Quantcast

Медия без
политическа реклама

В Гърция отпускат по €150 субсидия на човек за почивка

Платформата „Туризъм за всеки за всеки“ тръгва днес в южната ни съседка

16 Юли 2022
Васил Нанчев

Днес се очаква да бъде пусната платформата за кандидатстване по програма „Туризъм за всички“ на ресорното министерство в Гърция, пише „Катимерини“. Интернет порталът ще остане отворен пет дни, а програмата се отнася само настаняване, уточнява изданието.

Бенефициентите ще получат ваучер на стойност 150 евро, който могат да използват във всяко място за настаняване, след като първо кандидатстват на tourism4all.gov.gr и той бъде одобрен. Ваучерът е валиден до юни 2023 г. Специално за хора с увреждания, които са одобрени като бенефициенти, както и за деца с увреждания, финансовата помощ е в размер на 200 евро.

Потенциални получатели на субсидията по програма „Туризъм за всички” са пълнолетни физически лица, които са данъчни местни лица на Гърция и попадат в критериите за доходи тук (годишен семеен доход). За да може да се кандидатства човек трябва да има до 16 000 евро лични доходи на година, а за двама души, живеещи заедно, общата сума е 28 000 евро. Към този лимит се добавят и по 1500 евро за до 2 деца в семейството, пояснява „Катимерини“.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?