Quantcast
Боен кораб на САЩ порази с лазерно оръжие дронове край Пърл Харбър | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Боен кораб на САЩ порази с лазерно оръжие дронове край Пърл Харбър

Американскските ВМС тестваха успешно оръжейна система
4 407
 U.S. Navy

Бойният кораб USS Portland (LPD-27) свали дрон с лазерно оръжие по време на първия по рода си тест в морето на високоенергийната лазерна оръжейна система на ВМС, съобщава БГНЕС като се позовава на USNI News.

В момента ВМС разработват и тестват набор от лазерни оръжия, някои от които са по-мощни, но са подходящи само за кораби с по-големи възможности за производство на енергия, като например транспортните амфибийни клас „Сан Антонио“ (LPD-17), докато други са по-малко мощни, но може да бъдат поставени на по-голямо разнообразие от кораби.

В този тес,  USS Portland изпробва своето лазерно оръжие по безпилотен летателен апарат, докато оперираше край Пърл Харбър, Хаваи, на 16 май, съобщи Тихоокеанският флот на САЩ. "С провеждането на тестове срещу безпилотни летателни апарати и малки цели, ние ще получим ценна информация за възможностите на оръжейната лазерна система (SSLWS) срещу потенциални заплахи," гласи изявление за пресата на капитана на кораба Кери Сандърс. Според него с новите оръжия ще бъде предефинирана войната в морето.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Австралия ще партнира на САЩ в разработването на хиперзвукови ракети

01.12.2020

606 14
ООН "чака с нетърпение" да работи с президента Байдън

01.12.2020

460 37
Джо Байдън е с фрактура на дясното стъпало след игра с куче

30.11.2020

1852 37

Коментари

Testament
снимка на Testament

Оператора на дрона е получил импулс по мобилния  придружен с черпак о главата.

mull

Още ги сърби гъзъ. Край Пърл Харбър.И това ще се помни още доста по дълго, отколкото свалянето на някакъв дро с някакво си оръжие.т

Хумангоид

гласи изявление за пресата на капитана на кораба Кери Сандърс.

А според нас същият капитан Кери го е писал и това нещо на български.

KTP

Малиии... дзвезни войни, м? Плашим гартите май... 

Кире

Чак първи по рода си не е, ама карай. 

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Абе ако не може да лети лазеро на зиг-заг, не ми го хвали.

disk

" предифинирана" WTF ис дис . Тези дето пратиха пари за качествена журналистика са малко ПРЕе*Ани.

Ференги

mull

Още ги сърби гъзъ. Край Пърл Харбър.И това ще се помни още доста по дълго, отколкото свалянето на някакъв дро с някакво си оръжие.т

О да, помнят.

Помнят и откъде е дошъл петролът за самолетното гориво. Помнят също, че сахалинският петрол си тече към Япония до средата на 1944, когато САЩ заявява, че ще потопи всеки танкер независимо от флага му.

Su38

Сахалинският петрол май до 1945 година си е японски...

Ференги

Петролът си е съвецки, от недрата на съвецкий Сахалин:

14 декабря 1925 года был подписан договор об японской нефтяной концессии на северном Сахалине. Со стороны СССР его подписал небезызвестный Феликс Дзержинский, со стороны Японии — адмирал Шигецуру Накасато, представитель командования Императорского военно-морского флота, главного потребителя сахалинской нефти.

Согласно договору японцы на 45 лет получали право эксплуатировать недра северного Сахалина. В зависимости от объема и качества добытой нефти, от 5 до 45% добычи передавалось советской стороне в качестве платы за концессию. Как пошутил на встрече с советскими дипломатами один из японских генералов: «Чем больше нефти, тем больше дружбы». 

Концесията е прекратена през 1944, при което СССР дори заплаща на японските милитаристи парична компенсация. Отчитайки това, че Япония не е имала никаква възможност ги принуди, можем да считаме този акт за напълно доброволен и приятелски. Дето се вика след толкова петрол и дружба грехота е да не подпомогнат воюващата срещу САЩ, Великобритания и Австралия японска военна машина и с малко суха пара.

Разбира се на финала през 1945 СССР побързва да се включи в групата на победителите, с което предизвиква горчива изненада у своите бивши приятели японците.

н16
снимка на н16

Бойният кораб USS Portland (LPD-27) свали дрон с лазерно оръжие по време на първия по рода си тест в морето на ВисокоЕнергийната Лазерна Оръжейна Система на ВМС

А на тоя дрон имало ли е нещо, което да праща импулси към тая ВЕЛС на ВМС на САЩ?

 

Би било още по-интересно, ако се направи и друг тест, с няколко руски дрона. Те да си летят наоколо, и американската ВЕЛС да ги свали всичките. Или самата да загине, ако не се получи.

Влез или се регистрирай за да коментираш