Медия без
политическа реклама

Байдън сравни Путин с "Хамас"

18 Ноем. 2023
ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън публикува статия във Washington Post, в която направи паралели между действията на "Хамас" и руския президент Владимир Путин.

„Както Путин, така и "Хамас" се борят да заличат съседната демокрация от картата. И Путин, и "Хамас" се надяват да подкопаят по-широката регионална стабилност и интеграция и да се възползват от произтичащия от това хаос. Америка не може и няма да позволи това да се случи. За нашите собствени интереси на националната сигурност за доброто на целия свят“, написа Байдън.

Поддържането на Украйна от страна на САЩ позволява на Вашингтон да предпази войските си от въвличане в конфликта, смята президентът Байдън.

"Прекратяването на огъня в Газа няма да доведе до мир, докато съществува идеологията на "Хамас", която насърчава разрушението", заяви Байдън. Според него, ако сега огъня в този конфликт се прекрати, това ще доведе до повече нападения от страна на бойците на радикалното палестинско движение. Затова е "необходимо да се сложи край на палестинско-израелския конфликт веднъж завинаги, а не да се ограничаваме с временни решения", категоричен е Байдън.

Американският президент е категоричен, че решението на проблема в Близкия изток е: "Две държави за два народа". Палестинският народ заслужава собствена държава. Това ще изисква ангажименти от страна на Израел и Палестина, както и от страна на САЩ и съюзниците. Работата трябва да започне сега, категоричен е Байдън. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Джо Байдън, Путин, Хамас