facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Гръцките острови блокират строежа на нови бежански лагери

651
 ЕПА/БГНЕС

Жителите на гръцките острови Самос, Лесбос и Хиос, подкрепяни от местните власти, блокираха изграждането на затворени центрове за бежанци и мигранти, съобщиха агенциите. Строителните дейности започнаха през уикенда, но протестите блокираха работата на булдозери и камиони.

В Лесбос и Хиос имаше мирни протести. Две общини на остров Самос излязоха с изявление, в което изразяват несъгласието си с изграждането на центровете. Федерацията на фермерските сдружения на остров Лесбос призовава земеделските стопани да бъдат "готови по всякакъв начин да предотвратят" началото на строителството.

Около 200-те хиляди жителите на островите обвиняват властта в Атина, че издевателства над тях. Правителството обаче е решено да продължи с изграждането на нови затворени центрове за мигранти. Говорителят на кабинета Стелиос Пецас призова местните жители да не пречат на строителните работи. 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

40 млн. лв. ще бъдат похарчени за подмяна на 50 км мантинели

03.08.2020

908 9
Кмет от ГЕРБ: Оставка ще блокира общините

03.08.2020

2721 53
Три кръстовища в София остават блокирани от протестиращите

03.08.2020

Обновена

1082 29

Коментари

Boris65

Ние обожателите на Пушкин и Сорос , Тургенев и Власов ,  Гогол и Ходорковски искаме още имигранти - лекари и инженери да ни излекуват от коронната болест.  Агенти на Кремъл са десантирали с подлодки и пречат на строежа на новите лагери. Повече мигранти , повече лагери , повече Европа !

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Душко, ставаш досаден със старшинския си "хумор". Бягай си намажи една филия дебело с чер хайвер и после ходи при блондинките.

н16
снимка на н16

Ставаш досаден със старшинския си "хумор". Бягай си намажи една филия дебело с чер хайвер и после ходи при блондинките.

И все пак, докога някакви неизвестни европейски парламентьори ли, политици ли - ще решават по въпроса за мигрантите, без да се допитват до мнението на избирателите, жителите на ЕС ?

 

Или има някакъв план, след известно време да се преселят в ЕС толкова мигранти, за да се създаде съвсем нова държава? Съединени Европейски Щати, с официален език арабски?

 

Нещо като "демократична диктатура", в която меко се решава, къде и колко мигранти да се заселват, на държавнa издръжкa. Това да не би да е новия европейски комунизъм - в атлантическа форма ?)

 

Разните им там джендъри и джендърки - отделно.

Влез или се регистрирай за да коментираш