министърът на отбраната Йоав Галант, премиерът Бенямин Нетаняху и шефът на Генщаба Херци Халеви дадоха да се разбере, че израелският отговор ще бъде даден скоро.

Противовъздушната отбрана на Иран бе приведена в състояние на повишена готовност след като официални лица в Израел съобщиха, че е израелската армия е завършила подготовката си за операция срещу Техеран. "Чакаме Израел. Веднага щом първият самолет излети, нашите ракети ще бъдат изстреляни", съобщават иранските държавните медии. Иран предупреди Йордания да не дава въздушното си пространство за израелска атака, иначе Аман ще се превърне в цел за Техеран.

Началникът на генщаба на ЦАХАЛ генерал-лейтенант Херци Халеви пристигна тази вечер в авиобазата Неватим, която бе главна цел на иранските балистични ракети в нощта срещу неделя, и каза: "Нашият отговор на атака от страна на Иран може да дойде много, много скоро".

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху каза на министрите си днес: "Ще отговорим на Иран, но трябва да го направим разумно, а не интуитивно. Те (иранците) трябва да бъдат стресирани, както стресираха и нас". Нетаняху спря да приема обаждания от чуждестранни лидери поради опасения, че те ще окажат натиск върху Израел да се откаже от военен отговор на иранска атака, съобщи израелската обществена телевизия КАН.

Нетаняху поиска от армията да набележи цели в Иран, които да не доведат до много жертви, но да представляват ясен сигнал, съобщи The Washington Post.

Военният министър на Израел Йоав Галант заяви пред американския си колега Л.Остин, че "Израел няма друг избор, освен да отговори на иранската атака", съобши Axios.

"САЩ не участват в разработването на евентуален израелски отговор на иранска въздушна атака", заяви Белият дом.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Израел, Иран